בן שנתיים התחיל לבכות כשמביאים אותו לגן

בן שנתיים התחיל לבכות כשמביאים אותו לגן

כבר שנה שנייה באותו הגן. עד לפני שבוע היה נפרד מעולה. לרוב היה הולך ישר לשחק, או שהיה נשאר עם המטפלת.
בשבוע האחרון התחיל לבכות. גם אצל בעלי וגם אצלי. כשבאה לאסוף, רץ אלי שמח כרגיל.
חוץ מזה, אין שינוי בהתנהגות. מה דעתכם?

אין שום שינוי

לא בבית ולא הגן עד כמה שידוע לי. הוא גם יוצא בשמחה מהבית ונכנס לאוטו בלי שום בעיה.
אבל הוא לא רץ בשמחה לגן כשמגיעים ואני מוציאה אותו מהאוטו. העבר היה רץ לבד, היום מקטר ואני לוקחת אותו על הידיים.

iameden

New member
הילדים האחרים במסגרת בחופש?

אולי זה קשור לחופש...
בעיקר אם יש אחים גדולים שלא הולכים למסגרת והוא רוצה להישאר איתם בבית.

כל עוד חוזר חייכן והכל בסדר לא הייתי מתרגשת אבל אפשר לשאול בגן כמה זמן לוקח לו להרגע (הם בדרך כלל נרגעים ברגע שהלכנו) ואיך הוא מתנהל בהמשך היום.
כמו כן, אולי שווה להוסיף טקס פרידה קצר וקבוע שיקל עליו מעט בתקופה הזו

iameden

New member
חרדת נטישה בגיל שנתיים

לעיתים קרובות מתרחשת בגיל שנה וחצי-שנתיים חרדת נטישה. הילד רוצה את העצמאות שלו אבל במקביל גם חווה חרדת נטישה. לכן הילד נצמד יותר ובוכה בפרידות...
הדרך להתמודד עם זה היא לומר מתי אתם הולכים ומתי חוזרים (אחרי שתקבל פרי/כריך אני/אבא נבוא לקחת אותך). במקביל צריך להזכיר בבוקר מה הולך לקרות ואיך נכנסים לגן ואולי גם להוסיך טקס קצר וקבוע (כניסה, בוקר טוב למטפלת, לשים משהו במגירה, חיבוק ונשיקה ולתת כיף/לנפנף לשלום מהחלון או כל דבר שנראה לכם).
עם הזמן זה יפחת... זה עניין של תקופה

בצבא קוראים לזה אס"ק....

בנוסף לחרדת נטישה מותאמת גיל, גם אני מרגישה שיש קצת שינוי, והעיקר מייחסת אותו לסוף השנה. יש תחושה במעון שסוף שנה מתקרב. למרות המאמצים של הצוות (והם עושים מאמצים) לשמור בתחושה שלי יש משהו שמתרופף קצת - בסדר היום, בכללים - שמשפיע על הילדים. גם אצלנו היא נצמדת קצת יותר, וקצת קשה לה יותר בבוקר.

kramerkaren

New member
קלאסי לגיל

בגיל שנתיים הם מתחילים להבין שהעולם ממשיך להתקיים גם כשהם לא בסביבה, ושאמא מבלה ונהנית ומדברת עם אנשים, כשהוא בגן. הוא מבין שהעולם גדול, שהוא לא המרכז שלו, וזה מפחיד בטירוף.

אבל מה עושים?

יוצא מהבית בכיף, נכנס בשמחה לאוטו. ואז לא מוכן לצאת מהאוטו. אני מוציאה אותו ולוקחת על הידיים עד הגן. גם כבד לי נורא וגם מבאס מאד.
אצלי או שנכנסו מעולה מהתחלה או שעשו את המוות במשך שנתיים. אבל אף פעם לא היה שינוי האמצע.

kramerkaren

New member
כל מיני רעיונות

לתת לו משהו להחזיק ביד להביא לגננת/להראות לה
לעשות תחרות - מי מגיע ראשון לדלת
לתת לו משהו לעשות בתהליך - ללחוץ על כפתור האינטרקום, ללחוץ על השלט של האוטו
זה כל פעם לשלוף שפן מכובע, להמציא משהו אחר שידרבן אותו ויוציא אותו משגרת הלא.
ואם כלום לא עובד - אז לסחוב על הידיים. הורות זה דבר מבאס. זה מה יש. הוא ייצא מזה בסוף. עד אז, אם הוא צריך את האקסטרה תמיכה/ידיים אז...ככה זה
&nbsp

shibolet101

New member
בנסף לכל מה שאמרו לך

הייתי מבררת עם הגננת מה קרה עם שאר הילדים
האם יש מישה שקצת יותר אלים לאחרנה
בלי לברר מי כמבן אבל מספיק ילד שנולד לו אח קטן ועכשיו נושך קצת יותר
בשבלי שלילד לא יתחשק לחזר לשם
היתה לנו ממש עכשיו בעיה דומה עם הקטן (בן שנתיים חצי)
חשדתי במשה כזה
דיברתי עם הגננת
אכן יש בגן ילד שעבר תקופה אלימה כל כך אלימה שביום שבו דיברתי עם הגננת הא הרביץ לבן שלי כל כך חזק בראש עם צעצוע שהילד דימם
אנחנו שמנו דגש בבית על חיזק של הילד ללמד את תגובות הולמות
בגן דאגו לוודא שאין כמעט מגע בינהם
אחרי כמה ימים רגועים היום הוא שוב נכנס לגן בכיף

למעלה