בן 3.5 ששונא לשחק

אמא 1973

New member
בן 3.5 ששונא לשחק

שלום רב, בני בן 3 וחצי. ילד שובב, פעלתן, סקרן מלא חיים ומתוק אמיתי. בעל שפה עשירה מאוד וילד נבון. הבעיה הקשה היא שהוא שונא לשחק בכל דבר. אין שום משחק אשר גורם לו לשבת ולשחק בו לא ביחד איתי וכמובן לא לבדו.

אמא 1973

New member
בן 3.5 ששונא לשחק

מצטערת ההודעה נשלחה לפני סופה בטעות. העניין הוא שאי אפשר להעסיק אותו, לא לגו ולא קוביות ולא שום משחק קופסא ולא פאזלים ולא קלפים ממש שום דבר. בטח לא ציור או חוברת עבודה. הוא אוהב מאוד מאוד לצפות בטלווזיה למרות שאני כמובן מגבילה את זמן הצפיה, אוהב לשחק במחשב לעיתים ואוהב קריאת סיפורים. למעט זה מסרב בכל תוקף כל משחק שאני מציעה לו וההיצע עשיר ביותר בביתנו. גם הגננת מדווחת על אותה תופעה. זה ממש לא חדש שמתי לב לכך מאז שהוא ממש קטן. השאלה מה עושים? אבחון של קשב וריכוז לא מתאים לגיל הזה. האם ריפוי בעיסוק יכול לעזור? האם להניח לו או ללחוץ עליו כל הזמן? האמת שהלחץ לא כ"כ עוזר. האם להפסיק לחלוטין לאפשר לו לצפות בטלווזיה ? אודה מאוד לתשובתך וסליחה על האורך. אמא

גם לי יש ילד כזה, היום כבר בן 6

הוא ילד שני אחרי ילדה שמשחקת מדהים עם כל אחד או לבד, בערך מגיל 0, כך שהיה לי מאוד קשה לקבל את הקושי הזה שלו ולמרות היותו ילד אינטליגנטי וסקרן, לי היה חשוב מאוד שילמד לשחק. לכן יצרתי זמן משחק מוגדר בזמן (בהתחלה 10 דקות והראתי לו על השעון מה זה עשר דקות) ועם מטרה מאוד מוגדרת (לבנות בית מלגו/להרכיב פאזל פשוט/להכין עוגיות מבצק משחק וכו'). ראיתי שקשה לו לבחור ולכן בחרתי עבורו (משחקים שלא יהיו מאתגרים מידי שכן אז הוא מתייאש), ראיתי שהנוכחות שלי מפריעה ולכן "נעלמתי מהשטח" לזמן הזה (כשהייתי בסביבה התחילו היללות "אני לא מצליח"). "זמן משחק" לא היה רשות אלא חובה ורק אחריה ניתן צ'ופר כמו צפיה בטלויזיה. זה לא היה קל ובהתחלה היה מלווה בהרבה בכי ויללות, אני חזרתי שוב ושוב על המנטרה "אני סומכת עליך שתצליח במשימה שלך". עם הזמן המצב השתפר ובהמשך הוא למד לבחור לעצמו משחק, שיתף פעולה במשחקים עם אחותו וזמן המשחק הלך והתארך באופן ספונטאני. אני למדתי שהוא אוהב לעשות דברים פרקטיים ואמיתיים ולא ב"כאילו", הבעיה עם הדברים הללו שהרבה פעמים יש צורך בעזרת מבוגר ואז המטרה של היכולת להעסיק את עצמו ולפתור בעיות לבד, איננה מושגת. ובכל זאת התחלתי די מוקדם להעסיק אותו בעבודות בית כמו מיון כביסה והכנסתה למכונה, מיון כביסה נקיה, שטיפה של פירות וירקות וכו'. היום הוא אחראי להכנת סלט כל ערב! עדיין חבל לי שהוא כמעט ולא משחק משחק דימיון וההזדמנויות היחידות שזה קורה הן בארגז החול או כאשר אחותו הגדולה מצוותת אותו לתפקיד במשחקים שלה. אני מבינה אותך ורוצה לחזק אותך, לא לוותר ולחייב אותו ללמוד להעסיק את עצמו, זאת מיומנות מאוד חשובה בעיני ואני רואה שכאשר הבן שלי עושה יוצר ומצליח הוא מאוד מאושר מזה.

למעלה