בן 23 בלי פסיכומטרי ובגרויות מספקות בהתלבטות לימודים

galmarlel23

New member
בן 23 בלי פסיכומטרי ובגרויות מספקות בהתלבטות לימודים

היי,
כמו שכתבתי אני בגיל 23 בקרוב, חייל משוחרר אחרי עבודה מועדפת, שוקל ללכת לכיוון מקצועות ההנדסה וההייטק (מחשבים-תוכנה-חשמל-אלקטרוניקה/מדעי המחשב),

אני עם תעודת בגרות לא מספקת(ממוצע לא משהוא עם 3 יחידות במתמטיקה ואנגלית) וללא פסיכומטרי., יכול להיות שעשיתי טעויות בעבר, אבל אי אפשר להחזיר תגלגל זמן לאחור וכנראה שעל טעויות משלמים ועדיף מוקדם מאשר אף פעם לא..

אני כאן כדי לברר מה אתם חושבים על הגיל, ואם ישלי סיכוי ללמוד
והאם זה מאוחר כדי להתחיל מכינה לבגרויות ופסיכומטרי במטרה להתקבל לאחת האוניברסיטאות בארץ/טכניון, על מנת ללמוד הנדסה/מדעי המחשב?

DuuGi

New member
כל כך לא הפורום המתאים אבל אני יענה בקצרה

אף פעם לא מאוחר מידיי.
&nbsp
לגבי לימודי הנדסה... אתה צריך להבין שחצי מזה זה לימודה מתמטיקה גבוהה.
אם אתה מקדיש עכשיו שנה למכינה , עושה 5 יחידות במתמטיקה ופיזיקה ומוציא פסיכומטרי 700 אוליי יהיה לך סיכוי להתקבל להנדסה בטכניון או באוניברסיטה.
&nbsp
אם לא, יש מכללות שיקבלו אותך.
&nbsp
בהצלחה

F00D Is G00D

New member
אני במקומך מנסה לחשוב על מטרה

האם המטרה היא לתכנת? להתעסק עם טכנולוגיה? להרוויח x? לחזור הבייתה בחמש? לעשות משהו משמעותי? תואר כלשהו שיהיה בכיס או לשים לאמא על המקרר?
&nbsp
עכשיו השאלה מה הדרך הטובה והקצרה ביותר. זה ייכול להייות לימודים מקצועיים, לימודים תו"כ עבודה (להתחיל בתמיכה למשל ומשם להתקדם), אוניברסיטה, מכללה, מסלול מעבר (להתחיל במקום x כמו מכללה או או"פ ולעבור ל y) וכ'ו וכ'ו...
&nbsp
בהצלחה.

DuuGi

New member
למה? אני אגיד לך למה (זהירות עלבונות בפנים)

כי אתה ילד בן 23 שאומר שאין לו ציוני בגרות מתאימים וכנראה לא מספיק אינטילגנט לבדוק מה תנאי הקבלה לאוניברסיטה בכלל ולמקצועות ההנדסה בפרט.
&nbsp
אתה באמת חושב שכל זב חוטם שרוצה ללכת ללמוד באוניברסיטה מתקבל כי ככה בא לו?
עם ציונים כמו שלך ובלי פסיכומטרי גם רב המכללות לא יקבלו אותך.
&nbsp
אם אתה רוצה שיתיחסו אליך ברצינות כדאי שתתחיל להתיחס לעצמך ברצינות.
&nbsp

F00D Is G00D

New member
וקיבלת אותה כנה (לטוב ולרע).

כשראיתי את הכותרת של דודי טיפה נבהלתי וחששתי ממה שאמצא בפנים, אבל זו באמת נריאת דעה כנה וענינית.

galmarlel23

New member
בגלל מה אחי? לא מבין מה העניין, באמת שלא, אם עשיתי

משהווא לא בסדררר, סליחה מראש

yossik111

New member
גל (?) , חמוד שלי (תרשה לי לכנות אותך כך (אני בגיל

שיכול להיות סבא שלך , אשקרה )) , גיל 23 ומאוחר ללימודים ????? אתה אמיתי ????, אני בגיל 41 סיימתי בפתוחה תואר של מדעי המחשב , התקבלתי בגיל הזה לעבודה כ IT (נכון , אני מניח שזה לא טרוויאלי , ביחוד כאשר לא היה לי נסיון בתחום ובאיזור מגורים צפון הארץ (כבעל נסיון יהיה לך בכול מקרה קל יותר )) וכול הזמן אני בקטע של התפתחות ולימודים (עצמאיים , כמו אני מניח ,רוב החבר'ה כאן) ....אוקצור , אם אתה "רציני" בקטע של לימודים - עוף על זה , אתה בדיוק בגיל המתאים ,גם אם תסיים בגיל 30 (ואפילו יותר ) במוסד אקדמי "מכובד" דיו , יחטפו אותך לעבודה .....

galmarlel23

New member
אני לעולם לא יצליח ללמוד בפתוחה, יהיה מאוד קשה

יהיה עליי לעשות מכינה ספציפית להנדסה או מכינה לשיפור בגרויות, מישהוא יודע איפה מומלץ לעשות מכינה? ומה עדיף שיפור בגרויות או מכינה ספציפית, הכל מקרה אם בבית ספר לוקח רק שנתיים לסיים את כל הבגרויות כמה יקח לי כבר

מיצו

New member
נו לפחות יהיה לך סיפור לספר לילדים שלך,

ולהזהיר אותם שלא יהיו כמוך, שישקיעו בלימודים, כי אחר כך הם ישלמו על זה ביוקר. לא, הם ככל הנראה לא יקשיבו לך. מצד שני שמעתי באוסטרליה יש אחלה משכורות מינימום, הופך המבורגרים מרוויח שם בערך פי שלוש ממשכורת המינימום כאן בישראל, אז אולי, לך תדע.

