בן 22 מחפש עבודה...פעם 1 בחיים...

moty400

New member
בן 22 מחפש עבודה...פעם 1 בחיים...

שלום ! אני בן 22 ואני עומד מול מצב חדש שעדיין לא יצא לי להתמודד איתו... ואני קצת מתלבט, וכאן אני מקווה שתוכלו לעזור לי. נולדתי וגדלתי בקיבוץ בנגב המערבי. מגיל 14 אני עובד ברפת של הקיבוץ, בחופשים ובחגים. התגייסתי לצבא והשתחררתי לפני קצת פחות משנה. מאז השחרור עבדתי בשני "מסלולים" שונים שהקיבוץ שלי מאפשר לבני הקיבוץ שלו, שניהם במטרה להרוויח כסף (שאצלי, עד עכשיו היה במטרה המוצהרת לטוס לטיול השחרור הגדול בדרום אמריקה). עד עכשיו לא ממש הייתי במצב שחיפשתי עבודה, עברתי ראיונות עבודה או משהו בסגנון. בהתחלה כאשר דיברתי עם הבוס שלי הוא אמר שהוא מוכן לשלם לי עבור שעות נוספות, ואני רוצה להבהיר שאין לי בעייה לעבוד 16 שעות ביום בהנחה שאני מקבל תשלום על כל שעה ושעה. נכון לעכשיו הבוס מוכן לתת לי משכורת גלובלית, בלי שעות נוספות. כלומר שאני לא יוכל להרוויח עוד כסף בעבודה, אלא רק פעם פעמיים בחודש, שהוא כאילו יעשה לי טובה. עם אני מחליט לדחות את התוכניות שלי בשנה, זה לא בשביל לעבוד 8 שעות ביום, ואז ללכת לישון... חשבתי "אז נקרע את התחת במשך שנה, נחסוך סכום רציני, ובחלקו נשתמש לטיול לדרום אמריקה". אחרי הוצאות של דיור, כלכלה ועוד דברים כאלה, לפי חישוב שעשיתי, נשארים לי בערך 36 אלף ש"ח. זה סכום סביר לחיסכום אחרי שנה של עבודה? כי נראה לי שאני מסוגל ליותר, ואיך שאני מכיר את עצמי אין לי בעייה לעשות את זה. אני "סוס עבודה" מבחינת יכולות פיזיות ונפשיות. אני מסוגל לעבוד במשך שעות על גבי שעות וזה לא יזיז לי בגרוש. יש לי כמה אופציות איך שאני רואה את זה: א: להסכים להצעת העבודה הזאת, להכניס לחשבון בנק 3000 ש"ח כל חודש. ב: להסכים להצעת העבודה הזאת, וגם לחפש משרה נוספת (הדפסת עבודות לסטודנטים לדוגמא) ואז אני יכניס יותר מ3000 ש"ח בחודש לבנק. ג: לחפש עבודה אחרת, ואז תהיה בעייה של דירה ועוד מיליון ואחד דברים. ובכלל... איך אני מברר מידע לגבי שאלות כמו: מהו שכר המינימום לעבודה במקצוע מסוים (רפתן לדוגמא...) מהו השכר הממוצע לשעה במקצוע מסוים (רפתן לדוגמא...) כיצד אני מסדר שחוזה העבודה שאני חותם עם המעסיק שלי לא ידפוק אותי? מהו סכום הפיצויי שמקבלים במקרה של פיטורים, ומה ההבדל בין להתפטר או שיפטרו אותי? ועוד מלא שאלות... בנושא יחסי עובד מעביד, חוזי עבודה וכו'.

ענתש

New member
אם אתה "סוס עבודה" בקטע הפיזי

אני מאד ממליצה לך לחפש עבודה בבניין. יש עכשיו המון צמריצים ומענקים לחיילים משוחררים שמוכנים לעבוד בבניין - פשוט תמצא מקום שמוכן לשלם גם שעות נוספות (אפשר לפנות לחברות הקבלניות הגדולות אני מניחה). אני חושבת שביחידה להכוונת חיילים משוחררים יוכלו וישמחו לעזור לך בזה.

עוד רעיונות

1. לא יודעת איפה אתה גר עכשו אבל תמיד יש עבודה בגינון לצעירים חזקים . עכוש המעסיקים גם מעדיפים ישראלים על זרים בגלל החוקים החדשים ,ויש יותר מקום לאנשים בדיוק כמוך. אז לשאלת האיך- פותחים דפי זהב, נושמים עמוק, מתכוננים לשמוע הרבה "לא כרגע" וכמה "רק אנשים עם נסיון" וזזוככרים שמספיקי כן אחד או שניים. ומתקשרים לכל חברות הגינון באזור מגורייך לשאול אם צריכים עובדים. שאלת הכמה- מוצאים מישהו שעובד בזה (בן של מכרים, מישהו שאתה מכיר מהקיבוץ שעובד בזה עכשו בעיר וכולי). 2. הדרך הכי טובה למציאת עבודה בגילך היא פשוט קשרים. להגיד לאבא, אמא ודוד ודודה , לרכלנית של הקיבוץ!! ולכל מי שאתה מכיר שאתה מחפש משהו - ובאיזה כיוון (עבודה גופנית, מוכן לעבודה קשה בכל דבר וכו') ובסוף הרשת הזו מולידה פלאים. 3. יש עבודה במפעלים קיבוציים ובמושבים. בעיתונים "הדף הירוק, קו למושב, הקיבוץ...- כן, אלא שיש בחדרוכל ואף אחד לא קורא. בסוף העיתון יש הצעות עבודה לבמב"חים ושם יש סיכוי שהנסיון שלך ברפת יעזור. 4. אם יש אוניברסיטה לידך זה מקום טוב לחפש הצעות עבודה על לוחות המודעות. בהצלחה.

למעלה