בן זוג אובחן כבעל הפרעת אישיות גבולית, טיפים לאיך לתמוך?

בן זוג אובחן כבעל הפרעת אישיות גבולית, טיפים לאיך לתמוך?

היי, אז ככה,

אני ובן זוגי שנה ביחד. בתחילת הקשר סיפר לי שמאובחן כסובל מחרדות ודיכאון ונוטל כדורים אנטי דיכאוניים. עם הזמן התחיל לעלות לי חשד שמלבד לחרדות ולדיכאון יש עוד משהו. אני לא בדיוק יודעת איך להסביר למה חשבתי ככה, אבל ממש הרגיש לי שזה לא רק דיכאון וחרדה ועודדתי אותו לפנות לטיפול(וגם בעקבות מצב נפשי קשה שהיה בו). כתוצאה מכך אובחן כבעל הפרעת אישיות גבולית ותסלחו לי על הבוטות, אבל נשמתי לרווחה כי משהו בי פשוט ידע שיש משהו נוסף. כשהוא סיפר לי על כך ישבתי קצת לקרוא לעומק על המחלה. שמעתי עליה פה ושם, אבל לא באמת ידעתי מהי ודברים התחילו להתבהר לי יותר. כמו למה בתחילת הקשר שלנו הוא נפרד ממני ואחר כך הצטער על זה ולא ידע להסביר מה עבר עליו, או למה כמעט בכל פעם שאני חוזרת לבית שלי(גרים רחוק אחד מהשנייה) הוא נתקף בבכי ופעם אפילו אמר שהוא מפחד שאני עוזבת אותו, זאת לאחר שקבענו שאהיה אצלו כמה ימים ולאחר יום הייתי מוכרחה לחזור לבית שלי עקב אילוצים. או שקורה מצבים שבהם אנחנו קובעים לעשות משהו ובסופו של דבר זה לא קורה מכל מיני סיבות והוא מתהפך עליי ואני מקבלת ממנו מטח של האשמות על כך שלא אכפת לי ממנו בכלל. גם בנוסף יש לו התנהגות אימפולסיבית בכל מה שקשור לחומרים ממכרים ובהחלט לא קל לנהל מערכת יחסים כזו, אבל אין בי מחשבות על לעזוב. כרגע הוא בבירורים לגביי טיפול מתאים ופניתי לכאן בשביל לקבל עצות לאיך אפשר לתמוך בו ואיך אפשר לנהל בצורה נכונה מערכת יחסים כזו. אם תוכלו לעזור לי ו/או לתת לי מידע נוסף על המחלה אשמח מאוד.

תודה מראש לכל העונים

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אתחיל מכל הכבוד לך וגם לו ...

זה באמת לא מובן מאליו שיש מודעות קודם כל...ואורך רוח להכיל את מי שיש לו מצב נפשי מתמך בעיקר..
תראי לגבי הפרעת אישיות גבולית כאבחון ...יש את המידע ברשת שקראת...
מעבר לכך אם ישלך את הסבלנות את יכולה לדפדף בפורום אחורה לקרוא על המצבים שעוברים על אנשים התגובות הדיונים...זה לדעתי מעשיר לא פחות מאשר המידע הרפואי...
הדבר החשוב שאת עושה זה להיות איתו להדריך אותו ולעודד אותו לפנות לאיבחון מקיף יותר, אם אני מבין נכון הוא מרצונו הסכים ומשתף פעולה זה חשוב מאוד ואם ץץצידו זה ללא ספק יפעל לטובתו ולטובת שניכם.
לגבי עיצות, עושה רושם שהיו לו הרבה פרידות לא טובות בחיים..ויש לו מה שקורים אולי חרדת נטישה...צריך לחזק את המקום הזה אצלו...זה בעיקר עבודה מול מטפל , בניית ביטחון עצמי...חשוב מאוד...ובלי הבטחות של לעד ולנצח ..כי במקביל לזה, רצצוי מאוד לשים לו גבולות מאוד ברורים ולעמוד על זה שיהיה מחיר אם יחרוג...בעיקר בקשר לחומרים ממכרים..אלכוהול וסמים זו סכנה של ממש לנפגעי הפרעת אישיות גבולית גם הימורים..ובטח שנוטלים תרופות...

אותו דבר למצבי רוח שידע ברור שיש גבולות וסנקציות..ויחד עם זה שאת פה ולא הולכת...ולפי החדות שלך בתיאור המצב את מסוגלת להלך שם בין הטיפות.
צריך בשלב זה לקבל שיש מצבי רוח משתנים ( פסיכיאטר יכול לתת טיפול מייצב )
שהוא מתהפך פשוט שימרי על קור רוח..בבחינת לשון רכה משיבה חימה..תהיי השקולה אך הנחרצת אם הוא עובר גבולות שאת לא מוכנה להם.

