בן 33 עם פחד במה

שחר678

New member
בן 33 עם פחד במה

היי,

למרות שאני בחור מרשים ומצליח, ולמרות שכבר לא צעיר במיוחד, הייתה לי בחיי רק מערכת יחסים אחת וגם זה היה די מזמן.

אחת הסיבות העיקריות לכך היא נושא יחסי המין. תמיד מקנן בי הפחד שלא "אספק את הסחורה" מבחינת זיקפה ו"ביצועים". היו כבר מקרים עם 4-5 בחורות שהגענו למיטה ושם הפסקתי את העניין עם כל מיני תירוצים, עוד לפני שהייתה חדירה. המבוכה תמיד גדולה מאוד ואני רק רוצה לקבור את עצמי...

גם עם אותה בחורה שכן שכבתי איתה הייתה לנו רק תנוחה אחת (היא מעליי). אני פוחד להיות אקטיבי ופוחד ליזום את החדירה. איבר המין הנשי נראה לי כמו גלקסיה אחרת ואני חווה קשיים ממש מבחינה טכנית.. איך ואיפה... ככל שהזמן עובר אני רק נלחץ יותר כי אם הייתי בן 23 אז אולי היה לי תירוץ סביר, אבל לבחור בן 33 זה כבר שונה. מבחינה נפשית אני מרגיש בשל להתחתן אבל איך בכלל אפשר לומר דבר כזה כשאני סוג של ילד בתחום יחסי המין?

חשוב לציין שאני מטופל אצל פסיכולוג נהדר כבר שנתיים בערך. בזכותו הצלחתי להגיע עם בחורות למצבים אינטימיים (עד אז אפילו לא יצאתי לדייטים), אבל למרות שדיברתי איתו על זה, לא הצלחתי לעבור את המחסום הפסיכולוגי.

חשבתי קצת ונראה לי שכמו הרבה דברים בחיים הכול זה עניין של תרגול. השאלה היא עם מי או מה מתחילים לתרגל... אני לא כל כך מתחבר לצעצועי מין, אבל מה דעתכם על בובת מין כאימון התחלתי? יהיה לזה ערך כלשהו? פתרון אחר?לסרוגייט או מטפל מיני אחר אני לא מעוניין לפנות כרגע, פשוט המבוכה תהיה גדולה עבורי...

כל הנושא הזה של זוגיות (או החוסר בזוגיות/יחסי מין) מאוד משפיע על כל החיים שלי, מכניס אותי ללחצים ודכאונות הולכים וחוזרים. חשוב לי גם לציין שאני אוהב ונמשך לנשים...

אשמח מאוד להתייחסותכם :)
תודה

פחד מאינטימיות

שלום שחר
ראשית טוב שאתה נמצא בטיפול ובטיפול טוב. כמו שאתה אומר זה נובע ממחסום פסיכולוגי - דברים רבים שאנו נמנעים מהם נובעים ממחסומים פסיכולוגיים שלא תמיד אנו יודעים מה המקור. להיות פתוח ליחסים אינטימיים זה קודם כל להיות פתוח לעצמך ולהביא אותך להתבוננות עצמית ולהבין את מקור המחסומים. אתה מסתובב כבר שנים עם פחד ביצוע וחששות .כל זה גורם לכך שאתה נמנע ואז נוצר עוד פחד וחסימה גדולה אף יותר. כבר מדבריך נשמע שלפני שאתה נכנס לקשר אינטימי אתה מראש אומר לעצמך שאתה לא תצליח לספק את הסחורה ושאתה רוצה לקבור את עצמך- המחשבות גורמות לך לתחושות של מבוכה ללחצים ודכאונות ואז אתה לא מעז להיחשף לזה שוב- מהפחד שלא יצליח.
אני חושבת שטיפול פסיכולוגי מעמיק בתוספת של טיפול התנהגותי קוגנטיבי שבו מבחינים מה מניע אותנו למעשים אבל בה בעת מה מונע מאיתנו לעשות דברים יעזור לך. בטיפול כזה גם מתרגלים ומלמדים איך ניתן להפוך מחשבות שהם הרבה פעמים לא נכונות ומעכבות למחשבות שהן יעילות ומיטיבות.כל זה נעשה הרבה פעמים ע"י חשיפות לדברים שאנו הכי חוששים מהם - אצלך זה קשר אינטימי.
לגבי אמצעים שיעזרו לך לתרגל- אם זה יעזור אז למה לא?

אם תרצה לשתף על אותה מערכת יחסים שהייתה לך לפני שנים אולי זה יוכל יותר לשפוך אור על הקשיים.

בהצלחה.
יהודית.

שחר678

New member
זו לא הבעיה אלא הסימפטום

הבעיה היא שבגלל חוסר הביטחון יחסי מין הם כרגע נטל עבורי, במקום שזה יהיה כיף כמו שסקס אמור להיות...

Shamy

New member
אני אגלה לך סוד

אני לא מכירה אפילו גבר אחד שלא נלחץ מיחסי מין פעם ראשונה בקשר חדש,כולם עם אותה החרדה לרמה שהם יעדיפו או לא לעשות או במקרה הטוב יתחילו אבל הסקס יהיה לא 100% ....בכל קשר הסקס הראשון או הניסיון הראשון לסקס בכל קשר חדש יהיה לא נעים או לא נוח...וזה בסדר נשים מודעות לזה גברים גם וזה בסדר..לוקח זמן להכיר בן אדם ולהרגיש מספיק בנוח איתו כדי להגיע למיטה הדבר היחידי שיש לי להציע לך הוא שכשמגיע רגע האמת הזה,תנסה להשתחרר ולהנות תוך הקשבה לבת הזוג ,אתה יכול גם לדבר תוך כדי זה עוזר בפעמים ראשונות כדי ללמוד איך לענג את בת הזוג וגם אם לא יילך בפעם הראשונה תוכל תמיד להגיד שאתה קצת ביישן ויש לך פחד במה ,מעטות הבחורות שאני מכירה שיעיפו אותך בגלל זה קל וחומר נשים בגילאי ה30+ שיהיה בהצלחה

למעלה