בן שנה וחצי שרוצה לישון רק על מזרון הפעילות

lilud31

New member
בן שנה וחצי שרוצה לישון רק על מזרון הפעילות

שלום. בני בן שנה וחצי, ילד ראשון, אוהב לשתות את בקבוק הדייסה שלו בערב במיטת התינוק, אך מיד אחרי שהוא מסיים את הבקבוק, הוא "מבקש" (בוכה) לרדת מהמיטה, זורק את הכרית והשמיכה ורוצה לשכב לישון על מזרון הפעילות שעל הרצפה בחדרו או שבא עם הכרית לסלון, שם אני ובעלי יושבים. מה אני אמורה לעשות? לאפשר לו לישון כל לילה על המזרון שעל הרצפה? האם זה בריא לגב שלו?

survivorrr

New member
דעתי (הלא מוסמכת) ../images/Emo8.gif

אינני רואה כל בעיה בשינה על המזרון ההוא. נזק לגב לא יגרם לדעתי. אני זוכר שלתינוק במיטה הראשונה שמים מזרון קשיח. לא ספוגי ולא קפיצי. אינני יודע איזה מזרון יש לו במיטה. אבל אם זה לא מזרון קשיח - אולי הוא רוצה מזרון קשיח (אני תמיד טוען שילדים יודעים טוב מאד מה טוב מאד בשבילם כמו שהם יודעים טוב מאד מה לא טוב מאד בשבילם
). מזרון פעילות על רצפה - זה מאד קשיח. לדעתי המקום לישון זו המיטה ולא הרצפה. אז קנו לו מזרון קשיח פשוט בשניים וחצי שקל. מה רע? ענין שני - לדעתי ללמד אותו שמיטה זה מקום לגיטימי לאכילה - שגיאה. אוכלים בכסא המיוחד, או בפינת האוכל וכד'. מיטה לענין אכילה - מחוץ לתחום, בדיוק כמו שלא אוכלים בשירותים, באמבטיה וכו'. ברגע שהוא במיטה - אין לצאת. יצא? בלי לדבר מחזירים אותו לשם ושיצרח כמה שהוא רוצה (הוא ירצה 10-15 דקות מקסימום. זה נראה בעיניו כנצח). ייצא 20 פעם? נחזיר אותו בלי לדבר 20 פעם. דרושה סבלנות שלכם. אין לבוא לסלון ואין לבוא להורים. גם להם מגיע זמן משל עצמם והסלון איננו מקום לשינה. כך גם תרגילו אותו למחזורי שינה סדירים וקבועים. זרק את המצעים? אז לא יהיו לו. בעיה שלו. לא צריך שאנחנו המבוגרים נתרגש מזה כי הוא ילמד מהר מאד לנצל את זה. כך הוא מרתק אותנו אליו. מה פתאום? הבעיה היא שלמבוגרים/להורים אין סבלנות לשמוע בכי/צרחות או לראות השתוללות/הצגות ואז הם מוותרים לו. מהר מאד הילדים לומדים לנצל את הנשק הזה. אל תוותרו והנשק ינוטרל. תצליחו.

למעלה