מהצד שלו, דרך נסיון החיים שלי, הייתי במצב דומה לשלו..גם בשל נטישות מרובות. גם בשל מיצוי עצמי נמוך מול אינטליגנציה גבוה..חוסר ביטחון עצמי..ואי ויסות רגשות תקין...אלו דברים שכמוני רק הוא יכול לשפר ולתקן..ואם יש תמיכה יותר טוב....מילוי החסרים האלה , בדברים שחסרים לו...אולי השכלה אולי חוג מעניין משהו שיוציא ממנו יכולות..זה ישפר..עבודה ישפר..הרעיון לחזק את האני שלו שלא תלוי באחרים..שהוא ידע שהוא יכול לעמוד בפני עצמו...זה לדעתי ונסיוני הדבר הכי חשוב..והרבה תלוי בו ורק בו...העבודה הקשה יותר היא שלו
על כן לא לצפות מידי..ממנו..שלב שלב ..והרבה עידוד ומחמאות על דברים קטנים גם..זה אגב מזכיר לי שהרבה נפגעי הפרעות אישיות גבוליות רואים את החיים כמכלול אחד..חלק מהשינוי זה ללמוד להפריד דברים ככל הניתן...ליצור סדר פעולות שצריך לעשות...ולהתמקד בפעולה כל פעם...תוך ראיה של המטרה הכללית ..כל הצלחה כזו בשלב משפרת...כמובן דברים ישתנו ישתבשו..ופה צריך לעבוד לקבל מצבים להסתגל ולפתור אותם בלי שהאי ויסות הרגשי יגבה מחיר...

משהו על הזוגיות. רצוי במידת האפשר לקחת שעה בשבוע..קבועה ופנויה לגמרי..אם אפשר שעתיים יותר טוב ( לנפגעי ההפרעה לוקח יותר זמן להגיע לנקודות העיקריות בשל הראייה המורכבת שלהם ) ..ולדבר על כל השבוע מה היה טוב מה הפריע מה יש לתקן על מה להחמיא...זה טוב לכל זוגיות ובפרט לכם.

זה בגדול מה שיש לי לאמר כרגע לפחות.
ואחדד דברים. גבולות ברורים. מחמאות. שיחה שבועית. מטרות לפרק להשיג..ותגובה מאוד שלווה ורגועה שלך עם נחרצות ברורה בכל מצב.
וכמובן המידע הפנימי הכי טוב זה לחפור אחורה בפורום לקרוא שירשורים:)

תודה שהגעת אלינו ושוב כל הכבוד לך ממש מרגש מה שאת עושה

alice1803

New member
אני מקווה שאת בנאדם חזק שלא נכנע למניפולציות ריגשיות

פשוט אל תריבי איתו!!!
כשהוא מתחיל לעשות עלייך מניפולציות ריגשיות, תשתדלי להתנתק מהרגשות שלך, לא להיפגע ממנו, זה פשוט יוצא ממנו, והוא מתהפך עלייך ומאשים אותך בזה, כי את שם בשביל לקבל את זה ממנו.
את לא אשמה והוא יודע את זה, פשוט לא טוב לו לפעמים, הוא מרגיש מועקה גדולה, ואת צריכה להניח לו ברגע שזה קורה, ולא ללבות את האש, כלומר את יכולה לומר לו "אני מבינה אותך", ופשוט לשתוק, עד שיעבור לו, זה כמו התקף פחד בלתי מוסבר, והוא יעשה הכל בשביל שתלכי ממנו, כי הוא לא רוצה שתופתעי לרעה בעתיד, שתדעי מעכשיו מה קורה אצלו.
&nbsp
כשזה קורה אל תנסי להסביר את עצמך, כי הוא ימשיך להתווכח איתך ולהטיח בך אשמות.
פשוט תבואי אליו אחרי שהוא מבין שאת שם בשביל להקל עליו, אחרי שעובר לו מצב הרוח הזה, ולא לשמש שק איגרוף שלו.
בהצלחה מתוקה
אליס

Noga90

New member
היי. אני במצב דומה לשלך. אשמח לדבר!

היי :)
לא הצלחתי לשלוח מסר פרטי אז אכתוב כאן ��

לפני חודש, גיליתי שלבת הזוג שלי כנראה גם יש הפרעת אישיות גבולית.

אשמח מאוד לדבר עם מישהי/ו שגם עוברת את זה דווקא בתור בת/בן זוג ולא חווה את זה על עצמה.
לא הצלחתי למצוא מענה לבני זוג של בורדרליין כלל.

מקווה שאתם כבר בתקופה טובה יותר
מחכה לתשובתך :)

למעלה