בן 2 וחצי מציק בלי סוף לאחותו התינוקת

Nierika

New member
בן 2 וחצי מציק בלי סוף לאחותו התינוקת

שלום. אני נהייתי אמא עצבנית מאוד בעקבות מה שקורה בבית אני לא יודעת איך להגיב נכון. הילד הבכור שלי בן שנתיים וחצי מציק כל הזמן לאחותו בת ה-8 חודשים. איפו שהיא לא נצאת הוא מוצא אותה ודוחף אותה ומרביץ לה. זה קורה בכל מני מצבים כשאנחנו כולנו משחקים יפה, כשהיא בלול לבד, כשהיא על הידיים שלי - לא משנה מה. אני עייפה מאוד. אני רואה את עצמי צועקת עליו הרבה ומרחיקה אותו אני לא רוצה לצעוק אבל ניסיתי ברוגע ולא עוזר.. מה עלי לעשות? איך להגיב? הוא גם מראה סימני חיבה. והיא זוחלת אחריו לכל מקום ואוהבת אותו מאוד. לא רוצה להפוך את הבית לזירת לחימה כל יום אשמח לקבל יעוץ... תודה

הילד מחפש בטחון בתחושת השייכות שלו...

שלום רב, התסכול שלך מובן ומוכר. בואי ננסה להבין את בן ה 2 וחצי. הוא עצמו פעוט שנדרש לפני שמונה חודשים, בלי שנשאל וללא רצונו לחלוק יום בהיר אחד את תשומת לב אמו עם עוד אחות לא קרויה מבתחינתו. הילד נמצא בשלב מעבר עדין ורגיש. נפשו סוערת, הוא מחפש את מקומו החדש ושואל את עצמו (באופן לא מודע) האם אימא שלי עוד אוהבת אותי? האם היא עדיין רוצה אותי? האם אני חשוב לה כפי שהייתי לפני שאחותי נולדה? הילד מחפש את מקומו, תוהה ובודק את מצבו בליבך. את התשובות הוא מקבל מההתיחסות להתנהגותו. מה הוא חווה? צעקות, הרחקה...ברגעים שהוא כה זקוק להוכחת אהבה ללא תנאי הוא צריך רוך, חיבוק, אהדה, כבוד ואמפאטיה. נסי לחשוב על הכאב שלו, על תחושת הבגידה שלו, על תחושות הספק על הצורך שלו בביטחון ובאמון בקשר איתך. איך תגיבי אליו בפעם הבאה נוכח הדברים שאמרתי? עינת גבע

Nierika

New member
אני מבינה אך האם לחבק את הילד אחרי שהוא מרביץ

לאחותו? אני מקדישה לו המון זמן, נמצאת איתו לבדו ומחבקת ומנשקת כשהוא מתנהג יפה, אך קשה לי להבין איך אפשר לחבק ילד כשהוא מרביץ ודוחף לאחותו(זה נהיה ממש מסוכן) מה הוא יסיק מזה? בבקשה תתני לי דוגמא כי קשה לי להבין את זה. מה אני יכולה להגיד לו באותו הרגע לפני שאני מחבקת אותו - הרי חשוב שהוא יפסיק לעשות את זה כי זה ממש מסוכן

האם?...

שלום רב, האם הייתה לך הזדמנות לבדוק מה קורה כאשר את משאירה את שניהם יחד, ללא השגחתך וללא עינך הפקוחה? עינת גבע

למעלה