בן שלוש ו-3 וחודשים

mybeby3

New member
בן שלוש ו-3 וחודשים

שלום רב, בני בן השלוש לא מדבר ברור כלל. הוא התחיל להוציא מילים בגיל שנתיים בערך אבל לא ברור. הוא אומר את כל המילים וההבנה שלו מצוינת , ההתפתחות שלו הכללית טובה מאוד. הגננת שלו גם מדווחת שהכל מצוין בגן והוא משתף פעולה ומדבר חופשי בלי חשבון. אבל השפה אינה ברורה בכלל יש מילים בודדות (קלות לביטוי) שהוא אומר ברור אבל אנחנו מבינים אותו מצוין, אבל בכל זאת אחרים לא . התחלנו טיפול אצל קלנאית תקשורת לפני כמה חודשים , הם משחקים בכל מיני משחקים ואני לא רואה שיפור משמעותי שנובע כתוצאה מהטיפול. כל הקרדיט אני נותנת לגן שמטפח אותו בצורה מדהימה. מה תורם בעצם הטיפול אצל הקלנאית? מה תורם המשחק "הרגיל" שהוא משחק איתה שבעצם הוא משחק באותם משחקים בבית ובגן? ומה עוד אפשר לעשות כדי לעזור לו לבטא את המילים בצורה נכונה? אני שוב מציינת שהוא אומר את כל המילים והוא אומר משפטים ומפתח שיחות והכל אבל המילים לא יוצאות מהפה באופן ברור. תודה

mybeby3

New member
ובנוסף (ברשותך כמובן)

הקלנאית הפנתה אותי בנוסף לעובדת סוציאלית ל"הדרכה הורית" . השאלה שלי היא למה? מה יכולה להיות הסיבה? (בפגישה האחרונה הוא לא שיתף עם הקלנאית פעולה כלכך ,נראה לי שכבר די נמאס לו, אולי זה קשור?)

שלום לך,

אני חושבת שעלייך להיפגש עם הקלינאית המטפלת בילד לשיחה, ללא הילד, ולהעלות את השאלות שכתבת כאן, והן לגיטימיות. לעיתים במבט מהצד, נראה המשחק בזמן הטיפול כחסר מטרה, אך הדבר אינו נכון. הקלינאית צריכה להסביר לך את מטרת הטיפול וכיצד אפשר לעבוד איתו בבית. בהצלחה.

למעלה