בן 25 והיה לי דייט עם בת 33

בן 25 והיה לי דייט עם בת 33

שלום אני סטודנט בן 25, היה לי דייט ביום שישי עם בחורה בת 33, הדייט עצמו היה 4 שעות, יום למחרת הדייט שלחה לי הודעה שהיה נחמד. הרבה אומרים לי שהיא מבוגרת והקשר הזה לא אידיאלי, מצד שני אני בחור ביישן שלא הולך לו ממש באתרי הכרויות, וזה הפעם השלישית בחיים שאני מצליח לצאת לדייט, והפעם הראשונה אגב שאם ארצה גם ימשיך לדייט שני. מה שהפתיע אותי הוא שבתחילת הדייט היא שאלה אותי על מערכות יחסים, ושיקרתי שלפני 3 שנים הייתה לי חברה לחודשיים, על תחילת הדייט אגב היא תקפה אותי עם שאלות על מערכות יחסים, כשאני בכלל בתול חסר כל נסיון, כמובן שהשאלה הביכה אותי ולדעתי יש מצב ש''קלטה'' שאני בתול. שחשבתי שהכל מת פתאום באה אליי ביציאה ''אתה בא ללכת לאיזה בית קפה?'' וזרמתי מה שנקרא, בשלב זה כבר נפתחנו וצחקנו יותר, החזרתי אותה הביתה והיא אמרה לי שהיה לה כיף. יש לציין שלה יש נסיון במערכות יחסים, אבל יש לה הרבה ''פאקים'' אחרים. היא בשנה אחרונה לתואר כאשר היא בת 33, גרה עם ההורים וללא רשיון. שנה הבאה כנראה תתחיל לעבוד בהוראה. בקיצור מה אתם אומרים, לקבוע לעוד דייט, יש לקשר הזה פוטנציאל לדעתכם?, מה לעשות,

ga26

Member
תראה, עם הגיל כשלעצמו אין בעיה. איפה הבעיה יכולה להתחיל

1. שיקרת לה ומתישהו תצטרך לחשוף את זה שאתה בתול - אני מניח שתוכל איכשהו לעבור את המשוכה - אני ממליץ תמיד להיות ישר.
2. ציפיות - תחשוב מה אתה רוצה מקשר, מה המטרה שלך? האם אתה רוצה חתונה וילדים בקרוב? האם היא רוצה? חשוב שתגדירו את השאיפות שלכם בחיים כדי לראות שיש התאמה. בחורה בת 33 בד"כ כבר חושבת של התמסדות וילדים (לא תמיד אבל בד"כ וזאת עקב השעון הביולוגי) אם לשניכם ציפיות משותפות תוכל להמשיך הלאה
3. האם יש לכם התאמה כללית מבחינת אישיות ואורח חיים (זה ממש לא תלוי גיל ולכן פה הגיל הוא לא פקטור אבל כדאי לבחון את זה)

לגבי ה"פאקים שלה" כל עוד זה לא משהו שנובע מחוסר עצמאות משווע ורק מקושי כלכלי אז אני לא חושב שזו סיבה טובה לפסול כאשר לא בדיוק כולן עומדות אצלך בתור. תתמקד בדברים שבאמת חשובים שזה היעדים בחיים וההתאמה בינכם.
אני בכל מקרה חושב ששווה לנסות

היי תראה

אכן לגבי נושא של חתונה וילדים הייתי מעוניין לחכות לגיל 30+ לפחות ולהגיע למצב שאני רואה איפה אני עומד וכו, בוא נמאר שאם אני אראה שזה רציני, היא תצטרך ''לחכות'' לי 4 שנים לפחות [אסכים להתפשר]. אגב גם היא תצטרך לחכות לדעתי עוד 4 שנים לפחות, היא מתחילה מ0 סך הכל, בלי קשר המלצתי לה במהלך הדייט לגור עוד 3-4 שנים עם ההורים ולחסוך בזמן הזה ולהגיע לאיזהשהו סכום.

ga26

Member
שכח מזה. 4 שנים לא תקבל מבחורה בת 33.

היא במקום אחר בחיים ובגיל 37 יותר קשה להביא ילדים.

