במרחשת למהלך השבוע

במרחשת למהלך השבוע

קציצות מטוגנות של טופו בצל וקמח חומוס
סלט גזר עם בצל סגול קורנית חמוציות ורוטב מיצלימון סחוטרי ,שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס,כפותיים סירופ מייפל טבעי
סלא עגבניות עם בצל כוסברה קורנית ורוטב מיצלימון סחוטרי, מעט סילאן, מלח, פלפל שחור, שמן שומשום במשורה
 

merav999

New member
הכל נראה מעולה! והסלט גזר נראה ממש מהמם

אכין בערב (מינוס הקורנית שאין)
 
ואחרונות

קציצות הטופו המגורר על פומפיה מתובל היטב- כמון, מעט מעט קינמון, כורכום..והרבה בצל מגורר גם
 
התמונה של הסלט בקערה

זה כבר מתקרב לכמות שאני צריכה ...:)
עגבניות זה פרי/ירק מושלם! (אגב שרי צהובות - מעדן!)
אני רק אדמיין שזו פטרוזיליה...

אפשר מתכון לקציצות בבקשה?
 
בוודאי

חצי גוש של ק"ג טופו מגורר על פומפיה עדינה אבל לא רסק
בצל על פומפיה גסה- שלושה בינוניים
כפית מכובדת כמון, רבע כפית קינמון, פלפל שחור גרוס כמו שאתם אוהבים, כורכום בנדיבות לערבב היטב.
קמח חומוס ומים ביחס אחד לאחד תתחילי מרבע כוס ותצראי מה קורה לעיסה. היא אמורה להענות לכף היד שמנסה לעצב ממנה קציצה.
למחבת עם שמן זית כתית מעולה, להפוך וזהו
 
תודה ו..שתי שאלות:

1. אם הבצל על פומפיה עדינה? (לסיכוי הקלוש שהבת שלי תנסה..שלא תרגיש)
2. אפשר בתנור?
 
לגבי התנור

אני לא יודעת
מניחה שהייתי מכניסה עוד ירק טחון דק כמו זוקיני או דלעת או פטריות מקוצצות קטן שצליתי על מחבת.
בצל על פומפיה עדינה אפשר אבל יהיה לך רסק עם הרבה נוזלים.
 

יוספה 51

New member
יצא מצוין. הייתי צריכה להוסיף לא מעט קמח חומו

כדי שיסכים להרגיש כמו קציצה. חבל שלא קראתי את ההערה הנוספת הזו כי פיצלתי לשני חלקים, חלק מטוגן שיצא לעילא (וכו') , וחלק לתנור שבאמת יצא פחות מוצלח.. ואם הייתי קוראת הייתי יודעת. נוי, שוין. כל הכבוד מיקי, הבן נתן אישור לקחת לצבא. וכן, הרבה הרבה דמעות. באמת לא הגיוני. אה- יש לי רק גודל אחיד בפומפיה אז לא יודעת אם זה נקרא גדול או קטן.. ...
 
לסוגיית הדמעות

ראשית בצל מהמקרר מדמיע פחות
שנית- מעבד מזון! יש לו פומפיה אפילו בשני גדלים
שלישית להכניס את קערת היעד ואת הפומפיה לשקית גדולה ולעבוד בתוך השקית
רביעית- בצל סגול, פחות חריף...
או לסבול בשקט...

אצלי לפומפיות יש ארבע פאות וכל אחת משו אחר, תכלס משתמשת רק בשתיים או הגסה או העדינה אבל לא דמויית זסטר
 

יוספה 51

New member
עכשיו את אומרת מעבד מזון? אחרי שכבר גררתי

וגגרתי? אבל יצא מצוין. ממש ממש טעים. ייכנס כאחד המתכונים הקבועים בבית.
 
למעלה