בן-אליעזר מתריע: יהרגו את שרון, כמו את רבין

בן-אליעזר מתריע: יהרגו את שרון, כמו את רבין

בן-אליעזר מתריע: יהרגו את שרון, כמו את רבין
נכתב ע"י: יואב יצחק

מזוז עומד לאשר מעצרים מנהליים; שטרית: עצוב שהגענו למצב שבו שרים ומשפחותיהם מאוימים; בידי המשטרה רשימה של כ-100 אישים הנתונים לאיומים, בהם: שרים, חברי כנסת ושופטים; תנועת "אומץ לסרב": לקחת למתנחלים את הרובים; שרון הורה להציג תוך שבועיים תוכנית הגנה


בן-אליעזר מזהיר


שר התשתיות, בנימין בן-אליעזר, מזהיר מפני אפשרות שיהרגו את שרון, כפי שהרגו רבין. בן-אליעזר העלה חשש זה במהלך ישיבת הממשלה. נושא זה לא היה על סדר היום של הממשלה. ואולם, בן-אליעזר העלה זאת - נוכח תקיפת לבנת ונתניהו, ומכתבי נאצה ואיומים שקיבלו כמה משרי הממשלה, ובהם הוא עצמו ושר התחבורה מאיר שטרית.

בן-אליעזר מגלה, כי כחודש לפני רצח רבין הוא הזהיר את רבין מפני פגיעה בו, "אבל רבין סתם לי את הפה". לדבריו, הוא ביקש בזמנו לקיים דיון מסודר בנושא, אך רבין מנע זאת "ואף אחד לא הקשיב לי". בן-אליעזר החליט אפוא להעלות עכשיו נושא זה בישיבת הממשלה, למרות שהדבר לא נכלל בסדר היום של הממשלה. לתקשורת אמר בן-אליעזר, כי במצב שנוצר - "אף אחד לא יודע אם אתה חי במדינה או בפלנגות".

בן-אליעזר מגלה, כי גם אליו נשלחו מכתבים ובהם איומים. באחד מהם נכתב: "דם ערבי-נאצי זורם בעורקיך"; "לך לך מארץ ישראל, תחזור לעירק והגן על סדאם חוסיין. מנוול". הוא הדגיש, כי גם אם מדובר במכתבים פיקטיביים, הרי שאסור לזלזל באותם גורמים שמאיימים ויש לחקור זאת. בן-אליעזר הזהיר את השרים מפני גורמים קיצוניים, שעכשיו מכים חיילים ובהמשך ינסו לרצוח את ראש הממשלה.

שרון אמר נוכח אזהרותיו של בן-אליעזר, כי זה מצב חמור המחייב טיפול מיידי. "אני מזועזע מהפראות", אמר, המכתבים שלי עוברים ביקורת", אבל צריך להגן על השרים.

במהלך הישיבה הובעה תמיהה, מדוע היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, אינו נכח בדיון שכזה; ובכלל - מדוע מערכת האכיפה אינה פועלת באופן נמרץ יותר נגד מסיתים וגורמים המהווים סיכון. שרון אמר לשרת המשפטים, ציפי לבני, שלא יתכן שמכתבים כאלה נשלחים לשרים וגורמי אכיפת החוק לא מטפלים בכך. שרון הודיע לשרים, כי הוא יזמן דיון נפרד בנושא זה והיועץ המשפטי לממשלה יבוא ויסביר את עמדתו. במקביל הוא ביקש מיועמ"ש ומגורמי הביטחון להציג בפני הממשלה, תוך שבועיים, תוכנית הגנה.

שטרית: עצוב שהגענו למצב שבו שרים ומשפחותיהם מאוימים


השר מאיר שטרית אמר בתגובה לאיומיים על שרים ובני משפחותיהם, כי אינו מפחד מהאיומים. "זה עצוב שהגענו למצב שבו שרים ובני משפחותיהם מאוימים על-ידי אנשים שלא יכולים להשלים עם החלטות הממשלה והכנסת המתקבלות באופן דמוקרטי", אמר שטרית. הוא הוסיף, כי לדעתו "כל הפעולות של האנשים הקיצוניים רק מזיקות למתיישבים מכיוון שרוב המתיישבים אינם כאלה ולא תומכים במעשים שכאלה".

