בן תשעה חודשים מכאיב לי לפתע נורא

בנצי70

New member
בן תשעה חודשים מכאיב לי לפתע נורא

יונק מנוסה, מהתחלה ינק ממש בסדר. מההתחלה היה רגיל גם לבקבוק ושתה במקביל בלי בעיה. נכנס למסגרת בגיל חצי שנה, אני שואבת והוא מקבל בקבוקים במשך היום ויונק מאחרי הצהריים ועד הבוקר, בלי הגבלה ובשמחה. בשלושת השבועות האחרונים סיגל איזה דחף למשוך את הציצי ובמקביל עם היד שלו לדחוף בצורה שממש מכאיבה לי. אני מנסה להפסיק ולהתחיל שוב, וזה מרגיז אותו נורא. מנסה לומר "לא" ולתקן, והוא לא ממש מבין מה אני רוצה ממנו. בלית ברירה לא פעם נושכת שיניים ומניקה וממשיכה. לא נראה לי שחסר חלב, כי החזה מרגיש מלא, שאיבות הן כרגיל. עוד אין לו שיניים, ולא יודעת להגיד אם "כואב לו כי יוצאות שיניים". אולי. ואם כן, זה לא ממש מנחם את הסיוט שההנקה הפכה להיות. אני ממש לא רוצה להפסיק, שני אחיו הגדולים ינקו כמעט עד גיל שנתיים וזה בהחלט היה בתכנון להמשיך איתו עוד.

יש אולי עצות או רעיונות מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את המצב?

פתאום כואב

הי
אני לא חושבת שמצדיק שיכאב לך ושתסבלי.
ההנקה בגיל כזה היא קצרה,ובכל מקרה ברגע שהוא
מתחיל להכאיב פשוט תנתקי אותו ואל תסכימי.
בהתחלה הוא יהיה אולי מתוסכל אבל הוא יבין בסוף.
את יכולה להציע לו מוצץ או לשחק איתו ולחבק אותו.
לא בעניין של עונש אלא למצוא דרך להפסיק את ההרגל
מבלי לתסכל אותו ואותך.

בנצי70

New member
תודה, אמשיך בכיוון הזה

הרבה פעמים ההנקה היא בשעות שהוא גם עייף, או בלילה, ואז אם אני מנתקת הוא מתחיל להתעצבן והשינה המיוחלת נעלמת... קשה לי להיות עקבית ולנתק תמיד כשכואב בצורה שהוא יבין ואני בטוחה שזה מקשה עליו להבין מה הבעיה בדיוק...

בנצי70

New member
לא, ממש לא

הוא מסוגל להירדם גם ללא הנקה, אבל בלילה הוא מתעורר לינוק לפחות פעם אחת ולפעמים פעמיים ואז אני מעדיפה לא לחנך... ולפעמים אחרי הצהריים הוא יונק ונרדם ככה. אבל הוא יודע גם להישכב ער במיטה ולהירדם אם הוא עייף.

למעלה