אני חושב שאתה צריך לקחת את עצמך בידיים

(מצטער מראש על הטון של הדברים אבל במצבך אתה צריך את זה)
&nbsp
אם ללמוד לא היה הקטע שלך עד היום אז המכינה הולכת להיות חוויה קשה בשבילך.
&nbsp
מה שאתה בעצם אומר לנו זה שאם לא יושבים עליך אז אתה לא לומד.
אז הנה משהו בשבילך: גם באוניברסיטה ובמכללה לא יושבים עליך. אף אחד לא מכריח אותך להגיע לשיעורים ולתרגולים.
אם אתה תחליט שאין לך עכשיו חשק להכין שיעורים ולא תגיש אותם בזמן, המרצה לא יעשה לך שיחה של "זה לא יפה" או "זה ממש לא לעניין".
&nbsp
אם אתה לא תחליט שאתה רוצה ללמוד, אף אחד לא יעשה את ההחלטה הזו בשבילך.
&nbsp
דרך אגב, אם אתה הולך למדמ"ח בשביל כסף אל תטרח. לא חסרים מובטלים עם תואר בשוק. אתה צריך לאהוב את זה ולהנות מזה אם יש לך כוונה לעשות משהו יוצא דופן שיזכה אותך בצומת לב מצד המעסיקים.

galmarlel23

New member
מתי שהיה צריך לקחתי את עצמי בידיים בכוחות עצמי

אולי התעוררתי מאוחר מדי אבל השלמתי בגרויות אחרונות לפני הגיוס לצהל בסוף התיכון וגם קצת לאחר התיכון(סיום כיתה יב') וקיבלתי בהם ציונים מעל 90, אולי זה היה מאוחר מדי, אבל לפחות סיימתי עם בגרות מלאה מאשר חלקית ועוד אחרי התיכון ולקראת סוף תיכון(שתי תקופות) עם ציונים של 94,97,91,89

בצג

New member
קח שנקל, אני מחשיב את זה להשקעה, לא להוצאה

&nbsp
סיימתי תיכון בלי בגרות. לא חוסר של מקצוע, חוסר של ארבעה.
אחרי הצבא פתחתי עסק משלי עם חבר, היה כיף ואז החלטנו שיותר חשוב ללמוד - אבל לא היו לי בגרויות.
בגיל 25 מצאתי את עצמי עושה מכינה לבגרויות בבר-אילן וסיימתי בשנה אחת 18 יחידות בגרות (ממוצע 97) ופסיכומטרי (בלי קורס, 650 נקודות) שנה שבה בקושי ישנתי, לא ממש אכלתי ובטח שלא יצאתי עם בחורות (או בחורים, מה שעושה לך טוב)
התחלתי ללמוד בבר-אילן איזה מקצוע לתואר ראשון ובשנה השניה- עזבתי. זה לא היה בשבילי.
מאז אני מתעסק במחשבים. שכיר, שכיר שוב, שכיר שוב, ועכשיו עצמאי.
מעולם לא הפסקתי ללמוד. בעיקר לבד. כל יום בין חצי שעה לארבע. המקצוע הזה ממש ממש ממש דורש את זה.
וזה כיף לי. וכנראה אני לא רע במה שאני עושה.
-
&nbsp
אף פעם לא מאוחר לכלום
אל תתלבט יותר מדי כי תמיד תוכל להחליף
אף פעם לא תגיע למצב שאתה לא צריך ללמוד עוד
אף פעם לא תלמד בקורסים כל מה שאתה צריך לדעת בעבודה
תכנן מה שאתה רוצה, צור רשימת משימות כדי להגיע למטרה ותתחיל לבצע
כשמתחילים - הזמן עובר מהר ופתאום עוברת שנה ואתה מגלה שכבר עברת כמה וכמה שלבים ואתה ממש מתקרב למטרה
כשמתלבטים - הזמן עובר מהר ופתאום אתה מגלה שעברת שנה שלמה ועוד לא עשית כלום עם עצמך

DuuGi

New member
כשאני אמרתי אף פעם לא מאוחר זה היה מנסיון

אני בן 43, עושה עכשיו את ה-BA שלי.
כן , אני הנדסאי ועשיתי מליון קורסים אבל בכל זאת סוגר עכשיו שנה שניה לתואר.
&nbsp
אז אם אני 20 שנה מבוגר ממך ולא חושב שזה מאוחר .
בניתי את עצמי מקצועית.
עכשיו אני עושה את התואר כדי לפתוח עוד כמה דלתות.
עדיף לעשות את התואר בגיל 23 , אבל כן, צריך להשקיע שנה במכינה וצריך לבדוק מה באמת עושה לך את זה.
כי כבר פגשתי אנשים שקפצו מתואר לתואר כי לא מצאו את עצמם וכאלה שמשכו את התואר על 7 שנים כי באותה תקופה לא התאים להם ללמוד.

galmarlel23

New member
תודה חברים, עזרתם מאוד רק בעיה שאני לא יודע איפה לעשות מכינה

בצג

New member
איפה שאתה רוצה ללמוד.

במכינה שתכין אותך למקצוע שאותו אתה רוצה ללמוד

ענק !!!

הפאנצ' ליין בסוף "הבנתי שבן גוריון על הפנים" בלי נושא פשוט מושלם !!!
נותן הרגשה שכל השרשור הזה נשמע כמו מערכון של החמישיה הקאמרית.

למעלה