שטרית המשיך ואמר "אני מבין את המצוקה של המתיישבים ולכן גם הלכתי לקראתם על-ידי סיוע להגדלת הפיצויים ביותר ממיליארד שקל". השר שיטרית הדגיש, כי צריך לפעול כנגד המאיימים ביד קשה ולעקור את התופעה מהשורש. "זה מדליק אור אדום ומוטב שיינקטו צעדים של ממש לפני שיארע רצח פולטי נוסף".

מזוז עומד לאשר ביצוע מעצרים מנהליים


היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, עומד לאשר ביצוע מעצרים מנהליים, אם יימשכו ההתקפות על שרים, חברי כנסת, קציני משטרה וגורמי ממשל נוספים. מזוז הודיע כי יזמן פגישה בלשכתו, בהשתתפות הגורמים הרלוונטיים, כדי לקבל החלטות.

"הטריגר" ליוזמה זו הוא ההתקפות שאירעו על השרים לימור לבנת ובנימין נתניהו, וכן המידע ההולך ומתעצם, בידי השב"כ והמשטרה, בדבר הסיכון הממשי לחייו של ראש הממשלה, אריאל שרון, והאיומים על בכירים. נודע, כי בידי המשטרה רשימה של כ-100 אישים הנתונים לאיומים, בהם: שרים, חברי כנסת, שופטים, קציני משטרה בכירים, קציני צה"ל וכמה אישי ציבור.

הדיונים המתקיימים עתה נעשים במקביל להגברת אמצעי האבטחה סביב שורה של אישים. השב"כ הורה בסוף השבוע לקציני הביטחון במשרדי הממשלה, להגביר את אבטחת השרים, במיוחד אלה היוצאים לאירועים; היחידה לאבטחת אישים בשב"כ מגבירה את השמירה ההיקפית על שרון, הן במעונו, הן בלשכתו, והן בחוותו הפרטית; קצין הביטחון של הכנסת הורה ל"כוח עוז" - הכוח המאבטח את חברי הכנסת, להגביר את האבטחה סביב חברי כנסת המאויימים.

בשנה האחרונה נמנע היועמ"ש מלאשר מעצרים מנהליים, למעט שני מקרים בולטים: איש הימין הקיצוני, נועם פדרמן [שוחרר בהוראת בית המשפט]; ופעילת השמאל הקיצונית, טלי פחימה [שכיום מוחזקת במעצר לאחר שהוגש נגדה כתב אישום במסגרת הליך פלילי].

המשטרה תאבטח אירועים, בתיאום עם השב"כ וקצין הכנסת


גם מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב משה קראדי, קיים דיון בנושא, וזאת נוכח ההתקפות הפיזיות והמילוליות, ההולכות וגוברות, נגד בכירים, על-רקע המהלכים לישום תוכנית ההינתקות.

על הדיון אצל קראדי הוחלט, גם נוכח לחצים מצד צמרת המשטרה, הטוענת כי בתי המשפט והיועמ"ש לא נותנים בידיהם את הכלים כדי להתמודד מול גם האלימות ההולך ומתעצם. קצינים בכירים במשטרה טוענים, כי המשטרה עוצרת פורעי חוק, אך אלה משתחררים תוך זמן קצר, בהוראת בית המשפט. כך נפגעת ההרתעה מצד המשטרה, ואילו אותם גורמים קיצוניים מרשים לעצמם להגביר את פעילותם בשטח - במסגרת חופש הביטוי, כביכול.

בדיון שהתקיים לפנות ערב (יום א´) השתתפו קציני המשטרה הבכירים, קצין הכנסת, נציג השב"כ וגורמים נוספים. מטרת הדיון, כפי שהוגדרה: לבחון את הדרכים לשידרוג ותיאום בין הגופים.

