בן זוג שמביא מתנה שלא אהבתם. כדאי להגיד משהו או לשתוק?

sharpcookie

New member
בן זוג שמביא מתנה שלא אהבתם. כדאי להגיד משהו או לשתוק?

שלום לכולם... אני בזוגיות יחסית טרייה. לאחרונה הבחור החליט להפתיע אותי עם מארז של בושם שלא הכרתי בעבר, אותו הוא הביא ללא פתק החלפה או קבלה בשקית של רשת גדולה. לדעתי קצת מוזר להביא ככה מתנה אבל הנחתי שזה נובע מחוסר ניסיון ושזאת אינה מתנה ממוחזרת. כמובן שממש הודיתי לו על המחווה הנדיבה ואמרתי שאנסה אותו אח"כ. כדי לא לפתוח את האריזה, קפצתי בהמשך השבוע כדי להריח את הבושם מטסטר בסניף של אותה חנות ולצערי ממש התאכזבתי. לא אהבתי את הריח בכלל (לא כי הוא רע אבל פשוט ממש אינו לטעמי האישי) וגם נראה שהוא ממש יקר וצר לי שהבחור הוציא הרבה כסף לשווא. החלטתי שלא לומר כלום אבל מאז הבחור שאל אותי כבר פעמיים אם כבר ניסיתי אותו (בינתיים עניתי בכנות שעוד לא פתחתי את האריזה)... האם כדאי לומר את האמת למרות שזה ממש יבאס אותו אבל מתוך תקווה שאולי נשארה אצלו קבלה כדי לאפשר החלפה, או לשקר יפה ולומר שהבושם סבבה (ולקוות שלא ישים לב שאיני משתמשת בו או יחליט להביא אותו שוב?).

מקווה שלא יצאתי כפויית טובה מעצם השאלה שכן ממש הערכתי את הכוונה אבל קצת מוזר שהוא לא יודע שבמתנות כאלו כדאי שתהיה אפשרות החלפה... אני אישית תמיד מביאה פתק החלפה ומעדיפה שאם המתנה שלי לא לטעמו של המקבל אז שיחליף אותה למשהו שהוא יאהב יותר, אבל זאת דעתי. מה אתם חושבים?

Shamy

New member
שני דברים

1. חכם סיני עתיק אמר פעם, אם תזרוק על מישהו כיסא , לא יהיה לך כיסא! חח..סתם..ברצינות אבל , איך הוא יידע לפעם הבאה אם הוא יביא לך משהו שאת לא אוהבת , אם לא תגידי? הוא לא קורא מחשבות. לדעתי את כן צריכה להגיד משהו. כדי למנוע אנטגוניזם אצלו ואצל כל בן אדם שאת באה לדבר איתו , תעשי מה שקוראים לו בשפת מנהל ההעסקים סנדביץ' מחמאה - מה זה אומר? נותנים מחמאה , אח"כ באמצע את הביקורת (את התכל'ס) ובסוף שוב מחמאה..

למה? כי אנשים לא אוהבים האשמות , במיוחד אם הבושם עעלה לא כ"כ הרבה כפי שאת מתארת , הצעתי היא ותמיד לומר משהו עלייך ולא עליו!

דוגמה 1 : אני מאוד שמחה שהחלטת סתם ככה להביא לי מתנה , ועוד אחת מאוד יקרה זה מאוד משמח אותי וחימם לי את הלב, אני חושבת שאתה לא צריך אבל להוציא גם כ"כ הרבה כסף על מתנה עליי ועבורי ושנית , אני מאוד אוהבת בשמים (מתוקים/פרחוניים/חמוצים- צייני את הסוג בושם האהוב עלייך). ואז תאמרי משהו שהוא עובדתי -הבושם שהבאת לי הוא מסוג (חמוץ/מתוק/פרחוני -מה שהוא הביא) וזה מסוג הבשמים הפחות אהובים עליי. אבל חשוב לי שתדע שלמרות שזה לא הסוג הכי אהוב עליי , הוא הגיע ממך ולכן פתחתי את האריזה ואשתמש בו אבל להבא אני אשמח לומר לך מה הבושם הכי אהוב עליי בעולם וככה שנינו נצא מרוצים ותחייכי
וזהו...אף אחד פה לא יצא אשם ועדיין יצא לך להגיד מה שרצית מבלי לעורר אנטגוניזם.

2.אני לא יודעת איזה בושם הוא הביא לך , אני רק יכולה לומר לך לדוגמה שבתור תתרנית , אני לא יודעת כ"כ להבדיל בין בשמים החוש ריח שלי מאוד מאוד גרוע במקום יש לי שמיעה טובה יותר וזה רק עם אוזן אחת (התחרשתי באוזן השנייה..) וכשאני רציתי לקנות בושם לחבר שלי , אני פשוט ראיתי פיזית מה יש לו באמבטיה /ארון ואז לפי זה קניתי בדיוק אותו הבושם..יכול להיות שהוא רצה להביא לך משהו חדש והוא תתרן ולא יודע להריח או לא יודע להבדיל ולהבחין האם הבושם שלך מתקתק .חמצמץ או פרחוני ואולי עדיף שלא יידע (לא ככה?..) ולכן הוא הביא על סמך מה שהמוכרת המליצה וכנראה שהטעם שלה בבשמים שונה משלך..לא הייתי ממהרת לשפוט אותו על זה. ולהבא תזכרי הכלי הכי הכי מהותי בקשר זוגי , הוא- תקשורת! בלי תקשורת תמיד יהיו קצרים בהבנה כי מה לעשות שנשים מונוס וגברים ממאדים! וזה בסדר אבל כל עוד נלמד לתקשר כראוי ולגשר על הפערים הזוגיות תהיה קלה ונינוחה לשני הצדדים!

מקווה שעזרתי שיהיה לך סופש נעים

sharpcookie

New member
המון תודות על התשובה המעמיקה

בד"כ התקשורת בינינו די טובה, אבל הנושא של מתנות לא מוצלחות תמיד נראה לי בעייתי... בכל זאת אדם השקיע מזמנו ומכספו מתוך ציפייה להפתיע ולקלוע לטעמי, אז ברור שכשזה לא קורה, ישנה אכזבה, גם כשזה נאמר בצורה יפה, וחשש שזה יתקבל ככפיות טובה או התפנקות.
לכן אולי יש כל מיני אמירות נוסח "לא לבדוק שיניים לסוס שניתן במתנה" - אם כי לא יודעת איך שיניים של סוס אנלוגיות לבושם שאינו לטעמך

בכל מקרה במידה וישאל שוב, אשתדל בהחלט לענות לפי הצעתך

פעם

בת זוג קנתה לי חולצה מוזרה, והגבתי יפה. פעם אחרת מדריכה קנתה לי את השיבה להודו של א.ב.יהושע כי חשבה שאני אוהב את הסופר, ולמעשה אני חושב שזה ספר גרוע של סופר גרוע.
&nbsp

albundy3

New member
זה לא נובע מחוסר ניסיון

זה נובע מחוסר ביטחון שלו. ולכן אם את באמת רוצה אותו, הדבר האחרון שאת צריכה לדאוג לגביו הוא פתק החלפה.

sharpcookie

New member
אשמח לשמוע למה לדעתך זה נובע מחוסר ביטחון

אם כבר לקפוץ למסקנות, אפשר גם להסיק שזה נובע מביטחון עודף - להיות בטוח שיש לך טעם מעולה ושבת זוגך בוודאות תאהב את הבחירה שלך.

כאמור התכוונתי לא לומר כלום מעבר לתודות, אבל הוא באמת מתעניין לדעת מה אני חושבת ובגלל זה התלבטתי איך להגיב והאם במצבים כאלו עדיף לשקר.

כך או אחרת, זה לא נושא שיסיים את הקשר אלא סתם תהייה כללית

albundy3

New member
זה הולך ככה......

הוא רוצה שאת תחבבי/תאהבי/תרצי/תמשכי אליו אבל באותה הזדמנות הוא גם חושב שחסר בו משהו, או שהוא חושב שהוא לא מספיק טוב בשבילך, אז הוא מפצה על זה בקניית מתנות. ולכן זו בעיה של ביטחון עצמי. כמו כן אני די בטוח שהוא חשב הרבה והתלבט מה לקנות לך ובגלל שזה הלחיץ אותו יותר מדי, בסופו של דבר הוא בחר במתנה די בעייתית בשלב הזה ביחסים שלכם.
העובדה שהוא מתעניין במה שאת חושבת מעידה על זה שהוא רוצה לקבל את האישור שלך שאת באמת רוצה אותו.

