בן שנתיים רוצה שאבא ירדים אותו

בן שנתיים רוצה שאבא ירדים אותו

שלום, יש לי ילד בן שנתיים, הוא מדבר יפה מאוד, יש לו אוצר מילים מאוד גדול, ותמיד אנו מבינים מה הוא מבקש, הוא גם די עקשן ועומד על שלו. הוא נמצא בגן ואני מרגישה שטוב לו שם, הוא ישן בכל יום שעה-שעה וחצי צהריים. עד לפני כחצי שנה ויותר הוא היה הולך לישון לא לפני השעה 21.30, ורק על הידיים, היה קשה מאוד אבל עשינו שינוי והרגלנו אותו להרדם לבד. אני בחודש התשיעי להריוני ולפני כ- 3 חודשים העברנו אותו למיטת מעבר והמעבר היה מאוד חלק לא הייתה לו בעייה עם המעבר, כעת הוא הולך לישון בשעה 21.00, אך הבעייה היא שהוא אינו מוכן שאני ארדים אותו והוא מבקש רק את אבא שלו, ולוקח לו הרבה מאוד זמן להרדם, מקריאים לו 2-3 ספרים קצרים, שרים לו שיר ומפה הוא מתחיל לבכות ולא מסכים שאביו יעזוב אותו עד שהוא נרדם, תהליך שאורך כשעה. השבוע בעלי הרדים אותו והיה חייב לצאת לחצי שעה מהבית, הוא כמובן עמד במיטה וצרח וצווח, וכשניגשתי אליו הוא הדף אותי ולא הסכים שארים אותו, שאלטף אותו, לא הסכים לראות אותי או לשמוע וביקש רק את אבא שלו, אחרי 20 דק' אבא שלו חזר ניגש אליו ורק אחרי כמה דקות הוא נרגע ונרדם.... עד לפני חודשים בערך גם אני הייתי מרדימה אותו ולא הייתה בעייה הוא היה בוכה מעט, אבל ההליך לא היה יותר מ 20 דקות, בחודשיים האחרונים אני לוקחת אותו לגן ולפעמים גם אוספת אותו, אני יודעת שהבן שלי אוהב אותי, ואין לי רגשות אשם שאני עושה משהו לא כשורה. אני קצת יותר קשוחה ובעלי הוא הוותרן. מה לעשות בכדי לשנות את הרגלי השינה שלו הכוונה לזמן ההרדמה, לסיפור ושיר וגם שיסכים שאני ארדים אותו (לא שזה מה שיחסר לי אחרי לידתי
). לתשובתך אודה, סיגל

טוב שיש אבא..

שלום סיגל, אני קוראת שיש לכם טקס השכבה קבוע ונעים המציין עבור בנכם את סיום היום בצורה נעימה וכך להעבירו אל השינה. פלא שילדכם רוצה עוד?? עוד קצת אבא, שאולי לא ראה מספיק לאורך היום, עוד קצת אמא, וגם לקבוע מי זה יהיה. הפרידה מהיום לילה, פרידה מההורים אינה פשוטה לילד בן שנתיים שעובר לאחרונה שורה של שינויים בנושא. ועם זאת היא טומנת לא מעט הרגלים נכונים: יכולת הרגעה עצמית, יכולת להרדים את עצמי (חשוב לאור התעוררויות לילה), רגע של נחת עם עצמי לסכם את היום, לדמין דימיונות. לכן הליכה רגועה לישון טובה לא רק להורים אלא ובעיקר גם לילדים. מציעה לכם להחליט בינכם איך אתם רוצים שההשכבה תתבצע. אולי לרדת לסיפור אחד, הרעיון של שיר מאד יפה ומרגיע בעיני וחשוב להקפיד שירדם במיטתו בעצמו ללא תלות בנוכחות הורה. החליטו על אסטרטגיה משותפת שבה שניכם דבקים. אח"כ שתפו את בנכם כיצד יראה טקס ההשכבה החדש: "כשתלך לישון, תכנס למיטה, אמא או אבא יקריאו.., ישירו.. ואז נפרד ממך ולך תהיה הזדמנות לחשוב מחשבות נעימות ולהרדם. אנחנו נהייה בחדר השני ונשגיח עליך. אנחנו סומכים עליך שתלך לישון בצורה נעימה". חשוב לעדכן ילדים בשינוי שנקבע ולהציג אותו כשינוי שנועד לטובתם, יהיה להם קל יותר לשת"פ כשהם יודעים מה הולך לקרות ומאמינים שזה לטובתם. אם הוא ממשיך לבכות ומתעקש על אחד ההורים, חשוב להמנע מלספק לו תשומת לב. להכנס לחדר כל 4-5 דק' לאחל לילה טוב ולצאת. נחישות, עקביות, אמונה פנימית שהדבר אכן לטובתו ורוגע מצידכם יעזור לו להפרד מהיום מהר יותר. נסו את השינוי בסוף שבוע שבו לשניכם יש יותר אפשרויות להשלים שעות שינה ומנוחה. אני מבינה ממך שיש לה בן זוג אכפתי הרואה בחינוך אתגר משותף. קשר טוב עם אבא ורצון להעזר בו בהשכבה תעזור לך מאד לאחר הלידה. במקביל לקראת הלידה הצפויה חשוב שתחזקו אצלו את תחושת המסוגלות והבגרות. ראי הצעות בתשובות לאורך הדף. זה יעזור לכם עם הולדת אחיו ובכלל. מאחלת לך לידה קלה ולילות שקטים.. הילה גליקסמן, מנחת קבוצות הורים ל"הורות משפיעה".

למעלה