בן שנה וחצי עוד מעט

spectra711

New member
בן שנה וחצי עוד מעט

הפסקנו לאכול אוכל טחון במקסר,והילד כמעט שלא אוכל,ואם הוא אוכל צוהרים נגיד עוף,גזר,תפוח אדמה,הוא אוכל ממש מעט,ואפשר לומר שהוא לא אכל בכלל,הוא יודע ללעוס אבל מיתייאש ומפסיק אחרי זמן קצר,ומבקש לרדת מהכיסא,אותו הדבר לגבי הפירות,לא יותר מביס אחד שניים לתפוח או בננה,וזהו,אני ממש דואגת,האם אפשר לדעתכם להמשיך לתת לו אוכל טחון שאת זה הוא אוכל מהר ובכייף כנ"ל פירות,או שיש פיתרון אחר למצב הזה? השמח לשמוע תגובותכם תודה,

שלום ספקטרה711

אני חוששת שהפסקתם בשלב מאוחר יחסית,מה שגרם לבנך להתרגל למרקם הטחון. כמובן שהכל הפיך וניתן להרגילו ומוטב היום ממחר. לאט לאט, כל פעם קצת, להתחיל ממזון כאוכל אצבעות שהוא יכול לאחוז ביד ולאכול לבד,חתיכות קטנות מאוד של עוף לדוגמא וכל מזון אחר. חשוב לתת לו לטעום, ללמוד ואפילו להתלכלך מהאוכל כדי שיהנה- מתן לחם עפ גבינה לבנה שיאכל לבד וילקק את הגבינה. חשוב מאוד להמשיך ולהתמיד ולא לתת מרוסק. כך הוא יבין שזה מה שאוכלים. במידה ויש בעיה ממליצה לפנות לאיש מקצוע שיוכל לאבחן ולאשר . הבנתי ממך כי לא נראה שיש בעיה בלעיסה ולכן זה ההרגל והפינוק... בהצלחה, מחכה לעדכונים ממך

spectra711

New member
תודה על התגובה ואני רוצה

להוסיף,הוא דווקא כן אוכל לחם עם גבינה,ויודע היטב איך ללעוס ולבלוע,הוא מאוד אוהב אגס הוא מסיים כמעט את כולו בלי בעיות במיוחד אם הוא לא קשה מיידיי,התחלנו לאכול מוצק של [ הצוהרים] מגיל שנה ושלושה,מפני שראינו שכל פעם מחדש הוא ניחנק בזמן האוכל לכן חיכינו עד אכשיו,ונכון שזה די מאוחר,מה שהדאיג אותי זה, כשהוא אכל טחון אז הרגשתי שהוא אוכל טוב,,וכשהתחלנו עם המוצק, הכל היתשתבש,רציתי גם לדעת,מה צריך תינוק בן שנה וחצי לאכול בצוהרים מפני שבטחון הוא היה אוכל גזר אחד,חצי תפוח אדמה קטן, ויירך עוף או שוק עוף,ואכשיו שזה מוצק הוא לא מיתלהב להמשיך לאכול מיזה ,והאם הוא אמור לאכול לבד? או שאני צריכה להאכיל אותו? תודה על היתיחסותך,

שלום לספקטרה

מומלץ שבסביבות גים 9 חודשים עד שנה הילד יצטרף לשולחן המשפחתי. יבחר בעצמו מתוך מגוון רחב, מה הוא רוצה לאכול ויאכל. כמובן שניתן ויש לעזור לו אך גם לתת לו להתנסות לבד. אין לחשוב עכשיו למה חיכינו ? ומה יהיה, כיוון שיהיה בסדר והוא יתרגל. חשוב מאוד!!!! מעכשיו לאכול אוכל רגיל (שוב כמובן רק אם אין איזו מגבלה פיזיולוגית שאינני מודעת לה) ממש לא טחון. בגיל הזה הוא אמור וצריך לאכול כמונו. יתכן (די בטוח..) שבימים או בשבועות הראשונים הוא יאכל פחות אך חשוב מאו דלתהמיד כיוון שאת לא רוצה להרגיל ילד ולהשאר עם ילד בן שנתיים שלוש ,בריא, שאוכל טחון ומרוסק. ארוחות צהריים כמו שאתם אוכלים-שוק/ירך +תפוחי אדמה וירק מבושל או חי (לגבי הכמות שהוא יחליט,להניח בצלחתו מס' חתיכות והוא יפסיק שישבע) חזה עוף/שניצל/הודו/בקר רזה+פירה/קוסקוס/פתיתים/בטטה/פסטה ברוטב או בלי. מחכה לשמוע על התקדמותו

spectra711

New member
לאמא של אריאל

לא ציינתי שאני חדשה כאן בפורום,ורוצה לומר תודה,מפני שזה כל כך עוזר לנו כהורים,להיתמודד עם כל השאלות,לגבי בני מקס אני יציע לו ממגוון המאכלים שציינת ויאפשר לו לבחור,והמשיך לעדכן, שוב תודה לך !

למעלה