בן שנה - שאלות

בן שנה - שאלות

שאלתי פה בעבר ואני שוב כותבת...
הבן הקטן שלי לוקח את הזמן בהתפתחות שלו ואני קצת קצת דואגת...
אז הוא בן שנה בדיוק. זוחל גחון במרץ מגיל עשרה חודשים בערך, אולי קצת לפני. זחילה לא סימטרית שלא הצלחתי לעזור לו להפוך אותה לסימטרית. בערך בשבועיים האחרונים התחיל להעמד על שש ולהתנדנד קדימה אחורה אבל בלי להתקדם על שש. הוא לא מתיישב עדיין, ואם אני אושיב אותו על המזרן/שטיח הוא לא יציב ולא יושב ללא תמיכה שלי. הוא מטפס יפה מדרגות מכריות גבוהות, אבל עם הרבה עבודת ידיים וקצת פחות רגליים, ועדיין מצליח. הוא כרגע הרבה מטפס על דברים ומושך את עצמו לעמידה זקופה על הברכיים ואז לעמידה., בעיקר על האצבעות אבל לא רק. כשהוא עומד רואים שקשה לו ואולי גם כואב לו (?)
מה עליי לעשות כדי לעזור לו? איך לעזור לו להבין את טכניקת הזחילה על שש? איך לעזור לו להתייצב בישיבה? עד כמה כן להתחיל לדאוג...? כי הוא כן מתקדם עושה דברים חדשים מצד אחד, אבל ניראה לי שזה ממש לא מספק לגילו.....

הי

האם אתם נמצאים במעקב או מקבלים הדרכה כלשהי?
יש הרבה מה לעשות אבל מה שאכתוב כאן יהיה קמצוץ ואני ממליצה להעזר בהנחיה מקצועית מסודרת
&nbsp
&nbsp
תרגילים כללים שיחזקו את הגוף שלו:
1. זחילה מעל מכשולים ובמיוחד טיפוס על מדרגות יחזקו את הגוף כולו ויקדמו זחילת שש.
2. לעודד ישיבה זקופה.
הנה למשל תרגיל שיכול לסייע
http://www.anatsimon.com/about-31.html
3. לעודד מעברים מישיבה לזחילה ולהפך. אפשר להתחיל מישיבה בין הרגליים שלך כדי שתהיה תמיכה לגב ולחזה ובהמשך כשהוא יוכל לשבת זקוף יותר אז הוא יוכל לנסות לצאת לבד מישיבה
4. כשהוא עומד תני לו ידיים ותניעי אותו קדימה ואחורה כך שהוא ילמד להישען גם על העקבים שלו.
אם הוא מתנגד או נראה שכואב לו אז תפסיקי ותחכי שיתחזק עוד.
שאלת אם לדאוג ואני תמיד אומרת להורים שבדאגה אין הרבה תועלת ואני מעדיפה מעשים.
הנחיה ותרגול מסודר יכולים לשפר מאד את הגוף ולחזק אותו ולעזור לו להתקדם אז אני שוב ממליצה לקבל הנחיה ומעקב מסודרים לתקופה מסויימת עד שהוא יסגור פערים
&nbsp
כל טוב
ענת

michalola25

New member
ממליצה לבקש הפניה למכון להתפתחות הילד-לפיזיותרפיה

או להזמין פיזיותרפיסטית ילדים לביקור בית....
אשמח לעזור לך ולכוון אם תכתבי לי מהיכן את
לילה טוב
מיכל נעם
פיזיותרפיסטית ילדים נוירו-התפתחותית

למעלה