בן שנתיים שמסרב לאכול מוצקים.

בן שנתיים שמסרב לאכול מוצקים.

שלום,
אני אמא לילד בן שנתיים שמסרב לאכול מוצקים. ינק עד גיל 11 חודש, בגיל 3 וחצי חודשים התחלתי לחשוף אותו למוצקים אך ללא הצלחה. הילד לא היה מוכן לאכול כלום. לא טחון ולא מוצק. לאחר אין ספור נסיונות הבנתי שכנראה יש לו בעיה עם מרקמים והחלטתי להפסיק לנסות ולזרום איתו... עברנו לסימילאק בגיל 11 חודש ומאז הילד חיי על בקבוקים. הוא עקשן, מסרב לנסות, לגעת והכניס לפה. אחרי אין ספור נסיונות הוא התחיל לאכול מעדן שוקולד, לשתות אקטימל, לאכול פרוסת לחם בלי כלום וחטיפים ברמה של כמה בודדים והוא עוזב...
אתמול הוא אכל 5 בקבוקים. ואני בעיקר מיואשת. כנראה שהוא סובל מהפרעה כלשהי בויסות חושי ( גם אחותו הגדולה הייתה אתגר לא פשוט עם אוכל אבל היא לפחות ניסתה).
היום בבוקר קיבלתי החלטה לנסות לתת לו בקבוק בבוקר ובקבוק בערב ואני לא יודעת אם אני נוהגת בסדר או שאני עלולה לעשות נזק גדול יותר?
בבוקר הוא אכל בקבוק וב-11:00 מעדן שוקולד ומאז כל מה שהצעתי לו הוא סירב בתוקף, לא מפסיק לבקש בקבוק אבל לא נכנע - ואני מנסה להיות חזקה אבל ממש קשה לי.

איך גורמים לו לאכול אוכל של גדולים? אוכל, פסטה, עוף, שניצל, ירקות, פירות וכו'?
אציין כי הוא לא במסגרתשל גן, הוא איתי בבית ו-3 פעמים בשבוע אנחנו הולכים לגן אמהות אבל גם שם הוא רואה ילדים אוכלים ומבקש בקבוק - לא מוכן אפילו לנסות...

אשמח לעזרה,

יפעת

דר אבני

New member
התחלה יפה

ועכשיו צריך להמשיך ולהציע כל 3 שעות אוכל. בהתחלה זה בסדר אם יאכל רק לחם כל ארוחה ובהדרגה שלבו עוד מזונות. השלב הראשון מטרתו להרגיל לפחות בקבוקים ולא ישר להגיע לתפריט אופטימלי

שאלה נוספת...

האם את חושבת שעליי להגיע איתו למרפאה להפרעות אכילה?

האם להפחית מ-5 בקבוקים ל-2 וביתר היום לתת לו מעדנים ואקטימל בשלב הראשוני זה בסדר? חוששת שהוא יתקבע על מעדנים ואקטימל אבל כרגע נראה לי שאין לי סיכוי להצליח לתת לו משהו אחר הכל נענה בשלילה ובסירוב מוחלט...

תודה ענקית,

יפעת

דר אבני

New member
לא הייתי עוברת ליותר מאקטימל אחד או מעדן אחד

אחרת לא עשית כלום . פשוט הציעי גם אם מסרב, תני לשזה שבועיים שלושה , ואם לא משתפר נשמח לעזור

בן שנתיים שמסרב לאכול מוצקים

האם יש לכם עוד ילדים? האם אתם אוכלים איתו ביחד ונותנים לו דוגמה של הנאה מאוכל? (כמובן יש להיות רק אמתיים ולא "לשחק" אותה או לנסות לשכנע, לפתות או להציע פרסים וכו'). עליך לדעת שילדים צריכים להיות חשופים לאותו מזון עשר-עשרים פעם כדי להתרגל למאכל חדש. הכי חשוב שהאוכל לא יהפוך נושא לתסכול או למאבקים...
נכון שבגילו יש לחשוף אותו למזונות חדשים - אך בהדרגה ומתוך הסכמה שלו, הווי אומר ללא הסחות דעת, האכלה בכוח וכו'. אלה רק יגבירו את הסירוב. תנו לו את הזמן הדרוש לו כדי להתרגל. מאוד חשוב שיהיה רעב לפני הארוחות (כלומר - לא לנסות לעתים תכופות במשך היום שוב ושוב אלא לחכות 3 שעות בין ארוחה לארוחה גם אם לא אכל מספיק לדעתך).
הייתי מציעה להסיט את מרכז ההתעניינות שלך מהמזון שהוא מכניס לגופו להעשרה במשחקים, פיתוח שפה ופעילויות נעימות שמפתחות את הבנתו וכישוריו בתחומים האחרים שהם החשובים בגיל שנתיים

למעלה