בן גוריון או אפקה?

• פותח הנושא adi3b
  • פורסם בתאריך

adi3b

New member
בן גוריון או אפקה?

היי,
אני חיילת משוחררת שרוצה להתחיל ללמוד הנדסת תעשייה וניהול בהתמחות מערכות מידע. אני מתלבטת בין שני מוסדות ואשמח לשמוע מה דעתכם בתור אנשים שנמצאים בתחום.

כדי להתקבל לאוניברסיטת בן גוריון אני צריכה לעשות שנה שלמה של מכינת הנדסה (פיזיקה ומתמטיקה 5 יח"ל בממוצע מעל 85), וכדי להתקבל למכללת אפקה אני צריכה לעשות מכינה של 3 חודשים. החשש העיקרי שלי מבן גוריון הוא המרחק מהבית (אני גרה במרכז), הארכת הלימודים בשנה ולימודים קשים יותר ממכללה, מה שכמובן יקשה עלי להוציא ציון גבוה יותר מאשר אם אלך למכללה.
השאלה שלי היא האם תואר מאוניברסיטה בהכרח כל כך קריטי עד ששווה לי להעתיק את מקום המגורים שלי ולהקשות על עצמי כל כך? אם תגידו לי שזה שווה את זה ושיש הבדל גדול מבחינת המעסיקים, אז אני אלך על זה בכל הכוח. אבל חשוב לי לקבל איזשהי תמונה עד כמה זה נכון שבוגרי מכללות לא מוצאים עבודה בשוק.
האם תואר ממכללה בציון גבוה שווה פחות מתואר באוניברסיטה בציון נמוך יותר?

תודה מראש

DuuGi

New member
התשובה מורכבת

בתור עמדת פתיחה לאדם חסר נסיון שכל מה שיש לו זה התואר, אוניברסיטה עדיפה על מכללה.
&nbsp
אבל... אפקה מכללה טובה, אם תמצאי עבודה תתמקצעי ותהיי טובה במה שאת עושה אז במשרה הבאה זה יהיה פחות רלוונטי.
&nbsp
ניהול קריירה זה דבר חשוב שאנשים צעירים לא מודעים לו.
&nbsp
זה מתחיל במקום בו למדת, ממשיך בתפקידים שביצעת, החברות בהן עבדת והנטוורקינג שיצרת עם השנים.
&nbsp
בשאלה הבסיסית אוניברסיטה או מכללה , אוניברסיטה מנצחת.
&nbsp
&nbsp

בצג

New member
מסכים עם דוגי ויש לדעתי עוד עניין

&nbsp
עולם המחשוב מחפש אנשים "רעבים". תלמדי במכללה ויכול להיות שיהיה לך קשה למצוא את העבודה הראשונה, אבל בשביל העבודה השניה זה כבר לא יהיה משמעותי.
אל תשכחי שאת נכנסת לעולם שבו שמירה על מקום עבודה אחד זה לא יתרון. רוב האנשים מתקדמים במעבר בין מקומות עבודה ולא בהתקדמות באותו מקום מתפקיד לתפקיד.
בהצלחה :)

תואר בהנדסה

הי עדי,
תואר בהנדסה הוא תואר יחסית קשה, גם במכללה וגם באוניברסיטה.
סטודנט עם ממוצע ציונים טוב ממכללה יכול להשתלב ולמצוא מקום עבודה לא פחות מסטודנט אוניברסיטה.
למציאת עבודה יש מספר פרמטרים שיש לקחת בחשבון: איך האדם עובר ראיון עבודה, מה הממוצע ציונים בתואר? על מה היה פרויקט הגמר ואיך סיים אותו?
כיועצת לימודים בעזריאלי מכללה להנדסה אני יכולה לספר כי 87% מכלל הבוגרים מצאו עבודה בתחום.

אני אשמח לייעץ לך באופן אישי ולפרט את מסלולי הלימודים ותנאי הקבלה השונים על-מנת שתוכלי לקבל את ההחלטה הנכונה ביותר עבורך.
את מוזמנת ליצור איתי קשר בטלפון: 02-6588087 , במייל [email protected]
או אפילו להשאיר לי הודעה פרטית בפייסבוק https://www.facebook.com/SharonAzrielis ואחזור אליך בהקדם.

בברכה,
שרון

למעלה