בן 11 חודשים

בן 11 חודשים

שלום הקטן שלי... אובחן ע|י פיזיוטרפיסטית כהיפוטוני- קל..... ועשינו 3 מפגשים. הפיזיוטרפיסטית אמרה שאין מה לעשות, והקטן יעשה בסוף הכל. הוא זוחל כרגע גחון.....עולה על שש מתנדנד....לא יושב,לא עומד...כשאני מנסה להעמיד הרגליים לא נמתחות.... הפיזיוטרפיסטית אמרה השהוא עדיין לא בשל לעמוד.הוא ממלמל כל הזמן: אבבבבא,ממממה,אור...ומסתכל על האור....חייכן מאוד.. ממה שאני הכי מוטרדת זה: ביי ביי הוא לא יודע לעשות...רק מחייך שאומרים לו את זה.... ידיים על הראש גם לא יודע... מחיאות כפיים גם לא עושה.... מה עושים? זה תקין?

שלום חלומות.

תשובה מוזרה לטעמי קיבלת מהפיסיו'. לעניות דעתי תמיד יש מה לעשות ותינוקות מגיבים מצויין לגירויים. אם בנך כבר נעמד על שש בעצמו נראה לי שהכיוון הוא ללמדו איך "לדחוף " בעזרת הרגליים. לאו דווקא כדי להעמיד אותו אלא מפני שממצב עמידה על שש הרגליים צריכות לדעת לדחוף כדי שהגוף יתקדם קדימה. לגבי הדברים הכי מטרידים אותך. זה יכול להיות תקין לגמרי אם נראה שהוא מבין, מתקשר היטב ומחקה תנועות. בדרך כלל כשתינוק יודע לשבת קל לו יותר לבצע גם את תנועות היי ביי והכפיים.

ענתPT

New member
מסכימה עם ענת. כפיזיוטרפיסטית התפתח

התפתחותית הייתי ממשיכה בטיפול/ הדרכה. אמנם יגיע להכול אך מומלצת לדעתי התערבות מוקדמת. בגילו אני רוצה לראות שמצליח לקחת משקל על כפות הרגליים, שומר על ישיבה כשמושב ועוד.

למעלה