במשקפיי ראייה הופיעו אזורים מטושטשים

Borisyo

Member
שלום,

נשארו איזה חודשיים עד שאחריות על ציפויים במקפי ראייה שקניתי ברשת אופטיקה נגמרת. אחרי שימוש של איזה יותר מחצי שנה שמתי לב שבכל עדשה יש אזור מסויים שדרכו אני רואה יותר טשטוש לעומת שאר האזור.

כשאני מכוון משקפיים אל אור בזווית מסויימת, אפשר עם קצת מאמץ לראות שריטות אבל לא אוכל להראות את זה עם תמונה. זה יכול להיות כתוצאה משימוש של מטלית נגד אדים או/ו תרסיס ניקוי עדשות שקיבלתי מרשת? בכל מקרה אני יכול בוודאות לומר שזה לא היה בהתחלה.

חשבתי זה נקרה אפקט ההילה בהתחלה אבל זה יותר מזכיר את מה שרואים בתמונה (צד שמאל). יש לי אסטיגמטיזם כן אבל השאלה למה דרך אזורים מסויימים הוא יותר מודגש/מובלט, במיוחד בחושך.

הלכתי לבדיקה. אופטומטריסטית אמרה לי שראייה באין ימין הדרדרה קצת. לשאלתי אם יש בעיה במשקפיים עצמם או ציפויים אמרה שהכל בסדר. לא הגיוני כי לדעתי זה לא נכון שמשקפי ראייה תקינים כל עוד אני עדיין לא רואה דרך עדשות באופן אחיד.

השאלה מה לעשות שיבדוקו עדשות אופטיקאיים איפה שהכינו אותם? כמה זמן זה יכול לקחת כי משקפיי ראיה קודמים שלי לא כל כך טובים.

תודה

קבצים מצורפים

• FB_IMG_1631185259847.jpg
    FB_IMG_1631185259847.jpg
    KB 23.6 · צפיות: 7
נערך לאחרונה ב:

סתם מבקרת

Active member
לפני הכל מוטב תלך לרופא עיניים לעשות בדיקה יסודית לבדוק אם מקור הבעיה בעיניים ולאו דווקא במשקפיים.
כבר נתנו לך כאן סיבות אפשריות לתופעה ואני אוסיף עליהן קטרקט. זה בדיוק מה שאיבחנו אצלי כשהראיה בלילה הפכה לפחות חדה והאורות נראו לי "מרוחים".

ladybug4NLP

Active member
ראיה מתדרדרת מהרגע לרגע ללא שום קשר למשקפיים וכדאי לבדוק קודם את הראיה לפני שמחפשים
בעיה במשקפיים עצמם.
זה יכול להיות ם כולל מיני דברים, הפרדות רשתית,ארוע מוחי מיני ועוד.
לצערי יש לי נסיון.
לשלול בעיה בעיניים אוו נוירולוגית ואז חבדוק את המשקפיים

ויוי 25

Well-known member
הכי טוב יהיה לגשת למקום בו קנית את המוצר,
להראות להם את השריטות והפגמים שמופיעים על המשקפיים ,ולבקש להחליפם בזוג לא פגום.

רכות מפנקת

Well-known member
גם לי נראה שצריך להפריד בין בעיה בעיניים לבעיה במוצר.
יש שריטות? העדשה כבר לא כבתחילה, לא נקיה? יש אחריות. החליפו לחדש.
אחרי זה נדבר מה עם העיניים מספר וכו'. אבל ראשית - מימוש אחריות על מוצר.
לא משנה אם התוצאות תקינות או לא של העיניים.
מוצר - שריטות, חדש. אחריות.
עדכני, מעניין אם יעשו בעיות.

Borisyo

Member
לא הגיוני שבעיה בראייה כאשר ראייה בעין ימנית הדרדרה ושמאלית נשארה ללא שינוי. הרי אם כן זה היה בראייה, אז הייתי רואה מה שתיארתי בעין ימנית ולא עין שמאלית.

צילמתי עדשות במצב מאקרו. שאלתי עוד כמה אנשים ואמרו לי שחייבים להחליף עדשות עקב קילוף. שאלתי מה יכול לגרום לקילוף כאשר אני עדין עם עדשות והשתמשתי כמה פעמים במטלית נגד אדים. אמרו לי שזה בגלל מטלית נגד אדים. מטלית גרועה או ציפויים בעדשות גרועות? לא יודע.

בכל מקרה הלכתי לסניף, הציעו לשלוח לתיקון, מסרתי. מצאו שציפויים בעדשות התקלפו והחליפו אותם. הייתי צודק שבעיה בעדשות וטוב שלא נכנעתי.

למעלה