בן שנתיים שמסרב לאכול מוצקים.
שלום,
אני אמא לילד בן שנתיים שמסרב לאכול מוצקים. ינק עד גיל 11 חודש, בגיל 3 וחצי חודשים התחלתי לחשוף אותו למוצקים אך ללא הצלחה. הילד לא היה מוכן לאכול כלום. לא טחון ולא מוצק. לאחר אין ספור נסיונות הבנתי שכנראה יש לו בעיה עם מרקמים והחלטתי להפסיק לנסות ולזרום איתו... עברנו לסימילאק בגיל 11 חודש ומאז הילד חיי על בקבוקים. הוא עקשן, מסרב לנסות, לגעת והכניס לפה. אחרי אין ספור נסיונות הוא התחיל לאכול מעדן שוקולד, לשתות אקטימל, לאכול פרוסת לחם בלי כלום וחטיפים ברמה של כמה בודדים והוא עוזב...
אתמול הוא אכל 5 בקבוקים. ואני בעיקר מיואשת. כנראה שהוא סובל מהפרעה כלשהי בויסות חושי ( גם אחותו הגדולה הייתה אתגר לא פשוט עם אוכל אבל היא לפחות ניסתה).
היום בבוקר קיבלתי החלטה לנסות לתת לו בקבוק בבוקר ובקבוק בערב ואני לא יודעת אם אני נוהגת בסדר או שאני עלולה לעשות נזק גדול יותר?
בבוקר הוא אכל בקבוק וב-11:00 מעדן שוקולד ומאז כל מה שהצעתי לו הוא סירב בתוקף, לא מפסיק לבקש בקבוק אבל לא נכנע - ואני מנסה להיות חזקה אבל ממש קשה לי.
איך גורמים לו לאכול אוכל של גדולים? אוכל, פסטה, עוף, שניצל, ירקות, פירות וכו'?
אציין כי הוא לא במסגרתשל גן, הוא איתי בבית ו-3 פעמים בשבוע אנחנו הולכים לגן אמהות אבל גם שם הוא רואה ילדים אוכלים ומבקש בקבוק - לא מוכן אפילו לנסות...
אשמח לעזרה,
יפעת