אולי אפשר גם להחליט שזה יהיה קשר לכייף

כלומר רציני אבל לא מתוך מחשבה להשאר ולהתחתן ואז היא תהיה חופשייה לסיים אותו כשתרצה ולמצוא חתן אחר כך? או שזה ממש לא מציאותי?

ga26

Member
לא! רוב מוחלט של גברים ונשים בישראל רוצים ילדים.

אם היא גם (אני מניח שכן) היא תרצה הכרות שתביא הכי מהר שאפשר לנישואים פשוט כי אין בגיל 33 זמן לכיף ולחפש חתן אח"כ (מעבר לעובדה שזה משחק מיותר עם הלב - למה להשקיע בקשר ללא עתיד).
ביולוגית אם היא רוצה ילדים היא חייבת עכשיו למצוא את הבעל העתידי, להתחתן תוך שנה בערך ולהתחיל לנסות להיכנס להריון.

הי גא:) בגדול מסכימה מאוד אבל אתה לא חושב שזה

מוקדם מידי לדבר על הדברים האילו כשזו פגישה ראשונה וקצת בקושי?
יתרה מזו לגבי תיאום אורח חיים חושבת שזה משהו שאפשר לעבוד עליו ( כלומר אם יש בסיס כלשהו להסכמה למשל מסכימים לנהל אורח חיים דתי או חילוני למרות שגם זה יכול להשתנות) ואז זה די משתלב בהמשך ועובר כל הזמן התאמות

ga26

Member
לא. אם הוא לא יעלה את זה היא תעלה. זה לא חכמה לצאת לבלות

ולהתאהב ואז כשאוהבים מגלים שהוא חילוני והיא דתיה או שהוא רוצה להתחתן עוד עשור והיא רוצה ילדים תוך שנתיים כי פשוט אין לה זמן.
אם יש בסיס של יעדים משותפים רק אז קשר יכול להצליח לאורך זמן.
הוא הרי בן 25 ולא רוצה ילדים עכשיו - למה שיתפשר ונניח שהיא כן רוצה אז למה שהיא תתפשר כשהמשמעות שלה בלהמתין זה שהיא עלולה למצוא את עצמה ללא ילדים בכלל.
המשמעויות הן גדולות מידי כדי לכייף ולראות איך הכל יזרום

ga26

Member
אגב עובדה שהיא כן מצאה לנכון לשאול על מה שחשוב לה

בסופו של דבר בפגישה של 4 שעות!?!!?! אני מצפה שיעלו גם שאלות שירמזו לפחות על הציפיות המשותפות. ואם לא בפגישה ראשונה אז בשניה. בסופו של דבר מטרת הפגישות הראשונות היא לבדוק התאמה בין השאר.
&nbsp

הבנתי אז כנראה עדיף לו לא לנסות בכלל

כי הוא מראש רוצה לחכות 4 שנים לילדים חבל על הבחורה אם היא רוצה ילדים

dory141

New member
מכיר את הסיטואציה

הבעיה היא, שאם היית לגמרי כן איתה עד הסוף, אולי לא הייתם בכלל נפגשים. בקווים כלליים, איזה מין שאלות היא שאלה אותך? לא הוגן מצידה להטיל בך מום, כשהיא בעצמה עם קופת שרצים משלה (לא שמגורים עם ההורים ובלי רישיון זה פסק דין מוות, אבל יכול להיות שהייתה צריכה להגיד קודם). אם הגישה שלה תוקפנית, שכח ממנה ונפנף אותה בלי קשר למגרעות שלה. אם מצאתם על מה לדבר, אולי כדאי שתיתן עוד צ'אנס, מה שנקרא "על תנאי".

פרפר841

New member
אם היא הייתה בת 25 ואתה בן 33 אולי זה היה עובד

למרות שנגד הפרשי גילאים כי לא נראה לי שזה יכול לעבוד. אישה בגיל הזה חושבת על ילדים ואל תשלה את עצמך, אם הכל יזרום לא יהיה לך זמן למשוך איתה שנה-שנתיים של מערכת יחסים בלי להתמסד. מניסיוני, אני עברתי את גיל ה-30 ולצערי כשאת עוברת את הגיל את מתחילה להיכנס ללחץ, לוחצת על מי שהיכרת להתמסד והוא בורח כי הוא לא מוכן להתמסד בלי לבדוק את היחסים שנה-שנתיים ואולי יותר. זאת אחת הסיבות למה אין הרבה מחזרים להוטים אחרי שאת מחליפה את הקידומת ל-3. קח את זה בחשבון.

