בן 16 מסרב ללכת לבית הספר

saviya

New member
בן 16 מסרב ללכת לבית הספר

אני אלמנה 6 שנים, יש לי 3 ילדים כשהאמצעי בן 16. מאז שהיה בכיתה ז' סרב ללכת לבית הספר בתירוצים שונים, ובמשך שנתיים הלך יום כן יום לא ולפעמים שבוע לא. היום בכיתה י', עבר לבית ספר אחר משום שלא הסתדר בבית הספר הקודם, עדיין לא מוכן ללכת יום יום לבית הספר (למרות שלומד רק 5 ימים) משום שאין לו כוח לקום בבוקר, קם בשעה 6:30, מעדיף לשבת בבית, מול המחשב, חברים מועטים. אני עובדת ואין לי את הזמן להתעסק איתו בבוקר ולפעמים אני מוותרת לו שימשיך לישון. איך פותרים את הבעיה, איך מאלצים אותו ללכת לבית הספר? ניסיתי שיכנועים בלי סוף וגם אמירות ש"אחרת לא תהיה לו אפשרות להתקבל לשום מקום עבודה נורמלי" מה עושים?

הנער חייב להיות במסגרת...

שלום רב, הילד שהפך לנער קיבל ממך בעבר הנחות רבות. רבות מידי. לצד היתרונות הרבים של מסגרת בכלל ומסגרת חינוכית בפרט למסגרת יש כללים, חוקים, גבולות, יש מחוייבות, אחריות, התמודדות, התמודדות עם חברים, מורים, מטלות וכו'. אפשרת לילד לזגזג. מצא חן בעיניו. ועכשיו, למה שיתאמץ? ויתרת לו ועכשיו הוא מוותר לעצמו. הנער חייב להיות במסגרת. מסכימה? מסגרת היא מקום מוגן ובטוח. האם את יודעת מה הוא עושה בכל רגע? מה הוא באמת עושה בכל רגע? נערים חייבים להיות במסגרת. גיל הנעורים הוא גיל מקסים ומסוכן. נערים מחפשים לפעמים ריגושים, הרפתקאות וכיו"ב. הסיפור יכול להיגמר גם לא טוב. האם הוא עדיין בגיל חוק חינוך חובה. נראה לי שכן. איפה המערכת בסיפור? האם לא נשלח קצין ביקור סדיר הביתה? אני חושבת שכאשר יהיה לך ברור שהילד חייב להיות במסגרת גם לו יהיה ברור. אגב, מסגרת יכולה להיות גם עבודה. נער בן 16 לא יכול לשבת כל היום בבית, ליהנות, לקבל שירותים. לא לומד? שיעבוד!!! ירוויח גם מסגרת, גם פרנסה, גם מחויבות וגם אחריות. אנחנו לא יכולים להרשות לנערים לעשות מה שהם רוצים! עינת גבע, יועצת משפחתית- חינוכית , מכון אדלר.

למעלה