בן חצי שנה ועוד לא מתהפך

מיכל צ

New member
בן חצי שנה ועוד לא מתהפך

בני בן חצי שנה מתהפך רק מהבטן לגב אבל לא להיפך. אני רק אציין שהקף הראש שלו גדול יחסית וגם הוא גדול. מה עושים?

עזרה ראשונה להתהפכות

שלום מיכל, אני מצרפת מספר תרגילים שיכולים לשמש אותך בבית, על מנת לתרגל את בנך להתהפכות. אם תראי תוך שבוע שבועיים שאין התקדמות, ניתן לפנות להדרכה פרטית של איש מקצוע. 1) בשכיבה של התינוק על הגב, כופפי את ברך שמאל שלו והטי אותה ימינה, לכוון מרכז הגוף, עד שהברך נוגעת ברצפה בצד ימין. וודאי שפלג הגוף העליון, עד הרגע האחרון, נותר פחות או יותר על הרצפה ואינו מתרומם כמקשה אחת אחרי הברך. במצב בו הברך השמאלית נוגעת ברצפה בצד ימין, תני לתינוק אפשרות להתארגן לבד עם הגוף. במקרה שלכם, כאשר ההתהפכות היא לא ראשונית אלא נעשית לעיתים רחוקות, אני יכולה להניח שהם יצליחו "להשתחרר" ממצב זה ולעבור לשכיבה על הבטן. כנ"ל בצעי לצד השני. 2) דאגי להשכיב אותו מדי פעם על הצד ואפשרי להם להשלים היפוך. 3) נסי לעודד אותו כמה שיותר, באמצעות צעצועים שונים, לעבור עם הידיים את קו אמצע הגוף. אם הוא אוחזים חזק בחפץ כלשהו, בצעי את עבורו את התנועה של מעבר הטיית הידיים חזק לאחד הכוונים, העברת שיווי המשקל של כל הגוף הצידה ומכאן להתהפכות. 4) בשכיבה על הגב, לאחוז בשתי הרגליים בשתי הידיים ובמצב זה לגלגל מצד לצד, תוך כדי רוטציה של המותן. 5) היפוך מהבטן לגב ולהפך על כדור פיזיו. 6) עבודה על קימור הגב – בערסול או בשכיבה על הצד. 7) עודדי אותו להרים רגליים למעלה בשכיבה על הגב, ע"י אביזרים כמו כדור או מדבקות שמוצמדים לכף הרגל. בהצלחה!

למעלה