בן דוד שלי משתמש ב fruty loops

kakroto

New member
בן דוד שלי משתמש ב fruty loops

הוא יושב דיי הרבה על התוכנה, וגם מבזבז תכסף שלו על מכשירים של דיג'יים וכל זה, כמו מקלדת עם קלידים של פסנתר. והוא גם קנה אוזניות של דיג'יים לפני כמה ימים ב 180 שקל בערך. אמרתי לו (למרות שאין לי ידע ביצירת מוזיקה וכל זה) שאם הוא באמת לוקח את זה ברצינות, אז שיקנה כרטיס קול - כי מה שיש לו כרגע זה הכרטיס קול המובנה שבא עם המחשב. וגם שזה לא שווה שיש לו אוזניות של 180 שקל כשהוא לא יכול לנצל אותם, כי הכרטיס קול שלו הוא פשוט. מישהו יודע איזה כרטיס קול יתאים לו? כרגע הוא משתמש בפרוטי לופס, אבל הוא רוצה להתחיל להשתמש גם בריזון(אם יש קשר לתוכנה שהוא משתמש לכ.קול). מישהו אמר לו שכרטיס קול שמתאים ליוצרים זה כרטיס קול חיצוני... אבל איזה? מה ההבדלים ביניהם?

דור דקל

New member
שלום

קודם כל, מאחר והזכרת את זה פעמיים - 180 ש"ח לאוזניות זה לא הרבה בכלל. אוזניות די ג'יי מקצועיות נעות היום סביב ה-1000 ש"ח, שלא נדבר על אוזניות של סאונדמנים... שנית - אני לא יודע באיזו רמה דוד שלך, וזה לא ממש משנה לצורך העניין, אבל אני באופן אישי ממליץ קודם כל להתאמן וכמה שיותר. מקלדת שליטה (קלידים של פסנתר כמו שקראת להם) זה בהחלט הדבר הראשון שהייתי קונה. כך, הוא יכול ליצור ולכתוב מלודיות בצורה אמינה ונוחה יותר. עם הזמן, שהוא שולט יותר בתוכנות הייתי מציע באמתלהשקיע בכרטיס קול טוב וברמקולים טובים כדי לקבל סאונד נכון. לגבי כרטיס קול חיצוני - לרוב הם באמת טובים יותר. השאלה אם זה לא מוקדם מדי בשבילו, מה עוד שפרוטי לופס היא גם לא התוכנה הכי מקצועית. עדיף שילמד קודם לעבוד בריזון. בהצלחה:)

למעלה