בן שנתיים שפוצע עצמו בפנים

jiminit2

New member
בן שנתיים שפוצע עצמו בפנים

שלום רב! מקווה שהגעתי למקום המתאים. אני מחפשת הכוונה בטיפול בבני בן השנתיים וחודש בבעיה שהחלה לאחרונה. הילד מוצץ אצבע מאז היה תינוק. בשנה האחרונה מצץ אצבע בעיקר כדי להרדים עצמו ולעיתים במצבי מצוקה כדי להירגע (למשל כשממתין שאשים לפניו אוכל והוא רעב). לפני כחודש החלו לצאת לו הניבים העליונים (הוא מוציא שיניים מאוחר מהרגיל ולאט) והוא התחיל ל"עסות " לעצמו את הלחיים מבחוץ. מוצץ את האגודל ו"משוטט" על הפנים עם האצבע. בתחילה זה היה תמים למדי אך לפני כשבועיים ממש פצע עצמו בלחיים ומאז מחטט בפצעים ופותח אותם שוב ושוב. הנחתי לזה משום שהוא לא מתנהג בלחץ או מצוקה והיה נראה כי המרקם מושך אותו אך בסופ"ש חזר מהגן עם פצע חדש על גשר האף וע"פ צוות הגן הוא חיטט לעצמו בפנים עם האצבע (כשהאגודל בפה). כך שאני מבינה שזה הפך לעיסוק אובססיבי כלשהו וכבר אין קשר לשיניים. חשוב לציין כי אני לא מזהה מצוקה כלשהי אצל הילד. הוא לא מתנהג שונה מהרגיל. גם בגן הכל תקין והצוות מדווח על ילד שמח וחייכן (זו שנה שנייה באותו גן והילד אוהב ללכת לשם). מה עושים? האם יש דרך טיפולית כלשהי כדי להפסיק התנהגות זו? למי עלי לפנות לסיוע? האם פסיכולוג, ריפוי בעיסוק, רופא התפתחותי?? האם יש דרך לטפל בילד בן שנתיים? אשמח לכל עצה!

China8

New member
אצלנו היתה בעיה דומה

וגם בגיל דומה של שנתיים פלוס. הבת שלנו בת ארבע ועדיין מוצצת אצבע...
אגודל בפה ועם אצבע נוספת הייתה משוטטת על האף ופצעה אותו כמה פעמים. הייתי מורחת לה משחה ומשגיחה ככל יכולתי שלא תמשיך. הסברתי לה גם שיכאב לה אם הפצע לא יירפא, אבל בגיל כזה הרגשתי שההסברים לא ממש נקלטים.
פציעת האף ברוך השם כבר לא מתרחשת. אבל עדיין יש בעיה של נגיעה, די אובססיבית לטעמי בפצעים ופתיחתם שוב ושוב, לדוגמא עקיצות שהופכות לפצעים ומדממות בגלל התעסקות בלתי פוסקת.
אני משתדלת לכסות פצעים עם פלסטר שימנע מגע. לא הייתי פונה לפסיכולוג וכולי, נראה לי קצת מרחיק לכת. אני חושבת שזו דרך מסויימת של הילדים שלנו להרגיע את עצמם וחושבת שישתפר עם הגיל.

jiminit2

New member
תודה על התגובה

אני מחפשת דרך לעזור לו כי אני חושבת שיש כאן איזה שהוא קושי רגשי שהייתי רוצה לעזור לו לפרוק. ולדעתי לא לחינם זה קורה בגיל שנתיים.. בנוסף לזה אני כססתי ציפורניים בצורה קשה מאוד עד גיל מאוחר ועדיין "נופלת" לזה לפעמים. כך שמבינה למה זה מושך אותו ויודעת כמה קשה הגמילה מהעניין. מנסה למצוא דרך לעצור את ההרגל הזה לפני שיחמיר (אם יחמיר). את לא פוחדת מצלקות על הפנים? (במקרה שלנו ממש פצעים פתוחים שישאירו צלקות בטוח. שלא לדבר על חוסר האסטתיקה של העניין - הוא מסתובב בגן עם דם על הפרצוף!).

גרא.

New member
jiminit2 את יכולה לפנות בדחיפות לתחנה

להתפתחות הילד שבאזור מגורייך.התפתחות הילד מטפלת בילדים עד גיל 5.חפשי בגוגול את
כתובת התפתחות הילד באזור מגורייך,וצרי קשר.

China8

New member
לא מבינה

למה היא צריכה לפנות בדחיפות?
את/אתה מוכנים להסביר מה הדחיפות בפנייה לטיפול??

גרא.

New member
China8,כשילד פוצע את עצמו בפנים כפי שנאמר

בפנייה,יש צורך להפסיק את זה,לפני שיפגעו אברים חיוניים במקרה,כמו העיניים
שלו.לכן אין מקום לחכות עד שמשהוא יקרה,אלא לחפש דרך לשלוט עלהמצב הזה
דרך בדיקה תחילה ואז טיפול.

jiminit2

New member
התפתחות הילד

ממה שקראתי מבקשים למלא כמויות טפסים לפני ההגעה אליהם. כולל חוברת טפסים ע"י הגן. ביקשתי ממנהלת המעון להזמין את הפסיכולוגית של הגן לתצפית אך זה יקרה רק בעוד שבוע וחצי. ובינתיים ההרגל מתבסס. אנסה ליצור איתם קשר טלפוני. תודה! (אגב לתשובתך מטה - אין סכנה לנזק לאיברים חיוניים. הוא לא שם ומאוד "דואג לעצמו". זו בעיקר בעיה אסטתית כרגע).

למעלה