במשך כל השבוע שעבר הייתי בקיטנה של

ניצן16

New member
במשך כל השבוע שעבר הייתי בקיטנה של

הקיבוץ בו אני גרה (לכן לא כתבתי כל השבוע). זו קיטנה שנוסעים הרחק מהבית למשך שבוע והיא מיועדת לילדים מכיתה ד´ עד י´- הגיל שלי. הילדים מהגיל של נאוה ז"ל גם היו בקיטנה הזאת (כיתה ח´). בקיטנות שעברו בכלל לא חשבתי עליהם כ"הכיתה של נאוה", כי אז, עדיין לא התמודדתי עם האבל שלי ובכלל לא חשבתי על זה. ובקיטנה הזאת כן. והיה לי ממש נורא. לראות אותם מכייפים ונהנים בסירות קיאקים, בלונה פארק, בערב קריוקי וסתם בארוחות. והיא לא הייתה שם. והיא הייתה כל כך חסרה לי. כאב כזה לא חשתי המון זמן. פתאום הציפו אותי רגשות שאף פעם לא היו לי. געגוע בעוצמה שקשה לתאר, פספוס על זה שהיא לא נהנית ומכייפת עם אלו שהיו אמורים להיות החברים לכיתה שלה, ובדידות. היו לי את החברים והחברות שלי לידי, אבל לא רציתי לשתף אותם בהרגשותי, למרות שהם שמו לב שמשהו איתי לא כשורה. הרגשתי שזה יהיה אגואיסטי מצידי לחשוף כאלו עוצמות של כאב בפני מי שלא צריך להיות חשוף אליהם. אז לא שיתפתי. שמרתי את זה לעצמי. אם הייתי בבית, מן הסתם הייתי מספרת לחברתי הטובה, אבל מכיוון שהיינו בקיטנה, לא רציתי להרוס להם את הכיף. לאחת מחברותי לכיתה יש אחות קטנה והפער ביניהם דומה לפער שביני לבין נאוה- פער קטן מאוד. הן ממש חברות טובות. ופעם אחת, במהלך הקיטנה ראיתי את האהבה שהייתה ביניהן, מין אחוות אחיות שכזו, וזה ממש קרע לי את הלב. קינאתי. ידעתי שאסור לי לקנאות אבל לא הצלחתי שלא. רציתי שגם לי תהיה אחות בגילי שאוכל להתייעץ איתה ולקחת ממנה בגדים וסתם להשתטות איתה. ולא הייתה לי. היא נלקחה ממני. איך לפעמים סתם באמצע השגרה נוחתים עלינו בומים כאלו, שפשוט לא יודעים איך להתמודד איתם. אבל תמיד, איכשהו, לא יודעת איך, יוצאים מהבאסה הזאת, וממשיכים הלאה. אני הקמתי את עצמי בכוח. אמרתי שאני חייבת, לפחות למען החבר´ה שלי לצאת מזה. ותודה לאל שיצאתי מזה. ובאמצע הקיטנה אבא שלי בא לבקר. ולא ייכלתי לשתף אותו באיך שאני מרגישה. לא רציתי. פשוט נראה לי שיש לו מספיק כאב משלו והידיעה שגם לי כואב כל כך (למרות שהוא בטוח יודע את זה גם בלי שאני מספרת) תקשה עליו ותכאיב לו המון. מצטערת שההודעה יצאה כל כך מבולבלת. פשוט היו לי יותר מדי מחשבות בראש בבת אחת.

ניצן חביבה....

אני מבודדת שתי מילים טעונות מאד מתוך כל מה שכתבת: בדידות וקינאה. מתוך שהן מוכרות גם לי בתוך השכול, יש באמת תחושת בדידות כאילו אף אחד לא מבין. ובאמת קשה מאד בכל גיל לשתף אנשים שלא חוו את האובדן ולו רק מתוך רצון שלא להכביד. ובאשר לקינאה. גם היא כל כך ברורה ומובנת ולדעתי מותר לקנא.... כי זה משהו טבעי ומתבקש....ואיך אפשר שלא? מעודד לשמוע שלמרות "הבאסה", הצלחת להקים את עצמך. וההתחשבות שלך באביך ובכאבו נוגעת ללב. חזקה ורגישה את יקרה.

מיכל@בר

New member
ניצן חמודה

כמה שאת צריכה להסתיר את מה שאת מרגישה. זה עושה עצוב. לא רצית לשתף את החברים שלך, למרות שהרגישו שמשהו איתך לא בסדר.. לא שיתפת את אבא שלך.. את הכל את שומרת איתך, בבטן.. והחברה הטובה לא לידך ואת לא יכולה לדבר עם אף אחד, ובדידות.. והקנאה שהרגשת כל כך טבעית, פשוט לא יכול להיות אחרת. את רואה משהו שהכי היית רוצה שגם אצלך יהיה, שתהיה לך את נאוה כדי לדבר איתה והיא איננה.. איך אפשר שלא לקנא.. ניצן חמודה, ככה, בום באמצע הקייטנה, בום באמצע החיים.. לא פשוט..

ניצן16

New member
בדרך כלל אינני מה שנקרא

"שומרת בבטן" את מה שאני מרגישה. אני מספרת לחברים, פעם ב... להורים, לכם- חברי הפורום, ולחברים שהם בעצמם אחים שכולים. ואולי מכיוון שלא סיפרתי אז כשהיה לי כל כך רע, אז היה לי עוד יותר רע. זה פשוט בגלל הקיטנה, שלא רציתי לקלקל אותה לחברים שלי. תודה עדנה ומיכל, על תגובתכן.

למעלה