בן 10 חודשים

בן 10 חודשים

אובחן כהיפוטוני קל.... הפיזיוטפיסטית, אמרה אחרי פגישה אחת, שלא ללחוץ על הילד הוא יעשה הכל בסוף. הוא לא יושב, לא זוחל על שש, כשאני מעמידה אותו הוא לא נעמד, הוא לא מיישר את רגליו? אני שאנה? או שכדאי להקשיב למשרד הבריאות, ולתת לילד שלי זמן להתפתח?
 
10 חודשים - היפוטוני קל

ערב טוב חלומות, ראשית, זה נכון שצריך לתת לכל ילד את הזמן להתפתח ו"ללחוץ" עליהם זו בטח לא הדרך לפתח כישורים מוטוריים. ישנם ילדים שעושים כל דבר לאט, ולעומתם ילדים אחרים "טסים" בהתפתחות. זה תלוי בעיקר בטמפרמנט של הילד וכן בתנאים הפיזיולוגים עמם בא לעולם. עם זאת, האמירה הזו קצת פחות רלוונטית כאשר אובחן קושי כלשהו שבגללו (וכאן אני לא מסכימה עם הפיזיוטרפיסטית) הילד עשוי להתקשות בחלק משלבי ההתפתחות, לשבש אותם ואף לדלג עליהם לחלוטין. למשל, יתכן בהחלט מצב שבעקבות הקושי שעומד בפניו, תתעכב הזחילה וההתיישבות העצמאית עד לשלב בו יהיה בשל לעמידה והליכה וכך "נאבד" שלבים משמעותיים, שתורמים רבות להתפתחות. נושא נוסף הוא התסכול. התסכול מופיע בד"כ כאשר הולך ונפתח פער בין הפוטנציאל המוטורי של הילד לבין היכולת המוגבלת שלו בפועל. אני מניחה שמה שהפיזיוטרפיסטית התכוונה אליו הוא שבסופו של דבר, הילד ילך! (וכאן אני מסכימה). השאלה היא - איזו דרך הוא יאלץ לעבור עד ההליכה והאם יעבור אותה במלואה. את יכולה לעשות כהמלצתה של הפיזיו' ולחכות. יתכן שהדברים יסתדרו מאליהם, ומצד שני יתכן שתמצאו את עצמכם באותו מצב בגיל שנה. זהו אחד השיקולים שתפקידנו כהורים לעשות, כשהילד נתקל בקושי. אותי, אישית, קשה לשכנע למה לא לעזור, כשהדברים עוד קלים ופשוטים, במיוחד מאחר ואובחן קושי. כמה שאלות לי אלייך, בכל זאת: 1) האם הוא זוחל גחון? האם מתהפך בקלות? 2) האם אתם מושיבים אותו? 3) האם נקבעה לכם פגישת מעקב? אם כן, מתי ? ענבל.
 
תודה על תשובתך....ועונה לך

כן זוחל גחון..... מתהפך בקלות מגב לבטן...אך אף פעם לא חוזר חזרה, לא אוהב.....רק במיטה הוא מתוסכל שהוא על הבטן ולא חוזר. בשבוע האחרון ניסיתי להושיב אותו לשחק איתי, שאני המשענת שלו.....הוא לא ממש יציב בישיבה.... ביום שני יש לי פגישה.... אוף אני ממש מתוסכלת..
 
חלומות שלום

רוצה להבין אם היתה טעות הקלדה או לא. גם במיטה שבנך מתוסכל על הבטן הוא לא יודע להתהפך לגב? היפוטוניה לא אמורה להפריע להתהפכות . אם אינו מתהפך אולי יש עוד קושי . אם אינו יודע להתהפך אני עם ענבל. לא רואה סיבה לא לעזור לילד להנות מהיכולות של הגוף שלו ולמנוע תסכול.
 
לא היתה טעות

לא יודע להתהפך מבטן לגב... הפיזיוטרפיסטית אמרה שמבחינתה היעלד לא רוצה להגיע לגב, ואני רואה רק את התסכול במיטה... כאשר מתהפך פתאום לבטן....הוא בוכה...ואני מעבירה לגב, וממשיך לישון
 

liat ziv

New member
היינו במצבכם

נגה הובחנה אף היא כהיפוטונית קלה רק בגיל 11 חודשים התחילה לזחול גחון (עדיין זוכלת גחון - אוטוטוטו בת שנה) וגם היתה מקפלת רגלים שמנסים להעמידה היום היא נעמדת לבד בעזרת חפצים ואוהבת את זה ועולה על 6 אנחנו היינו ב3 מפגשים אצל פיזיוטרפיסטית של קופ"ח עשינו כמה תרגילים, ממליצה ללכת למפגשים לא יזיק
 
למעלה