בן זוג לחוץ..

danielah92

New member
בן זוג לחוץ..

היי אני נמצאת בזוגיות כבר חצי שנה, בן זוגי ממש מקסים והקשר עד עכשיו באמת היה בשיאו פריחתו. בשבועות האחרונים, התחילו לבצבץ כמה ויכוחים ומריבות . חשוב לי גם לציין כי שנינו סטודנטים שנמצאים בתקופת מבחנים. בן זוגי הוא אדם שנלחץ מאוד מהר ואינן מאמין ביכולות שלו . למעשה בתקופה הזו של המבחנים חל איזשהי תהפוכה בהתנהלות שלו איתי. הוא טוען וחושב שאני לא מבינה את התקופה הזו שהוא נמצא בה, אבל אני חושבת בדיוק ההפך. קשה לי להרגיש שאני מחכה לו, מצפה ממנו לדברים כל כך קטנים שהחשובים כל מערכת זוגית. באיזשהו שלב הוא רצה לקחת לו פסק זמן, מהקשר וממני, הוא אומר שהכל לחוץ לו וחנוק לו. משהו בתוכי אומר לי לא לוותר ואני גם מאמינה שבכל דרך ובכל דבר אפשר להגיע להבנה. השאלה איך אני יכולה להרגיע אותו? איך אני יכולה לגרום לו להבין שאני מהינה מהוא עובר? איך אפשר לתקן? אני אשמח לקבל איזושהי עצה בעניין.. תודה:)

danielah92

New member
בן זוג לחוץ..

היי אני נמצאת בזוגיות כבר חצי שנה, בן זוגי ממש מקסים והקשר עד עכשיו באמת היה בשיאו פריחתו. בשבועות האחרונים, התחילו לבצבץ כמה ויכוחים ומריבות . חשוב לי גם לציין כי שנינו סטודנטים שנמצאים בתקופת מבחנים. בן זוגי הוא אדם שנלחץ מאוד מהר ואינן מאמין ביכולות שלו . למעשה בתקופה הזו של המבחנים חל איזשהי תהפוכה בהתנהלות שלו איתי. הוא טוען וחושב שאני לא מבינה את התקופה הזו שהוא נמצא בה, אבל אני חושבת בדיוק ההפך. קשה לי להרגיש שאני מחכה לו, מצפה ממנו לדברים כל כך קטנים שהחשובים כל מערכת זוגית. באיזשהו שלב הוא רצה לקחת לו פסק זמן, מהקשר וממני, הוא אומר שהכל לחוץ לו וחנוק לו. משהו בתוכי אומר לי לא לוותר ואני גם מאמינה שבכל דרך ובכל דבר אפשר להגיע להבנה. השאלה איך אני יכולה להרגיע אותו? איך אני יכולה לגרום לו להבין שאני מהינה מהוא עובר? איך אפשר לתקן? אני אשמח לקבל איזושהי עצה בעניין.. תודה:)

זה לא קשור למבחנים

צריך להבין שכל המסביב זה בדרך כלל תירוץ גדול (ועם הרבה בשר עליו) למה הקשר לא מתאים לו. אם הוא מתחיל לסבן אותך שלחוץ לו או צפוף לו שלחי אותו עם מיטב האיחולים להשתחרר במקום אחר ולמצוא לך מישהו קצת יותר בוגר.

בהצלחה

רואה 6 6

New member
תקופות הלימודים היא לרוב המשבר האמיתי הראשון

ועכשיו הזמן ללמוד איך צולחים אותו עם מקסימום הבנה ומקסימום יכולת להנות ממה שיש.
איך את יכולה להרגיע אותו? בזה שתקחי צעד אחורה ותתעקשי פחות ותחכי פחות אבל תדרשי שלמשל סופ"ש לא תוותרו על זמן איכות.

אפשר להגיע להבנה, בתנאי שההבנה היא גם מצידך..

מסכימה עם מי שאמרה שצריך לקחת כאן כמה צעדים אחורה.
תוותרי כרגע על הדברים הקטנים שאת מצפה להם, גם אם הם נראים לך חשובים, כי זה רק מעיק ומכביד עליו.
תגידי לו שאת מבינה את המקום שהוא נמצא בו ושהחלטת לקחת צעד אחורה. ולא בגלל שלא אכפת לך, אלא להיפך - את רוצה לתת לו כרגע את מלוא הספייס מבלי להכניס גורמים מכבידים נוספים.

מצד שני, את כותבת שהוא נלחץ מאוד מהר.
אני מבינה שזה הקושי הראשון בו נתקלתם בזוגיות שלכם ואולי עדיין לא יצא לך לראות איך הוא מתמודד עם קשיים ולחץ.
זה דבר שכדאי לשים לב אליו אם את מתכננת זוגיות ארוכת טווח איתו.
תמיד יהיו דברים מלחיצים, תמיד יהיה צורך לדעת להתמודד ולא תמיד אפשר יהיה לעצור את העולם ולתת לו לרדת.

למעלה