בן משפחה

בן משפחה

הכפיש את שמי במהלך דיון באופן מעורר תדהמה ברצוני לתבוע אותו בירקשתי להכניס הטקסט לפרוטוקול ונאמר לי שזה א רלוונטי. האם מותר לתבוע לשון הרע מדברים קשים שהוטחו במהלך דיון? בנוסף האם מותר ל תבוע גורם שהכפיש את שמך בהתכתבות פנימית מבלי להכיר אותי? תודה שולי
 
תשובה

מדברייך עולה כי מדובר בדברים אשר נאמרו במסגרת הליך משפטי כאשר כאן המקום להבהיר כי על מילים, השמצות וכיוצא באלה אשר נאמרים במסגרת הליכים משפטיים חלה הגנה ולא ניתן לתבוע בגינם. הרציונאל מאחורי ההגנה האמורה הוא לאפשר לכל צד להציג את כל הראיות והטענות שהוא חושב שהן רלוונטיות להצגת טענותיו ועמדתו מבלי חשש לתביעה בגין "לשון הרע" כאשר לכך יש להוסיף את ההבנה כי בדרך כלל בהליכים כאלו כל צד מנסה לערער את אמינות הצד השני ומטבע הדברים מדובר סיטואציה אמוציונאלית מאד אשר בה עולים ומוצגים דברים לא נעימים ופוגעניים. באשר למקרה השני הרי כי די בכך שהפרסום הגיע לאדם אחד נוסף בכדי להוות פרסום כדרישתו בחוק, השאלה האם הדברים שנכתבו מהווים "לשון הרע" היא שאלה שתיבחן לאור הדברים שנכתבו ולאור יתר מבחני החוק והפסיקה. בהצלחה.
 
לשון הרע בדיון ובכתב

1. אם התכוונת לדיון משפטי: ראי תשובתי כאן. 2. אם אין מדובר בדיון משפטי, זכותך לתבוע את מי שהשמיץ אותך, ואם הוא עשה זאת בכוונה לפגוע (לשני אנשים לפחות מלבדך), אף להגיש נגדו קובלנה (כתב אישום מיוחד, שרשאי אזרח להגיש לבית המשפט בגין עבירות מסוימות; ראי סעיף 6 ו- 8 לחוק איסור לשון הרע), אך הביאי בחשבון, שעשויות לעמוד למשמיץ אחת או יותר ממהגנות המפורטות באותו חוק, למשל: הפרסום אמת ויש בו עניין ציבורי (סעיף 14 לחוק); הפרסום נעשה בתום לב כדי להגן על עניין אישי כשר של המפרסם (סעיף 15 (3) לחוק) ועוד. 3. לשון הרע בכתב, שעשויה, לפי הנסיבות, להגיע לאדם זולת הנפגע, נחשבת כלשון הרע שפורסמה, אף אם לא הגיעה בפועל לאדם נוסף (סעיף 2 (ב) (2) לחוק).
 
למעלה