בן יחיד

בן יחיד ../images/Emo189.gif

איך הייתם מרגישים, לדעתכם, כילדים יחידים, ללא אחים
ולבכורים שביננו- איך הרגשתם עד שהאח/ות הבאים נולדו

או!!! שאלה מצויינת!!!!!

לי אין אחים אז אני יכולה לענות מאוד בקלות על השאלה הזאת חחחחחחחח... בכל מקרה העולם מאוד משעמם בלי אחים.. תמיד הייתי לבד בבית עד שההורים חזרו מהעבודה אף פעם לא היה לי עם מי לשחק (או לחילופין עם מי לריב. גם זה חלק מהעניין...) חוצמזה אחים יכולים להיות נהדרים ולשתף ואני נורא רוצה אח/ות קטנ/ה!!!

היה לי ידיד שהיה בן יחיד

ואני חושבת שזה מאוד היה חסר לו בלי אחים. אפילו אחים שרק רבים עדיף מאשר שלא יהיה לך בכלל.

h e n y

New member
ממממ

חברה בין החברות הטובות שלי אין לה אחים... והיא מאוד מאוד מאוד מפונקת ורגילה לקבל הכל... בעצם איפשהו זה דופק את האופי כי כשלהורים יש בן/בת יחיד/ה אז הם שומרים עליו כל הזמן ומעניקים לו הכל...מצד אחד זה נשמע כיף אבל מצד שני זה דופק כי רגילים להיות בחממה כזאת שמגינה עלייך כל הזמן... מה שטוב שלא משווים אותך לאחרים..

happy00

New member
אחיינית שלי בת יחידה

היא נורא מפונקת, רגילה לקבל הכל. אם היא לא מקבלת משהו באותו רגע - ישר עושה סנקציות. אני יכולה להעיד שמאוד קשה להיות איתה. זה יכול להיות קשור גם לאיך שגידלו אותה, כי אני מניחה שלא כל הילדים היחידים ככה. זה חיזק אצלי את הדיעה שלהביא לילד אח/אחות זה מתנה גדולה מאוד. אני לא רואה יתרון בלהיות ילד יחיד. רק חסרונות. (להתחלק עם אחים זה לא חסרון)

eris1515

New member
פעם חשבתי שזה כיףףף

אבל עכשיו זה משעמםםםםםםםםםםםםםםםם

נראה לי משעמם ובודד

עם אח\ות הרבה יותר כיף. יש מי לשחק איתו, מי לדבר איתו, אפילו לריב איתו, ויש מי שעוזר לך שצריך אותו

האגס 1

New member
מותר להצטרף?

אם כן - אז הנה תשובה של בן יחיד (רק חבל שהשרשור הזה כבר לא קופץ): בשבילי אף פעם לא היה לזה שום יתרון. מיד כשהכרתי עוד ילדים כשהייתי קטן (בהתחלה ילדים של השכנים, ואח"כ ילדים בגן וכו') מיד הבנתי שמשהו איתי יוצא דופן. לכולם היו אחים ולי לא. מספיק לדעת את זה כדי להבין שמשהו חסר לך, וזה עוד בלי להבין את ההשלכות האמיתיות לעתיד של להיות בן יחיד. בשביל ילד קטן, מספיק שהוא רואה שלאחרים יש משהו שאין לו כדי להפוך לקנאי. לא צריך יותר מזה. להיות בן יחיד זה אומר לגדול בלי לדעת איך באמת להשתלב בחברת ילדים. בבית אתה מתחכך רק בהורים שלך, אלה שנמצאים מעליך, ולא בכאלה שנמצאים בסטטוס שווה איתך, או לפחות כאלה שיש לך איתם אותה שפה. לא יעזור כמה שההורים יהיו טובים, תמיד יהיה ניכור בינם לבין הילד. אתה גדל לבד, מתרגל לזה שכילד אתה לבד, ואז פתאום אתה נזרק לקבוצה ענקית של עוד ילדים. גן ילדים, ואח"כ בית-ספר. לך תבין מה לעשות עם עצמך שם. כולם כבר יודעים איך למצוא את עצמך בין עוד ילדים ואתה לא. ועד שאתה לומד איך להסתדר עם עוד ילדים, זה כבר מאוחר. כבר צברת מוניטין של מישהו יוצא דופן. נכון, לפעמים כשבאה איזו דודה ומביאה שוקולד, אז אתה לא צריך להתחלק בזה עם אף אחד. איזה כיף. תגידו בעצמכם אם זה שווה הכל. אבל האמת - יש יתרון אחד רציני לכל התיק הזה - בצבא אתה לא חייב להתגייס לקרבי או לשרת בשטחים. ואני באמת לא הייתי בכלל בעניין של קרבי (בניגוד להרבה בנים בכיתה שלי, אגב) וסוף סוף מצאתי יתרון אחד ללהיות בן יחיד. היתרון היחיד. לילדים שלי יהיו אחים, זה בטוח. אבל לא יותר מדי - בכל זאת אסור להגזים גם לקיצוניות השניה. דודים, בכל אופן, יהיו להם רק מצד אחד. אבל איך אני אסביר להם למה? יותר חשוב - איך אני אפתור בעיות שיהיו ביניהם, בעיות כאלה שיש בין אחים?

ברוך הבא יקירי ../images/Emo24.gif

ברור שאפשר להצטרף- בשמחה
אני חושבת שאתה צודק, באמת יש הרבה חסרונות בלהיות ילד יחיד וזה לא כזה כיף, כי שהייה במחצית אחים זה הבסיס שלנו לשהייה במחצית אחרים ולהתחלת תהליך הסוציאליזציה שלנו.

happy00

New member
גם אמא שלי בת יחידה

וגדלנו כילדים בלי דודים ומשפחה מורחבת (כל המשפחה של אבא שלי לא חיה בארץ). כך שאני לא מכירה את הדינמיקה של קשר עם בני דודים. נקודה מעניינת נוספת שהעלית זה איך להתמודד עם קשרי האחים של הילדים שלך כשיהיו לך, כאשר אתה לא מכיר קשרים כאלו. כך שלהיות ילד יחיד יש השפעה ארוכת טווח, מעבר לזה שמשעמם להיות לבד כילד.

למעלה