בן שנה לא אוכל מוצק

tiredmom

New member
בן שנה לא אוכל מוצק

שלום, הבן שלי בן שנה, וחי מהנקה בלבד לצערי. עד גיל חצי שנה הוא חי מהנקה בלבד ללא תחליפים. בגיל חצי שנה התחלנו לתת לו מוצקים, והוא הסכים לאכול, אבל בכמויות לא גדולות. בגיל 10 חודשים הוא היה חולה, ואז אכל הנקה בלבד, ואח"כ אני הייתי חולה, ומאז עם הזמן הוא אכל פחות ופחות מזון מוצק והיום הוא כמעט לא אוכל שום מזון מוצק. אולי חצי כפית פה ושם. ואני מציע לו מזון מוצק בארוחות משותפות, וגם בארוחות ביניים. דברים שהוא אהב מאד לפני חודשיים שלושה, והוא לא מוכן לאכול. לפעמים הוא מכניס לפה ואז מוציא החוצה. הקושי שלי הוא כפול, גם הוא לא אוכל מספיק לדעתי, (ובשקילה האחרונה בטיפת חלב בגיל שנה הוא באמת לא עלה הרבה מאז גיל 9 חודשים). וגם הייתי מאד מעונינת להפסיק את הנקות הלילה, אך כשהוא אוכל רק מהשד הוא קם באמצע הלילה רעב. לצערי מגיל צעיר הוא לא מוכן לשתות תחליפי חלב. לפני שהוא החליט להפסיק לאכול מוצק הוא עוד היה מסכים לדייסות מתוקות כמו מטרנה גם וגם, אבל גם זה אני מצליחה לאחרונה לתת לו רק לעיתים רחוקות. מחפשת מה לעשות, אמא עייפה.

לא אוכל מוצקים

שלום, לפעמים מוצאים תינוקות אשר בגיל שנה עדיין לא אוכלים הרבה מוצקים. בהרבה מיקרים מצב זה מלחיץ בעיקר כאשר יש עלייה איטית במשקל. הרבה אמהות מצאו כי ארוחות מושתפות בעיקר עם חברת ילדים אחרים גרמו לשינוי בדפוס האכילה של התינוק. מצב בו ניתן לתינוק לחקות את הסובבים אותו ולהנות מהמזון (להביא עצמאית לפה, ללוש ואפילו לזרוק) גורם לתינוקות להינות מחווית האכילה באופן הדומה להנאה שאנו חשים באכילה משותפת. והיה אם חברת ילדים אחרים לא זמינה, אז שיתוף התינוק בארוחות משותפות לך ולבעלך כאשר הוא מקבל את אותו המזון שאתם מקבלים על הצלחת והיא יכול לשים אותו עצמאית בפה יגרום לו להתעניין במזון. ציינת כי חבל שהוא לא לוקח בקבוקים תמ"ל, ובכן לרוב זה דווקא לטובה משום שאכילת בקבוקים לרוב מורידה את קצב מעבר למוצקים כאשר התמ"ל מהווה לרוב מזון פחות מועדף. והיה אם את רוצה לתת דייסות אז ניתן להציע דייסות שיבלות שועל שהן מזינות מאוד.לעיתים תינוקות מעדיפים דווקא מזון מוצק אותו הם יכולים לאכות עצמאית וכדאי לבחון גם אופציה כזאת. בהצלחה,

למעלה