בן שנתיים כל הזמן צועק

תכלת27

New member
בן שנתיים כל הזמן צועק

שלום, בני בן השנתיים, כל הזמן צועק. זה קורה בדר"כ שלא מקובל עליו מה שאני אומרת לו כמו לדוגמא כאשר אני מקלחת אותו, והמים באמבטיה התקררו אחרי 15 דק' ואני אומרת לו שאנחנו יוצאים עכשיו (כמובן אני מכינה אותו לפני, לא ישר מוציאה אותו) וכאן מתחיל הסרט. מתחילות הצעקות. צעקות חזקות. כשאני מסבירה לו ש"זה לא נעים לי, שהוא צועק" הוא ממשיך וגם צוחק וגם מוסיף מכות (אני יודעת שזה לא בכוונה אלא לבדוק אותנו) הוא נותן מכות ומושך בשיער. אני בדרך כלל מתעלמת ממנו. אבל, כשאנחנו אחרי מקלחת ואני צריכה להלביש אותו ישר אחרי זה וזה מלווה בצרחות ומכות שהוא נותן לי זה די קשה. כמה שאני מתעלמת מימנו הוא ממשיך והוא עוד צוחק. מה עושים? איך מתמודדים עם זה? עד כה זה קרה די הרבה אחרי המקלחת, למרות שהסברנו לו יפה אבל עדיין זה ממשיך. מה ניתן לעשות? גם כאשר אני משחקת איתו, הוא מתחיל פתאום להכות אותי או לנשוך או לצעוק. כשאני קמה ולא מתייחסת אליו כמה דקות הוא רץ אחריי ועדיין ממשיך להכות כדי לקבל יחס. האם זה בסדר איך שאני מתנהגת??? איך מתמודדים עם התנהגות כזאת? תודה, ערב נעים

שווה לעצור ולחשוב

שלום רב תכלת, מערכת יחסים מבוססת על פעולות ותגובות. נדמה לי שאתם כמו הורים רבים הפכתם להורים מגיבים. כלומר הילד עושה פעולה ואתם מגיבים אליה. אני רוצה להזמין אותך לעצור ולחשוב. מה את רוצה? האם את מעוניינת ביחסים טובים? האם את רוצה לזכות בשיתוף פעולה של בנך? כרגע אתם משתפים פעולה בדרך לא מוצלחת. אתם נאבקים על כוח. מי יקבע? ומי יחליט? ילדים רוצים קשר, הם מוכנים לשתף פעולה כאשר הם חווים יחס של כבוד והתחשבות לרצונות שלהם. שיטות כמו התעלמות או כוח וכיוצ"ב עלולות להחטיא את המטרות החינוכיות להסלים את היחסים, וללמד את הילדים שבמשפחה שלנו משיגים את מה שרוצים בכוח וחבל! כאמור, נדרשת עצירה למחשבה. בחינת אלטרנטיבות ובחירה בדרך שתעלה אתכם על דרך המלך. הנחת היסוד : ילדים צעירים רוצים לרצות אותנו ולשתף איתנו פעולה. הם אינם משתפים פעולה כאשר הם חשים כפייה וחוסר התחשבות. אחת הדרכים לעזור לבנך היא לאפשר לו לבחור. לבחור מתי הוא רוצה להיכנס למקלחת. לפני או אחרי הארוחה? מה הוא רוצה לאכול: ביצה מקושקשת או ביצת עין? דרך נוספת היא להכיר ברצונותיו וללכת לקראתו כאשר הדבר אפשרי. לסיכום, ההתנהגות של בנך צריכה להדליק נורות אדומות. אני ממליצה לכם להיכנס לתהליך של מודעות הורית. ללמוד דרכים לתת לילד התייחסות בונה. ולהפוך מהורים מגיבים להורים יוזמים. להשתמע, עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה