בן שנתיים ו- 10 חודשים לא גמול מחיתולים.

תכלת27

New member
בן שנתיים ו- 10 חודשים לא גמול מחיתולים.

שלום, בני בן שנתיים ו- 10 חודשים. לא גמול מחיתולים. הוא לא בעניין. שוחחנו איתו מספר פעמים. ניסנו איתו אבל הוא לא בעניין. הוא אומר שהוא רוצה. אבל מבקש חיתול . כל חבריו בגן גמולים מחיתולים. אני לא לחוצה בכלל .. ואף ירדתי מהעניין הזה. אני חושבת שמתי שיבוא ויתחשק לו אני אזרום איתו. התייעצתי עם הגננת בגן והיא אמרה שלא להאיץ בו וזה יבוא מימנו לבד. אפילו אם זה יהיה בשנה הבאה! אני זורמת איתו ולא רוצה להלחיץ אותו. השאלה אם זה נכון לעשות כך ??? או לדבר איתו ולמר לו שחבריו גמולים והוא גם צריך .... מה עליי לעשות? תודה,

להיות איתו ובשבילו בשביל שלו....

שלום רב, אני מברכת אותך על החלטה נבונה לזרום עם הילד ולאפשר לו להתקדם בקצב שלו. כתבת :"אני זורמת אתו ולא רוצה להלחיץ אותו." ואז שאלת האם לומר לו "שחבריו גמולים והוא גם צריך ...." , זו אינה זרימה זו הלחצה. אני חושבת שהמוטו שצריך להנחות אותך הוא "אני לא לחוצה בכלל .. ואף ירדתי מהעניין הזה..." ובאמת לרדת!!! ילדים מוכנים ובשלים מגלים מוטיבציה ונגמלים במהירות. טבוע בנו מנגנון שדוחף אותנו לעבר התקדמות, צמיחה והתפתחות. כל ילד הוא אחד יחיד ומיוחד לכן חשוב לאפשר לו להיות הוא. מזמינה אותך להתמקד בבנך ולא להשוות אותו לילדים אחרים. ערכים של אהבה, כבוד וקבלה ללא תנאי לא יסולאו בפז. חשוב שיעבור המסר: אנחנו מקבלים אותך כמו שאתה בניגוד לאנחנו מקבלים אותך בתנאי שתהיה כמו החברים ששלך. ראיתי פעם סטיקר על מקרר שעליו נכתב:" אם אני אהיה כמוך מי יהיה כמוני?" מה דעתך? בברכת סופ"ש קריר ורגוע עינת גבע.

אני שמחה ....

ומזמינה אותך לבקר בפורום לעתים תכופות יותר שאלות, עדכונים, מחשבות והגיגים יתקבלו בשמחה שבת שלום עינת

כווולם נגמלים בסוף !!!די לדאוג !!!

הבן שלי ניגמל רק בגיל 3 וחודש אז מה? אל תלחצי ! תני עוד קצת זמן מה הלחץ....

למעלה