בן שלוש וקצת לא משיים צבעים

Mרוצה

New member
בן שלוש וקצת לא משיים צבעים

בני, שביולי מלאו לו שלוש, מדבר מאוד יפה לגילו, אבל לא מצליח ללמוד את שמות הצבעים. אין לי ספק שהוא מבחין ביניהם, כי הוא ממיין צבעים בלי כל בעייה וגם פותר פאזלים ברמות קושי מעבר למתאים לגילו (67 חלקים). יש לו אוצר מילים יפה והמשפטים שלו בהחלט מפותחים, אבל הצבעים - פשוט לא נקלטים. לפעמים הוא מצביע על חפץ ושואל אותי: "אמא איך קוראים לזה?" וכשאני משיבה לו הוא חוזר על השאלה שוב ושוב עד שאני מתיחסת לצבע. כלומר הוא התכוון לשאול "איזה צבע זה?". האם זה במסגרת הנורמה? האם כדאי לקחת אותו לאיבחון, ואם כן, איזה?

צבעים

אמנם בגיל 3 היינו מצפים לשיום של כמה צבעים לפחות, אך עדיין זה לא איחור משמעותי מאוד. הרבה ילדים מתקשים בלמידת שמות הצבעים בגלל ששמם של כל הצבעים מצלצל אותו הדבר: כחול, ירוק, אדום, צהוב, שחור.... אני מציעה ללמד אותו צבע אחד בלבד- לדוגמה אדום: לאסוף לתוך קופסה עטופה באדום דברים בצבע אדום בלבד: סוכריה, מכונית, בלון וכו' וכו', וללמד אותו להבחין רק בין "אדום" ל "לא אדום". לאחר מספר שבועות או ימים של למידת צבע זה, להוסיף צבע אחר- צהוב, ולמיין דברים לשתי הקופסאות. חשוב להקדיש לכל צבע הרבה זמן, ולא לבלבל אותו עם שמות אחרים של צבעים. אני מאמינה שלאחר למידה איטית והדרגתית הילד יקלוט את השמות. בהצלחה,

למעלה