בן מודאג

Lidor460

New member
בן מודאג

ערב טוב
אמא שלי בת 70 ולאחרונה שמתי לב שהיא נוטה לשכוח דברים דיי פשוטים
והדבר הראשון שחשבתי עליו זו המחלה הנוראית (אלצהיימר)
אני מאוד מודאג ולא יודע מהיכן להתחיל? לאן לגשת ? יש תרופה אין תרופה?
הכל התחיל לרוץ לי בראש, אשמח אם תוכלו לכוון אותי למי לפנות ומהיכן להתחיל על מנת שאם חלילה יש משהו נוכל לטפל בזמן.
תודה

אלמנטרי

לדעתי, לפני הצגת שאלות בפורום באינטרנט, יהיה מכובד ככל שיהיה, יש ראשית דבר ליידע את רופא המשפחה בחששות שלך ולהפנות את אמא לרופא מקצועי (נוירולוג, פסיכוגריאטר) שישלול או יקבע את מצבה של אמא. הוא אמור לענות על השאלות שלך, ואם תרצה הרחבה נסייע ברצון בפורום.
מנהל הפורום הוא רופא מקצועי וכדאי שתקרא את תשובתו לכשיענה.

שיכחה בגיל השיבה

לבן המודאג
לגיטימי ביותר לדאוג ואני שמח על כך... , אך יחד עם זאת, לא כל שכחה היא ביטוי למחלת אלצהיימר. לכן אני מציע לפנות לרופא המשפחה בקופת חולים.
חשוב לשלול מצבים גופניים או תרופות העשויים להתבטא במצבי שיכחה.
כך למשל חוסר בויטמינים 12 B , חומצה פולית, הפרעה מיטאבולית במלחים ובסוכרים חוסר איזון אנדוקריני , אנמיה עשויים להתבטא בירידה בזיכרון.
בנוסף- תרופות מסויימות עם השפעה נוגדת הפרשה כולינרגית עשויות להתבטא בהפרעה בזיכרון ושיכחה (תרופות מדור ישן לטיפול בחומציות יתר בקיבה, תרופות פסיכיאטריות, תרופות לויסות השליטה בכיס השתן).מצבי זיהום או דלקת חריפים או תת חריפים אף הם עשויים לגרום להפרעה בתהליכי החשיבה.
לאחר שלילה של מצבים גופניים, כאמור חשוב להתרשם ממצב נוירולוגי ולבצע בדיקות מכוונות עפ"י המימצאים. ללא שום קשר אני ממליץ לכל אדם מעל גיל 70 לפנות לבדיקת סקר גריאטרית הכוללת מעבר למצב גופני, תרופתי, תפקודי גם התייחסות למצב מנטאלי וחשיבתי.
בהצלחה
רון

למעלה