במרחשת יום ב

במרחשת יום ב

טוב לא מרחשת- תבנית לתנור
שאריות- שאריות אורז לבן עורבבו עם פטריות פורטובלו ושמפניון שטוגנו עם בצל חתוכות קטן קטן. אחר כך דלורית אחת נוקתה לטובת התרנגולות וקיבלה אל קירבה הברשה בשמן זית מעורב בהרבה שום חתוך דקדקדק ועלי רקורנית טריים, בזיק מלח ופלפלת שחורה.התבנית הוברשה בתערובת השמן. חצאי הדלעת הונחו על פניהם. שאר התבנית רופדה בדחיסות בתערובת שנותרה. מעליה נקצצו קישוא צעיר ושתי עגבניות טריות . מעט מבשר הדלעת שרוקנה .בזיק מלח נוסף והכל לתנור.

RSPA

New member
נראה מצוין !

מה הסיפור עם התרנגולות ? אילו תרנגולות ? איפה הן ?

שזה טעים

וואי בחיי הפתעתי אותי.
ארוחה שלמה בצלחת אחת, כל הצבעים, נגיעה מכל טעם
פשוט כיף

לגבי התרנגולות עם הבית הגיע לול קטן ובו שתי תרנגולות ותרנגול אחד. צבעוני ומרהיב זנב. מהיום שהגענו אני מביאה להם מזון באותו כלי צהוב ובולט ומשמיעה מן קול ציקצוק, היום החבורה כבר ממתינה לי קרוב לדלת ולא בורחים כשאני עומדת בפנים והם מנקרים לשמחתם ובוררים במגוון שהצגתי להם.
תיקנו את מתקן השתיה ותלינו אותו שיהיה נגיש והמים נקיים. הוספנו סולם עץ ועוד מדפי עץ לגוון מקומות לינה. הרמנו תיבה גדולה מהארץ והנחנו על תמיכה.
מה עוד? בימים הראשונים לא היו שם ביצים. סבבה. אחרי כמה ימים התחילו להופיע בכל מני מקומות בכלוב ביצה פה ביצה שם. ניקינו את הכלוב, החלפנו מצע עלים שיהיה איפה לחטט, גיוונו במזון - עלים ירוקים משמחי לבב, עגבניות כמעט פגות תוקף, גרעיני דלעת טריים עם שורש שנבט, בורגול, כוסמת, עדשים, חומוס שהושרה, תירס שבור, לחם , חצי ראש כרוב, ענבים , קליפות מלפפון ועוד הרבה. פתאום הופיעה ביצה בכל יום. אחר כך שתיים.
ביצים של תרנגולות שחיות בטוב, שאינן דוגרות. ביומיים האחרונים שמתי לב שהן הכינו מעין קן , הנחתי לביצים. היום יש בו כבר שתיים. נראה מה יבקיע יום.
בקיצור הקומפוסט שלנו מחולק לשניים- מה שאפשר לתת לתרנגולות ומה שלא.

Gidi Shemer

New member
בדיוק המצב אצלנו

השיירים הולכים או לקומפוסט (קליפות תפוחי אדמה התרנגולות לא אוכלות למשל) או לתרנגולות.

ladybug6

New member
אמש הכנתי שטרודל תפוחים

או משהו דומה לזה. בצק פילאס ממולא תפוחים ופקאנים עם סוכר חום, לימון וקינמון. קצת קמח לבן להסמכה, וגלידה וניל ליד

RSPA

New member
ואי ואי ואי...עושה משלוחים ?

נראה מעולה

מה זו הגלידה הזאת ? זה משהו קנוי או שהכנת לבד ? פרטים מתבקשים.

ladybug6

New member
לא

הגלידה קנויה. שכחתי את שם החברה, אבל משהו פשוט כזה שמגיע באריזה עם כמה טעמים, אחד מהם זה וניל - טעים!

RSPA

New member
לבריאות

החשוב מכל הוא, שבכך חשפתי שוב את זיקנתי....
לפי ויקיפדיה, "השימוש בה"א השאלה אינו רווח בעברית מודרנית, אך הוא נפוץ מאוד בעברית מקראית."
כלומר, אנשים "ותיקים" או "עתיקים" נוטים להשתמש בצורת ביטוי זו.

ladybug6

New member
גלידת פרווה של שטראוס

מגיע באריזה לבנה/שקופה עם מכסה אדום, יש בפנים ארבעה טעמים: וניל, קרמל, מוקה ובננה. השלושה הראשונים טעימים מאוד, לבננה יש טעם פלסטיקי..

RSPA

New member
תודה רבה. לא הכרתי. אבל עכשיו אני אכיר...

אני מניח שזו התמונה שלה. אז שם אותה כאן לכל המעוניינים האחרים שלא מכירים.

vegetalien

New member
התמכרתי לקינמון.

ולחשוב שפעם לא סבלתי את טעמו ותמהתי מדוע דוחפים אותו לכל דבר.

Gidi Shemer

New member

בדיוק מה שקרה לי עם האח הגדול*

*טוב, לא באמת, אבל עכשיו כש״לינור שפר באה להתארח בתפוז״, אז כמעט.

למעלה