בן 4 מרביץ

בן 4 מרביץ

שלום רב,
אני מתגוררת במקום שהוא בעצם קהילה קטנה.. יש לי 2 בנים האחד בן שנתיים והשני בן 4 הנמצאים במסגרות של גן

מכיון שמדובר במקום קטן כולם מכירים את כולם והמקום תוסס פעיליות חברתיות לילדים ולמבוגרים. יש לי בעיה:
בני בן ה- 4 ילד מאוד מאוד חכם, מדבר בצורה שוטפת חושב, מצייר ברמה גבוה, צובע, מדמיין, סופר (קורא את כל המספרים) באמת ילד חכם אך עם כל זאת הוא מאוד שובב... ברמה של מרביץ, מידי פעם מדבר מנבל את הפה במילים שאסור ואני אובדת אצות. כמובן שהעניין מטופל בגן מול הצוות ועכשי וגם נתחיל לעבוד עם הפסיכולוגית של הגן.

הבעיה שלי שאני מנסה לעבוד איתו על העניין בבית ולשוחח איתו רבות וגם לפעמים לתת עונשים שצריך.

היום אחת האמהות של אחת הבנות פנתה אלי ואמרה לי שהבנות שלה מזכירות את השם של ילדי לא בצד החיובי ושהוא מקלל, ומרביץ והיום היא גם היתה בבוקר וראתה שהוא משותבב (לפי דבריה).
מאוד נפגעתי מדבריה ולא ידעתי איך לענות לה ולכן שתקתי, אני יודעת מיהו בני ואני יודעת שאנו צריכים לעבוד איתו על העניין אבל אני מעולם לא הייתי פונה כך לאמא ומדברת אליה, כי אני עדין חושבת שמדובר בילדים ....

איך אני אמורה להתנהג אני מאוד נסערת. האם עלי ללכת אליה ולדבר איתה או האם עלי ללכת לגננת (שנראה לי שמאוד מבינה עניין) ולספר לה? איך אני אמרוה להתנהג עם בני בבית?

אני מבינה את הרגישות סביב הנושא - אבל אני משערת שהאמא הזו רצתה לעדכן אותך בכך שבנך מתנהג לא נאותה,לךמקרה שאתם אולי לא מעודכנים בעניין. וייתכן וגם להורים אחרים קשה עם התנהגותו, וזו הדרך של אותה האמא להביע את מצוקת הסביבה להתנהגותו ואת הקושי שלהם להגיב לכך.

אם להיות כנה, נשמע לי שהדבר שהכי יועיל לבנך זה אם אתם תקחו ליווי מקצועי , שיסייע לכם להבין את מקור ההתנהגות של בנך ואת הדרך הטובה ביותר להגיב אליו.
אם תתחילו להתנהג איתו באופן אקראי בלי להבין את משמעות התגובה אליו - אני חוששת שזה עלול לבלבל את בנך עוד יותר ולגרום אולי להחרפה בהתנהגות. כשתעבדו מול איש מקצוע ותבינו מה מניע את בנך, תוכלו לדעת מה הדרך הטובה ביותר בכדי לסייע לו להתגבר על הקושי, ובנוסף, גם יהיה מישהו שילווה ויתמוך בכם לאורך התהליך (כי הוא לא תמיד קל ופשוט
)

המון בהצלחה, וחג שמח

איך להתנהג

הי ישנה חדשה,
אני חושבת שצריך לעשות סדר בדברים:
לאמהות אין רשות "לסגור עניינים" מול אמהות - כי אז נגיע לאנדרלמוסיה, היא אמורה לדבר עם הגננת והגננת אמורה להגיד לה שהעניין בטיפול
זה גם מה שאת אמורה להגיד לה - אני יודעת שהוא לא מתנהג כייאות - ואנחנו מטפלים בזה - גם הגננת וגם היועצת.

ולעניין - נראה לי שכדאי כפי שאמרה לך קודמתי, לסמוך על מישהיא אחת - שתייעץ לכם. כי הבלבול, שאולי גם אנחנו עושות כאן - הוא לא יעיל.
חלק מההצלחה של כל שיטה היא ההתמקדות בה.

לכן אני מאחלת לך בהצלחה
ואל תקחי את זה כל כך קשה, יש הרבה ילדים חכמים, יותר או פחות, שעוברים את השלב הזה וצריכים הכוונה של ההורים להתנהגות - מתוך זה שהם גדלים ומתפתחים ומקבלים כוחות - ולא תמיד יודעים בדיוק איך להשתמש בהם.

דנה שלמון
תרפיסטית באומנות M.A.
מדריכת הורים

תודה

תודה רבה.. הקטע ששבוע אחרי זה באה אלי האמא ואמרה לי שהילדה שלה אנרה שהיא אוהבת רק לשחק עם הילד שלי... אמרתי לה את רואה ככה זה עם ילדים פעם ככה פעם ככה... שתבין שהשיחה הקודמת שלה היתה מיותרת

למעלה