לא הגזמת בכלל:p

קודם כל אי אפשר לדעת אם יש לקשר הזה פוטנציאל כי א זה תלוי בך ובה וב' זה בקושי מגרד את ההתחלה. אתה חושב יותר מידי קדימה.
שתיים או שנית כל הנסיבות שציינת לא קובעות את טיב הקשר. כן יש אנשים שחשובים להם דברים שונים יש כאילו שחשוב להם שהאדם יעבוד וכדומה וכדומה אבל הנסיבות לא קובעות מה האדם יעשה איתם הלאה. היא יכולה פתאום להחליט שהיא רוצה לגור לבד או להוציא רישיון וגם אם היה לה רישיון והיא הייתה גרה לבד זה לא היה מבטיח שהקשר יהיה טוב כלומר כל המשתנים האילו הם קודם כל לפי ההגדרה משתנים יכולים להשתנות ושלישית הם נתוני פתיחה ולא סיום והם לא תמיד מעידים על אופי האדם ומה שיש לו להציע לקשר.

ואם זה משנה משהו לדעתי הפער הגילאי לא מהותי בכלל

לא יודעת לא חושבת שזה כזה משנה זה לא שאתם זקנים או משהו כזה

Elle992

New member
הכל תלוי בך, האם היא לטעמך?

כיף לך איתה? יש קליק מסויים?
בגלל שהיא בגיל מתקדם יחסית, שווה לבדוק שאתם עומדים על אותם הציפיות.

אני לא אוהבת להסיק מסקנות ולחשוב שכולן ירצו ילדים ומשפחה.
אבל לך תדע, ובגלל זה שווה לבדוק ולתאם ציפיות ביניכם שלא יקרה מצב
שאתה רוצה משהו זמני/לפתח נסיון והיא רוצה בכלל קשר שיוביל למשהו רציני יותר
ומחייב יותר.

סך הכל, נשמע סבבה ושווה לנסות עוד דייט. מקסימום לא יסתדר כל אחד
יפנה לדרכו. אבל כן שווה לשים לב מה היא חושבת ורוצה וכמו שציינתי - לתאם.

אבל כרגע, נסה לבדוק מה קורה, תן לעצמך את זה

dori78

New member
נעים לך איתה? תן לזה צ'אנס.

לכולנו ש פאקים כאלה ואחרים.
אני תמיד אומרת שבן הזוג האידיאלי הוא זה שארצה להיות איתו ואוהב אותו גם כשאני מכירה את הפאקים שלו,
לא זה שיש לו את כל המעלות בעולם. וכמובן שירצה להיות איתי ויאהב אותי למרות הפאקים שלי.

חוסר רישיון זו בעיה פתירה. היא מעוניינת להוציא רישיון?
מגורים עם ההורים - מן הסתם בסיום התואר היא תתחיל לעבוד ותצא משם.
זכותך לשאול אותה על זה, כי אם אין לה כוונה לשנות ופאסיביות כזו זה משהו שמפריע לך - זה בהחלט משהו שיכול להביא להחלטה לא להיפגש יותר. ובדיוק באותו אופן זכותה לשאול אותך על ניסיון קודם, כשאתה יכול לענות באופן ישיר אבל לא לתת לזה משקל, כמו שהיא בוודאי עשתה לגבי הנתונים שציינת.

אני לא חושבת באופן כללי שלחכות 4-5 שנים זה הגיוני, אם אתה לא יודע אחרי שנתיים שזאת האשה של חייך זה כנראה לא זה.

והייתי ממליצה לך לשאול אותה באופן ישיר על נושא הילדים.
יכול להיות שהיא עצמה לא מעוניינת כרגע להביא ילדים, לפחות בשנתיים-שלוש הקרובות כשהיא רק מתחילה קריירה.

כל זה כאמור רק אם באמת נעים ונחמד לך איתה.

למעלה