בן שנתיים צועק ומתנהג באגרסיביות. מה עושים?

תכלת27

New member
בן שנתיים צועק ומתנהג באגרסיביות. מה עושים?

שלום, בני בן שנתיים ולאחרונה הוא מתנהג באגרסיביות. צועק. למרות שאנחנו אומרים לו לא לצעוק. אומרים לו להנמיך את הקול והוא עדיין צועק. לפעמים גם מרביץ .... בלי סיבה. לדוגמא היינו בג'ימבורי עם חברים שלו מהגן, והוא הרביץ לילדים אחרים סתם. ודחף ילדים. צועק ולא מקשיב. אמרתי לו מס' פעמים שאני לא מרשה לו להתנהג ככה. אני כועסת וכו'.. הסברתי לו כי אנחנו לא צועקים מדברים בטון דיבור נמוך. והוא ממשיך לצעוק ולצרוח. הגעתי איתו למצב שפשוט הוא לא הקשיב ולקחתי אותו באמצע הכל .הרמתי אותו והלכנו הביתה מבלי להיפרד מחברים שלו. הסברתי לו כי הוא לא התנהג יפה. לא היה מקובל עליו והוא נשך אותי משך לי בשיער והרביץ לי. אני לא יודעת מאיפה הוא לוקח זאת. אנחנו בבית לא צועקים. יצאנו מהג'ימבורי שהוא צועק ובוכה. ושהגענו הביתה התננהגתי אליו כרגיל. לפעמים אם משהוא לא מקובל עליו הוא נשכב על הרצפה ובוכה מצעקות. מה עושים במצב כזה? איך אפשר להתמודד עם הצעקות האלו? האגרסיביות? שוחחתי עם הגננת בגן. והיא סיפרה שהוא לא מתנהג ככה. אשמח לכל עצה. תודה-רבה,

: בן שנתיים צועק ומתנהג באגרסיביות. מה עו

שלום רב לך תכלת, המשפט האחרון שלך צובע את כל הסיפור באור חיובי. "שוחחתי עם הגננת בגן. והיא סיפרה שהוא לא מתנהג ככה." כלומר, להתנהגות שלו יש כתובת. ההתנהגות שלו מכוונת אליכם. נשאלת השאלה מה הוא אומר בהתנהגותו? ואיך אפשר לעזור לו? ילדים צעירים עדיין אינם יודעים להסביר את הרצונות והצרכים שלהם. הם מרגישים לפעמים לא מובנים על ידי המבוגר המטפל וצועקים במטרה שיקשיבו להם. הכוונה להקשבה למחשבותיו, לרגשותיו, לצרכיו ולרצונותיו. בסביבות גיל שנתיים ילדים מגלים את הרצון שלהם. הם רוצים לעשות לבד, הם רוצים לבחור, להחליט ולקבוע. אנחנו ההורים לא תמיד מתעדכנים בשלב ההתפתחות ובצרכים שלהם וממשיכים לנהל אותם כאילו הם היו תינוקות. להם זה כבר לא מתאים. בשלב זה נוצר מאבק על מי יקבע ומי יחליט. מה תוכלו לעשות? להכיר ולהעריך את הרצונות שלו, גם כאשר אי אפשר לספק אותם, לאפשר לו בחירה כשאפשר, להשתדל להימנע מביקורת, ומהטפות מוסר, לצמצם התייחסות להתנהגות מפריעה (למשל,כאשר הוא צועק ), ולהגדיל התייחסות כאשר הוא מדבר בשקט, משתף פעולה עם חבר וכו'. התייחסות קבועה כזו תספק לו תמונת עולם של מפה, כך הוא יבין איך אתם מצפים ממנו להתנהג. יש סיכוי גדול ששינוי ההתייחסות אליו בכל מהלך היום . התייחסות שתאפשר לו להרגיש בעל ערך, חשוב, נחוץ ויכול תפתח לו את הדלת לשנות את התנהגותו. הוא יוכל לוותר על צעקות ומכות ולבחור דרכים אחרות. מה דעתך? את מוזמנת להמשיך לחשוב, לשאול... עינת גבע, מכון אדלר

למעלה