בן 3 טבע בבריכה בצימר ביבנאל, מצבו אנוש ווינט

הדרומי3

New member
בן 3 טבע בבריכה בצימר ביבנאל, מצבו אנוש ווינט

בן 3 טבע בבריכה בצימר ביבנאל, מצבו אנוש

הפעוט נמשה מבריכה פרטית על ידי בני משפחתו כשהוא ללא דופק ולא נשימה. צוותים של מד"א ביצעו בו פעולות החייאה ופינו אותו לבית החולים פוריה שבטבריה
אחיה ראב"ד וינט

פעוט כבן 3 מראש העין טבע הערב (יום ה') בבריכה פרטית בצימר ביישוב יבנאל שבגליל התחתון. בני משפחתו משו אותו מהמים מחוסר הכרה, והחלו לבצע בו פעולות החייאה כשהם מקבלים הדרכה ממוקד מד"א. כעבור זמן קצר הגיעו צוותי מד"א למקום והמשיכו בפעולות החייאה מתקדמות, תוך שהם מפנים את הפעוט לבית החולים פדה-פוריה בטבריה. בהמשך הערב הצליחו הרופאים לייצב מעט את מצבו של הפעוט, שהועבר למחלקת טיפול נמרץ ילדים בבית החולים העמק כשמצבו עדיין אנוש.

האירוע החל סמוך לשעה 19:00, כאשר בני המשפחה גילו את הפעוט בתוך הבריכה, משו אותו והזעיקו את מד"א. המוקדן שיגר למקום צוות של ניידת טיפול נמרץ ובמקביל הנחה את בני המשפחה כיצד לבצע החייאה בפעוט.

הפרמדיק עומרי הוכמן, שגר בסמוך והיה הראשון להעניק טיפול לפעוט שטבע, סיפר: "קיבלתי את הקריאה ומיד יצאתי למקום. בסמוך לבריכה בצימר ראיתי ילד כבן 3 מחוסר הכרה, ללא נשימה וללא דופק. התחלתי בפעולות החייאה מתקדמות ובמקביל הגיעה ניידת טיפול נמרץ.
יחד עם הפרמדיקית נדין ג'וברן ביצענו פעולות מצילות חיים שכללו עיסויים, הנשמות, מתן שוקים חשמליים וטיפול תרופתי, ובשלב מסוים העלנו אותו לניידת הטיפול הנמרץ, שם המשכנו להיאבק על חייו תוך פינוי לבית החולים כשמצבו מוגדר אנוש". מבית החולים נמסר כי פעולות ההחיאה נמשכו גם בחדר ההלם של בית החולים.

ביבנאל טבעו בשנתיים האחרונות שלושה פעוטות. במאי 2014 טבע פעוט כבן שנתיים בבריכה ונמשה במצב קשה. מספר ימים לאחר מכן טבע תינוק כבן שנה באמבטיה בבית ביישוב, ובפברואר 2015 שוב נפל פעוט כבן שנתיים לבריכה, ונמשה במצב קשה.

מנסיון ,הורים מזלזלים בהוראות

כל פעם כאשר אני מקבל אורחים עם ילדים,אני מבקש ואומר אסור לילדים להיכנס לבריכה ללא ליווי של הורים,(בנוסף יש שילוט )ולא פעם אני רואה ילדים נכנסים לבריכה,וכאשר אני אומר להורים שזה לא בסדר ביקשתי שהילדים לא יכנסו לבריכה ללא ליווי מבוגר,הם עונים לי הם יודעים לשחות הם עברו חוג שחיה,אני בכל זאת מוציא את הילדים וסוגר את השער.

למעלה