בן שנתיים משליך אתהארוחות על הריצפה

zohari28

New member
בן שנתיים משליך אתהארוחות על הריצפה

הי ,
הבן שלי בן השנתיים עוד מעט , שיהיה בריא , משליך את האוכל שאני טורחת ומכינה לו , על הריצפה
זה ככה כבר חודש , אני כועסת וצועקת , מורידה אותו מהכסא ומראה לו שאני כועסת וכלום לא עוזר
הוא מחכה שאני אגיד לו "למה" ? והוא מחקה אותי אפילו שאני לא אומרת , כאילו הוא מחכה שאגיד
מה אני עושה ?
אין לי כבר כח לנקות
אם חד הורית ללא ניסיון

תודה

דווקא!!!

גיל השנתיים מכונה "גיל הדווקא". בגיל זה הילד לומד ומבין שהרצון שלו נפרד מזה של ההורים. הוא מתחיל להתווכח על כל דבר, עומד על שלו. ההורים מצידם חווים את זה כירידה בהתנהגות המופתית שהייתה עד כה. הוא מתחיל להיות ילד פחות טוב... זה אמנם נראה לכאורה כתופעה שלילית, אך בעיקרון מדובר בתופעה נורמאלית וחיובית.
במקרה שכזה, ולפי גילו של הילד, המשימה העיקרית שלך כהורה היא לזהות מראש מצבים שבו הילד מתכוון להתנהג "דווקא" ולהימנע מהם ככל האפשר. ככל שיגדל נצטרך ללמד אותו גם להפסיק להתנהג דווקא.

נשמע מדברייך שהוא "דווקא" נהנה מהתגובה האוטומטית שלך, הכעס. הוא מרגיש בזה עצמאות ושליטה.
כדאי להימנע ככל האפשר מכפייה וממאבקי כוח מיותרים על הילד. ניתן להציע לו מגוון מאכלים שאת מוכנה לתת לו לארוחת ערב, ועליו יהיה לבחור. אקט זה לכשעצמו יגביר אצלו את התחושה שמתחשבים ברצונותיו וייתכן ויוותר על זריקת האוכל.

גם אם זה לא עוזר, חשוב לדעת מה לא לעשות! הורים רבים נוטים להחזיר לילד באותו מטבע: "אתה עושה לי דווקא? גם אני לא אעשה מה שאתה מבקש..." חשוב לשמור על פרספקטיבה הורית ולהמשיך לשדר חום ואהבה (יחד עם הצבת גבולות ברורים). יש לשים את הכעסים והתסכול בצד ולהתנהג לילד כילד! ולא כמבוגר שבא להכעיס אותי. נושא הניקיון אסור לו שישפיע על יחסך לילדך.

כאשר הילד כן מגלה שיתוף פעולה, אף שזה בדברים אחרים, חשוב לתת לו חיזוקים חיוביים ועידוד על שיתוף הפעולה. נתפלא להיווכח כיצד הם יודעים לעשות הכללה, ולהבין שאם שיתף פעולה בדבר אחד, משתלם הדבר לשתף פעולה גם בדברים אחרים שההורה מבקש. וכמו"כ לא לחזק אי-שיתוף פעולה ע"י חיזוקים שלילים (תינוק שבוכה "על הידיים" וההורה אינו יכול כרגע, התינוק ממשיך לבכות חזק יותר, ובסוף ההורה נכנע. חיזוק שלילי זה מחזק את ההבנה אצל הילד שבכי עוזר).
אני מודע לכך שהדברים קלים להיאמר, אך ליישם את הדברים בפועל, לדעת איפה עובר הגבול הדק בין הצבת גבולות לבין לכבד את העצמאות שלו זו אומנות הורית, ואם את מתקשה להבחין בכך לבדך, כדאי לבקש עזרה וייעוץ להדרכה הורית.

בהצלחה

Oritinka

New member
עוד אם חד הורית

תחזיקי מעמד, והכוונה לכל המשמעויות. קרי באינטרנט על גיל שנתיים הנורא, שבו הכל דווקא ודווקא. גם אנחנו עברנו ועוברים את השלב הזה.
בבקשה אל תשאלי את הילד למה. זה לא מעמדתו לתת לך הסברים ומעמיד אותך בעמדת נחיתות. תקבעי מה את עושה כשהוא זורק את האוכל - אוספת ומחזירה לו שוב? משאירה אותו בלי אוכל? אומרת ״לא״ בקול מאיים?

אני לא יכולה לומר לך מה לעשות, אבל ברגע שהחלטת מה לעשות, תדביק בהחלטתך ואל תישברי. זה מה שהילד מצפה שתעשי. מצד שני, הוא ישמח מאוד בדיעבד לדעת שיש לך עמדה מוצקה, כי כך ידע שאפשר לסמוך על מילה שלך בעתיד. הוא ידע שכשאת אומרת לא, את מתכוונת לכך, וכשאת מבטיחה משהו, את מקיימת.

אישית, אחד העונשים כשהבן שלי לא מוכן לשבת לאכול, או מתנהג ממש בפראות, הוא לשים אותו במיטת הלול שלו לדקה. זה במידה שהילד ישן עדיין במיטת לול... אחר כך אני כבר אבודה...

חוזרת נקודה מאוד חשובה

למעט ב''לא''
אבל כשכבר משתמשים ב''לא'',
אז לא, זה לא!!
זה בעצם בהצבת גבולות שמתפקידנו לשים לילדינו.

כשאת כועסת ומתעצבנת הוא מרוויח

הוא נהנה מזה שהוא מצליח להפעיל אותך,
ומדובר בשלב מאוד מתאים לגילו ( לא סתם נקרא הגיל, גיל שנתיים האיום)
גיל שנתיים מתאפיין בחיפוש גבולות, ומציאת המקום שלו בתוך הגבולות.

לגבי זריקת האוכל, תשתדלי לא להתעצבן. לקחת בצורה שלווה את הצלחת ולהגיד, אני מבינה שאתה לא רוצה לאכול, אז לא צריך.
אל תדאגי הוא לא ימות מרעב.
סביר שאחרי כמה פעמים כאלה, הוא יבין שהכוח שלו עליך לא עובד, ויחזור לאכול.

ממליצה לך מאוד לקרוא קצת ספרי הדרכה בנוגע לגיל הזה.

ענו לך מאוד יפה,

ראשית מה שאת עוברת עם בנך מאוד טבעי והרבה מאוד ילדים בגיל הזה זורקים אוכל מהצלחת.
נותר לי רק לחזק את החשיבות בעקביות. אהבתי את מה ש אוריתינקה כתבה: יותר מדרך הפעולה עצמה, יש יותר חשיבות לכך שדרך הפעולה אותה תבחרי תהייה קבועה וברורה ותחזור בכל פעם שהוא זורק אוכל.
לשאלה "למה" אין פה משמעות. למה? כי אני יכול. למה? כי אני רוצה. אין לו באמת סיבה למה. לכן הייתי מוחקת אותה מהלקסיקון...

בנוסף אני ממליצה לך לגלוש גם בפורומים כגון הורים לתינוקות/הורים לפעוטות בהם יש הרבה אימהות כמוך שמעודדות ומחזקות אחת את השנייה
בהצלחה! זה גיל לא קל, אבל יש לו את הקסם שלו

zohari28

New member
תודה לכולם על התגובות - חיזקתם אותי!

גיל אולי באמת קשה אך מדהים, קיבלתי מתנה מדהימה ואני מאוהבת מעל הראש... רק רוצה לעשות את הדברים נכון :)

למעלה