בן חודשיים עם בעיות אכילה

• פותח הנושא mesa
  • פורסם בתאריך

mesa

New member
בן חודשיים עם בעיות אכילה

שלום רב בני בן חודשיים וחצי. כשנולד ( במשקל 3.865) ניזון מסימילאק חלבי. כמות ההזנה היתה יפה אולם הוא סבל קשות מגזים. לאחר כחודש ניסינו למשך שבוע רמדיה ללא תוצאות משביעות רצון ( אותן תופעות) וכעת הוא ניזון כשלושה שבועות ממטרנה חלבית. מזה כשבועיים הוא מסרב לאכול כמות ההאכלה לארוחה ירדה ל- 50-60 מ"ל ( במקום כ- 120 עם הסימילאק) בימים האחרונים הוא מסרב בתוקף לאכול, החלפנו לו למשך כיומיים לפי המלצת אחות טיפת חלב לסימלאק FREE אולם מעבר לשילשול וכאבי בטן נוראיים לא קרה דבר. החל מאתמול חזרנו למטרנה והוספנו לו לארוחה חצי כפית קורנפלור - אולם עדיין הוא אינו מוכן לאכול. משך הזמן בין ההאכלה להאכלה מתארך ולעיתים הוא אינו אוכל אפילו לאחר כ- 8 שעות. כשנשקל לפני כשבועיים - גיל חודשיים שקל 5.860 ק"ג. שאלותי הם: 1. האם ייתכן שכל סוג של תחליף חלב גורם לו כאבי בטן- כולל אוכל ללא לקטוז? 2. האם ירידה כזו דרסטית בכמות האוכל יכולה לפגוע בו ובהתפתחותו? 3. וכמובן, מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב? 4. האם יש צורך לבצע בדיקות דם ובדיקות כלליות כדי לברר את הגורם לכאבי הבטן המתמשכים ולחוסר התיאבון? ברצוני לציין כי בשל משקלו של התינוק, הרופאים אליהם הלכתי אינם רואים בעניין בעיה מיוחדת ואפילו נמסר לי כי " במשקל כזה לא נורא אם לא יאכל יום יומיים"...

בן חודשיים מסרב לאכול

חוששני שאני נוטה להסכים עם רופאיך. אין דבר יוצא דופן שתינוק בריא וחמוד מפסיק או מקטין את כמות האוכל אותה נהג לאכול עד כה לזמן מה. ייתכן שעוברת עליו מחלה כלשהי, על כן רצוי לקחת אותו לבדיקה של רופא . אם עשית זאת ולא נמצא דבר זה עדיין לא עומר שהבעיה לא קיימת . מחלות וירליות יכולות להתבטות בירידה בתאבון ובמצב רוח ללא הכרח בסימנים רבים אחרים . אין להכריח תינוק לאכול, ואין לדחוף את בקבוק בכל מחיר. לעתים ההתעקשות שלנו גוררת דחית האוכל מצד התינוק. הניחי לו לזמן מה.אבל אם תוך 7-10 ימים המצב אינו משתפר חזרי לבדיקה. סיבת הגזים אינה ידועה לנו לכן גם אין פיתרון לעינין. העברה מסוג חלב למשנהו אינה פותרת את הבעיה, אבל הזמן עושה את שלו כך שלקראת גיל 3-4 חודשים צפויה רגיעה. בהצלחה! דר' מילה ברק

מה לגבי תרומת חלב אם?

בפורום הנקה יש המון בנות שתורמות בכיף חלב שאוב לתינוקות עם בעיות. אני בטוחה שיהיה אפשר לגייס עבורך גם. אני אמנם בחו"ל ויהיה קצת קשה (לוגיסטית) להעביר אבל לא יודעת אם בכלל חשבת על הרעיון... בכל אופן מה שאת עוברת נשמע מאוד קשה - קבלי
גדול והחלמה מהירה לפצפון שלך!

מעיןבר

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

האם נשללה אלרגיה לחלב? בעיקרון אין בעיה דווקא עם הלקטוז בחלב פרה כי לקטוז יש גם בחלב אם ותינוקות אינם אלרגיים לחלב אימם, הבעיה העיקרית היא דווקא חלבון חלב הפרה. יכול להיות שכדאי לנסות מעבר לתחליפים שאינם חלביים. אני יודעת שבעקבות פרשת הרמדיה הצמחית הנושא רגיש מאוד, אבל עדיין נראה שילדך סובל
קחי לתשומת ליבך שכ- 30% מהתינוקות שאלרגיים לחלב פרה אלרגיים גם לסויה, אבל כדאי בכ"ז לנסות. דבר נוסף, אולי כדאי לנסות להתייעץ עם יועצת הנקה בדבר מעבר להנקה. זהו צעד רדיקאלי וקשה אך אני חושבת שבעזרת תרופות מתאימות והנחיה נכונה זה אפשרי. בפורום של אסתר גרוניס תוכלי לקבל המלצה על יועצת הנקה ואולי מדיע נוסף. תרגישו טוב

מגשהכסף

New member
למנוע מוצץ. יתכן שהסיליקון מזיק.

לא תקראי את זה בשום מקום אבל יש כנראה סיבה "טובה" לכך שנשיא הטכניון הוא מומחה לעניני סיליקון. אני הייתי מבטלת את המוצץ מיידית. אם יש לך קרובי משפחה בחו"ל אולי ישלחו לך אבקה שאין עליה כיתוב בעברית?

למעלה