במהלך הדיון הוסכם, כי יש לחלק את העבודה כפי סמכויותיו של כל גוף: אבטחת אישים ושרים, בידי השב"כ; אבטחת חברי כנסת, בידי קצין הכנסת ומשמר הכנסת; המשטרה תאבטח אירועים, וזאת בתיאום עם הגופים הנ"ל, ועל-פי הערכת מצב שתתבסס על מידע שייתקבל מהגופים הנ"ל.

במהלך הדיון הבהיר המפכ"ל, כי המשטרה תעסוק אך ורק בסיוע ואבטחת אירועים, וזאת כאשר אישים מאובטחים ישתתפו באירועים המחייבים אבטחה נוספת. כן הוסכם כי יש לרענן את הנהלים ולחדד את ההנחיות ודרכי שיתוף הפעולה. הוסכם כי המפקדים בשטח יעשו הערכות מצב על-סמך המידע שיקבלו. בנוסף תבוצע הערכת מצב שבועית - בהשתתפות כלל הגורמים, ובראש צוות זה יעמוד ראש אגף המבצעים במשטרה, ניצב ברטי אוחיון. תחקירים ייערכו בכל אירוע חריג ויופצו לגורמים הרלוונטיים.

תנועת "אומץ לסרב": לקחת למתנחלים את הרובים


בתנועת אומץ לסרב מגיבים בחריפות לאיומים על שרים ועל ראש הממשלה. לדבריהם, "האיומים החוזרים ונשנים על חיי ראש הממשלה ועל השרים התומכים בהינתקות ביחד עם הפעולות האלימות של המתנחלים, מחייבים את מערכת הביטחון לנקוט בצעדים מעשיים נגד המאיימים באלימות לפני שיהיה מאוחר מדי.

"כוחה של אלימות המתנחלים כבר הודגמה כאשר מתנחלים פגעו ושיתקו שוטר בעת פינוי מאחז. ראשי מערכת הביטחון יודעים כי בהתנחלויות מוכנים לפינוי עם נשק שעוד יכול להיות מכוון כלפי חיילים וכלפי אישי ציבור ושהאיום הופך ליותר ויותר ממשי. כדי שלא נגיד שהכתובת היתה על הקיר, אנו קוראים לממשלה להודיע על איסוף כל כלי הנשק מציבור המתנחלים לפני שיהיה מאוחר מדי."

תנועת אומץ לסרב הודיעה, כי היא פתחה בקמפיין "קחו להם את הרובים", במטרה להביא לאיסוף הנשק בהתנחלויות. בתנועה פתחו קו חם לתלונות חיילים על אלימות מתנחלים המופנית כלפיהם, פעילי התנועה מתייצבים במחסומים ובבסיסים, כדי לעודד את החיילים להתלונן ומקיימת פעילות ציבורית נרחבת למען איסוף הנשק בהתנחלויות. בתנועה שוקדים על הכנת עתירה לבג"ץ בנושא, בטענה כי מדיניות המתירה למתנחלים מסוכנים להחזיק נשק לוקה באי סבירות קיצונית.

מזוז עומד לאשר ביצוע מעצרים מנהליים


היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, עומד לאשר ביצוע מעצרים מנהליים, אם יימשכו ההתקפות על שרים, חברי כנסת, קציני משטרה וגורמי ממשל נוספים. מזוז הודיע כי יזמן פגישה בלשכתו, בהשתתפות הגורמים הרלוונטיים, כדי לקבל החלטות.

"הטריגר" ליוזמה זו הוא ההתקפות שאירעו על השרים לימור לבנת ובנימין נתניהו, וכן המידע ההולך ומתעצם, בידי השב"כ והמשטרה, בדבר הסיכון הממשי לחייו של ראש הממשלה, אריאל שרון, והאיומים על בכירים. נודע, כי בידי המשטרה רשימה של כ-100 אישים הנתונים לאיומים, בהם: שרים, חברי כנסת, שופטים, קציני משטרה בכירים, קציני צה"ל וכמה אישי ציבור.

הדיונים המתקיימים עתה נעשים במקביל להגברת אמצעי האבטחה סביב שורה של אישים. השב"כ הורה בסו

עודכן ב- 13/02/2005 21:38:00
 
למעלה