בן טיפוחי אפרים

בן טיפוחי אפרים ../images/Emo139.gif../images/Emo139.gif../images/Emo139.gif

יש לכם עציצים בדירה? או צומח מאיזשהו סוג? יש כל מיני דברים שאני נורא רוצה בתיאוריה . מיני דברים שבדמיוני יהפכו את חיי לאפילו קצת יותר נחמדים. דוגמא מובהקת למשהו כזה, זו אדנית תבלינים: מה יכול להיות יותר נחמד מאדנית פורחת, עם בזיליקום ופלפלים זערוריים, עם רוזמרין ועירית. בבוקר אשקה את הצמחים ואשוחח עמם בחיבה, ובערב אוכל לקצוץ עניינים ולהוסיף למזון קמצוץ נאה של משהו פרי גידולי. הבאג הגדול כאן הוא שעד כה, הניסיון שלי עם צמחים לא משהו. ניסיתי בדירה לגדל קקטוסים מיניאטוריים, וזה דווקא הלך בסדר זמן מה, עד שהם קרסו תחת כובדם (לא עזרו התומכות) ונתכמשו. אפרים, למי שתהה, היה הצמח הראשון שלי, עוד בבית הורי. עציץ מיניאטורי שהלך וגדל, הלך והתעצם, עד שעבר בסוף לגינה מפאת מחסור באור. איך אתם מתמודדים עם גידול הצמחים בדירה? אתם מפנים לזה את הזמן והאנרגיה או שהחלטתם פשוט לא לטרוח?

כשהייתי בצבא, קיבלתי במתנה

עץ בונסאי (מיניאטורי) מקצינת ח"ן ראשית דאז - תא"ל חדווה אלמוג. מאוד אהבתי את המתנה שקיבלתי, השקיתי אותו וטיפלתי בו יפה. בניגוד לעצי בונסאי רגילים, שלא משנים את גודלם, זה דווקא הלך וגדל לו. אמא שלי ראתה שהוא גדל ושמה אותו בעציץ גדול יותר. כך הלך וגדל לו העץ המיניאטורי שלי. להודות על האמת, הוא היה די עלוב למראה, לא בדיוק עץ אבל גם לא שיח, משהו מאוד מוזר. ככה זה שמנסים להנדס עצים. לפני כמה חודשים מכרו ההורים שלי את הבית, ואני החלטתי לקחת את הבונסאי הקטן שבנתיים הפך לעץ בחצר, אליי לבית הפצפון המושכר שלי. הגנן גזם את כל הענפים והשאיר קצת גזע ושורשים. עד שהתארגנתי ומצאתי לו עציץ (כי לא רציתי לשתול אותו בגינה של הבית שלי לפעם הבאה שאעבור דירה), עבר כבר שבוע או יותר, ואני הייתי משוכנעת שהעץ הזה שאהבתי כבר לא ישרוד את המעבר. שתלתי אותו בעציץ וקיוויתי לטוב. היום, מי שנכנס אליי הביתה, פשוט לא מאמין למראה עיניו. הבונסאי הקטן שלי הוא עץ של ממש, לא מאוד גדול, הוא בכל זאת חי בעציץ, אבל הוא גידל המון ענפים ועלים יפים, והוא פשוט יפהפה. תמונה בקרוב. הוא עבר איתי תקופה ארוכה ואני ממשיכה לטפח אותו באהבה. היום גם התווספו לו המון תבלינים, פרחים וצמחי מרפא כמו נענע, לואיזה, גרניום רפואי, זעתר, בזיליקום, טימין, אורגנו, סטיוויה, ועוד ועוד. אני פשוט מתמוגגת מהגינה הקטנה שלי, שעושה לי את היום כל בוקר.

עכשיו את יודעת...

יש להם גם חוג חובבים אם את בתחום. הם עושים דברים מדהימים!

בדר"כ אני לא אוהבת עצים ננסיים

אני מעדיפה אותם במלוא הדרם. אגב, עד כמה שאני יודעת, בונסאי נשאר זערורי, בין היתר בגלל העציץ הקטן שהוא מגיע איתו. נראה לי שאמא שלי לא ממש ידעה את זה, והעבירה אותו עציץ "כדי שיהיה לו נוח".

למעלה