בן שנה וחצי והצגת ילדים

בן שנה וחצי והצגת ילדים

אתמול היתה הצגה בגן. הבן שלי ישב עלי כל ההצגה. לא רצה למחוא כפיים לא רצה לרקוד. בשלב מסויים אפילו קם לקח את התיק גן ורצה ללכת מהגן. לכמה דקות אבא שלו (בעלי) היה חלרק מהשחקנים, הוא התחיל לבכות בקיצור- היה מתוח וחרד. הילדים האחרים היו די מבסוטים מההצגה. ראוי לציין שהוא ילד חברותי ושמח והייתי די בשוק מהתנהגותו אתמול. האם זה עלול להעיד על משהו? אה, שהוא רואה את הצלם של הגן הוא תמיד בוכה. ואתמול הוא היהנוכח בהצגה..

אני לא הייתי דואגת

ראשית, כי יש ימים טובים יותר וטובים פחות גם לילדים. שנית - הוא עדיין קטן ובגיל הזה הם הרבה פעמים מפחדים מכל מיני דברים, וודאי שאבא ש*מחליף* פתאום זהות זה דבר שעלול להפחיד. ולגבי אותו צלם - משהו בו מפחיד את הילד.

ושאלה בשביל ההבנה שלי

מה זאת אומרת הצלם של הגן, וכמה פעמים הילד נפגש איתו? מה יש לצלם בגן כל כך הרבה שצריך בשביל זה איש מקצוע קבוע?

הצלם של הגן..

הוא הבעל של בעלת הגן, הם עובדים שם ביחד (הוא ה"אדמיניסטרטור" של הגן..) יש להם איזה קטע כזה שהוא מצלם המון את הילדים (כי יש להם אתר אינטרנט לגן) הוא דווקא תמיד חביב אל הבן שלי ואל שאר הילדים (לפחות ממה שיוצא לי לראות), תמיד מחייך, תמיד שואל לשלומם..

משהו לא נראה לי

ראשית אגיד שקורה ונורמלי שילד לא משתתף בהצגה של הגן ונצמד להורים. לגבי הצלם: את אומרת שהוא נמצא בגן באופן קבוע על בסיס יומיומי ואף עובד בגן. את אומרת שבכל פעם שבנך רואה אותו הוא נרתע ממנו . אם כך לבנך יש חשיפה יומיומית על בסיס קבוע לאדם שמרתיע/ מפחיד אותו. האם בנך היחיד שפוחד ממנו? לא כתבת בן כמה בנך ואיני יודעת אם הוא בגיל שהוא כבר יכול להביע את הפחד שלו במילים. יש מקום לדעתי לעשות ברור מעמיק ולבדוק מה הסיפור . הייתי אפילו מציעה להפתיע מידי פעם בגן ולתצפת על התנהגות בנך בגן כאשר אין מסיבה עם המון אנשים אלא סתם ביום רגיל בנוחכות אותו צלם. אם נראה לך שבנך חווה מצוקה יומיומית על בסיס קבוע תריך לעשות משהו.

הבן שלי כמעט בן שנה וחצי

הרתיעה של הבן שלי מהצלם החלה לפני כחודש (ובחודש זהז ראה אותו 3 פעמים, ובשלושתם, כאמור, התחיל לבכות) הגננת היא זו ש"דיווחה" לי על כך שהבן שלי חושש מהצלם. ואז, בהצגה שהיתה בגן, אני לא בטוחה שהאי שיתוף פעולה שלו נבעה מהצלם אלא מכל האירוע כולו.. אני לא יודעת אם בני הוא היחידה שפוחד מהצלם הזה (אבל לא ראיתי ילדים אחרים בהצגה שהתנהגו כמו הבן שלי, ובגלל זה נלחצתי..)

גם בגיל אחר מותר לאדם להיות שונה

ובמיוחד בגיל הזה. לצבא הולכים בגיל 18 . וגם זה לא כיף.

למעלה