בן שנה וחודשיים

שני185

New member
בן שנה וחודשיים

בני בן השנה וחודשיים, בודק אותנו ללא סוף הוא ילד פעיל ומאוד שובב נמרץ מאוד עד לאחרונה כשהיינו אומרים "לא" היה נעלב בוכה ומבין את המילה כעת הוא לא מתייחס כשאומרים לו "לא" בנוסף כשהוא במיטה ויש צעצועים הוא משליך ולאחר מכן, צורח בקולי קולות שנרים, ככה גם לגבי מוצץ. לאחרונה, אני כבר לא מרימה את הצעצועים ואני מסבירה לו שאם הוא זורק לא יהיה לו...אבל לגבי המוצץ זו בעיה איך אומרים להתנהג במצבים הללו, גם מבחינת השלכת צעצועים, המילה "לא" והגבולות שהוא בוחן אותנו, צועק ועקשן כשהוא רוצה משהו אודה לעזרה

הצעה....

שלום רב, שאלתך "הקטנה" היא בעצם רחבה, עמוקה ומהותית. כדי להגיב למצבים כאלה באופן מועיל, בונה ומקדם יש ללמוד את שלבי התפתחות הילד, מהם צרכיו הפסיכולוגיים בכל שלב ואיך אנחנו ההורים יכולים לתרום להתפתחותו התקינה והבריאה. אני ממליצה לך בחום : א. לקרוא בפורום תשובות שהשבתי להורים לפעוטות. ב. לקנות לך/כם כמתנת חג לכבוד השנה החדשה קורס הורים ולומדים. מה דעתך? עינת גבע

שני185

New member
מה זה קורס הורים ולומדים?

אני לא מרגישה שאני צריכה ליווי, כי אני מתמודדת איתו יפה רק שיש מצבים שאני פשוט לא יודעת איך לנהוג, כמו השלכת חפצים...להרים/ לא להרים...

הסבר ועוד....

שני שלום רב, אני בטוחה וסמוכה שאת אמא טובה לילדתך. יחד עם זאת, הילדים מאתגרים ומפגישים אותנו עם מצבים מפתיעים. הם יצירתיים בהתנהגותם. התנהגות של ילדים היא שפה. הבנת ההתנהגות מאפשרת להגיב באופן בונה ולבנות בסיס נכון ונבון של מבנה אישיות. לדוגמא, כאשר אנחנו לומדים ומבינים שילדים אינם פועלים בחלל ריק. הם פועלים בשדה חברתי, הצורך הראשוני, הבסיסי הפסיכולוגי שלהם הוא להרגיש שייכים- להרגיש את הקשר איתנו. הם עושים פעולות רבות כמו : השלכת חפצים כדי לזכות בהתייחסותנו . ההתיחסות שלנו מספקת להם תחושת אני קיים, אני נראה, שומעים אותי, אני חשוב. לכן, עלינו לחשוב מתי ואיך לספק להם תחושת ערך, משמעות ומועילות . ומתי לצמצם את ההתייחסות שלנו. אני מציעה לצמצם התיחסות להתנהגויות מפריעות. ולהגדיל התיחסות להתנהגויות נאותות ובכך לעודד אותה לאפיקים חיוביים גישה כזו מציגה לילדה תמונת מפה איך כדאי ושווה להתנהג אצלכם בבית. ילדים לא נולדים עם הוראות הפעלה. הורים לא נולדים עם ידע על התפתחות הילד, על צרכיו המשתנים ועל הדרכים העדכניות ללוות אותו למצוות ולמעשים טובים. לכן, הצעתי לך להצטרף לקבוצת הורים לומדת, רבות כאלה נפתחות ברחבי הארץ מיד אחרי החגים. בקבוצה תפגשי הורים המתמודדים עם דילמות דומות לשלך ותזכו ללמוד בליווי מנחה מקצועי מיומנויות הוריות שיסייעו להקטין את ההתנהגויות המפריעות ולחזק את הביטחון העצמי של הילדה ואת הקשר איתה. בברכה, עינת גבע.

למעלה