בן 11 חודשים

ליאת03

New member
בן 11 חודשים

שלום, מצטערת מראש על אורך השאלות, אבל איחדתי שני נושאים שאינם קשורים: בני בן 11 חודשים (9.5 מתוקן), ואתמול נפל נפילה חזקה אחורנית מעמידה. הוא נעמד ונתמך בכסא כאשר איבד שיווי משקל (הסתכל אחורנית) ונפל אחורה על הרצפה. מאז (לפני יממה וחצי) לא ראיתי ממצא מדאיג "לפי הספרים", כלומר - הוא לא הקיא, לא היה ישנוני מדי, אין בעיה מוטורית בזחילה/עמידה. ובכל זאת יש דבר אחד שמדאיג אותי: מאז אתמול הוא לא מוכן להתהפך מהגב לבטן. הוא ממש נראה מוטרד, ובוכה שירימו אותו. בבוקר הוא התהפך בחדר שלו על שטיח עבה (מה שאומר שהוא מסוגל לכך מוטורית), אבל הוא לא מוכןלהתהפך במקומות אחרים. ולא מוכן להיעמד בתמיכה בכסא שממנו נפל אתמול. יכול להיות שהמדובר "רק" בפחד? האם יש צורך להביא לבדיקה? (אנחנו לא גרים כרגע בארץ) דבר נוסף, בנוגע לחיסונים: בעוד חודש אנו אמורים לבקר בארץ לתקופה קצרה. אני לא בטוחה שאני רוצה לחסן ב MMR בתקופה בה נהיה בארץ, כדי לא "לחוות" את תופעות הלוואי . השאלה שלי האם דחייה של החיסון לגיל שנה וחצי מהווה בעיה? (הביטוח לא מחזיר לנו כסף על חיסונים בחו"ל, לכן אנו רוצים בכ"ז לחסן בארץ) תודה מראש, ושוב - סליחה על אורך השאלות סוף שבוע נעים ליאת

תשובות

בכל מקרה של נפילה עם חשד לפגיעה אני ממליצה על בדיקת רופא לגבי החיסון מומלץ לא לדחות את החיסון מחשש להדבקה באחת המחלות. תופעות הלואי הן לא דרמטיות והוסיפי לכך את נושא הביטוח- חסני בזמן

למעלה