גם מנקודת המבט שלך, את צריכה לקחת את הסיטואציה הזו ברצינות ולראות איך זה מתפתח בעתיד, כי בחורה צריכה להרגיש שהיא רוצה את הגבר שלה בגלל מה שהוא באמת ולא בגלל המתנות שהוא מביא לה (הרי כל אחד יכול לקנות בושם). וכרגע הוא לא נותן לך להרגיש ככה. לפי דעתי אם הוא ימשיך להביא לך יותר מדי מתנות ללא סיבה מיוחדת בהמשך, את בעצמך תאבדי את המשיכה אליו.

לפי דעתי כדאי לשקר בנוגע לבושם אבל לא לשקר בנוגע לרגשות שלך ושלו. הרבה יותר חשוב שתרמזי לו שאת רוצה אותו בזכות מי שהוא ולא בזכות הבושם.

juggernaut

New member
אל תזכירי את פתק ההחלפה.

אבל כן חשוב להגיד שפחות אהבת.
כנות זה אחלה, ואם הוא חכם - הוא יעריך את הכנות שאת מציגה בפניו. זה יגיד לו שאת תמיד אמיתית איתו, וזה מנצח הכל בערך.
&nbsp
&nbsp
ושימי לב שלא ענית לו בכנות באמת. ענית על שאלה אחרת.
אל תחשבי שזה נורא מוצלח מצידך שענית תשובה כנה, כי הוא שאל אם ניסית וענית על שאלה אחרת.
לוגית, ענית תשובה נכונה. אבל תחמנית. וחבל להיות ככה עם בנזוג. הכל צריך להיות הכי אמיתי איתו.

חשוב שתזהרי לא משנה מה יענו לך ומה דעתך

כי אם את רוצה שהזוגיות הטריה לא תתחיל להריח גם מכיוונים לא טובים, כדאי לנתב אותה
כרגע לקלילות וחיוביות. תגידי תודה שהבחור הביא מתנה, נראה מדעתך שהשקיע משהו בה? תזהרי בתגובתך, אם את אוהבת מתנות, אם את רוצה שהקשר והיחס בינכם
ישאר נעים.
&nbsp
מי שנעים איתו בסוף גם מגיעה כנות ופתיחות ואז אפשר גם לשאול
בסופו של דבר מי הרים נוד בחדר? :-O כרגע אם תשקרי יפה, תלכי מסביב כדי לרצות את עצמך או תנסי לחנך אותו להבא אני לא בטוח שהוא יגיב יפה, שהמצב בינכם יקבל נקודה לזכות העתיד המלא כנות ופתיחות..

ELLA1992

New member
להגיד משהו או לשתוק? לדעתי, לשתוק

שאלו יהיו הבעיות שלכם בזוגיות, זה דבר כל כך קטן ומזערי שאני אישית אפילו לא הייתי טורחת לכתוב על כך בפורום, אבל ניחא
למה לשתוק? כי זה יעליב אותו מאוד והוא השקיע, חבל, הזוגיות טרייה לא? אז למה?
אבל מה שאת כן יכולה, את יכולה למנוע מצב כזה בעתיד, איך? להיפרד, סתם לא, פשוט לרמוז לו במהלך הזוגיות לגבי דברים שאת אוהבת, למשל צופים ביחד בטלוויזיה ויש בפרסומת על איזה בושם שאת במקרה אוהבת אז את יכולה להגיד "וואו אני אוהבת את הבושם הזה מאוד" או מטיילים ביחד באיזה מרכז קניות ועוברים ליד מוצר מסוים שאת אוהבת אז "וואו איך אני אוהבת את זה, איזה יפה זה, איזה ריח טוב, איזה נעים זה" וכיוצא בזאת...
לאט לאט הוא ילמד להכיר אותך וידע מה את אוהבת, באיזה צבע, עם איזה ניחוח, באיזו צורה וכד'..
אבל כרגע ? על המתנה הנוכחית? עדיף לשתוק
עצם העובדה שהוא קנה והשקיע, זה היה מרגש אותי ומספק אותי, אבל זאת רק אני

Shamy

New member
לא רע לא חשבתי על זה

כנראה אני עיוורת מכסף ?? עצה טובה אלה

למעלה