בן 4- קקי במכנסיים

ros007

New member
בן 4- קקי במכנסיים

שלום רב, בננו בן 4 ולפני כחצי שנה נולד לנו תינוק נוסף. למרות שהוא גמול ביום מגיל שלוש חזר בננו הבכור לעשות קקי בתחתונים. התופעה חוזרת על עצמה כשבוע וחצי בבית ובגן. אנו משתדלים לא לעשות מזה עניין, ואתמול גם הבטחנו פרס אם יעשה בשרותים. ברור לנו שהתופעה היא ביטוי לקנאה באחיו התינוק ובכל זאת קשה לנו להתמודד איתה. ביום שישי הגננת ביקשה שנבוא לקחת מהגן כי התלכלך ולא הצליח להתנקות (גן עירוני טרום טרום). כיצד עלינו להתמודד? מה כדאי שיקרה בגן? אני בחופשת לידה וגרה קרוב לגן אבל אני חוששת שאם אקח אותו בכל פעם זה יצור תחושת בידוד אצלו וגם יצור תהודה אצל הילדים. איזו דרך פעולה כדאי להציע לגננת? ועוד שאלה? בעלי מגיב לפעמים בכעס ומעליב (אם אתה תינוק אשים לך חיתול). ברור לי שתגובתו אינה הולמת, הבעתי זאת בפניו (פער הגישות יוצר חיכוך ופוגע ביחסים). מה עלי לעשות כשזה קורה ? להתערב? כיצג אפשר להגן על בני מפני העלבות מיותרות? כשאני יכולה אני משתדלת "לטפל" בנושא בלעדיו אך זה לא תמיד אפשרי. בקיצור בעיה. האם תוכלי לעזור לי. תודה ושבוע טוב

הזמנה לקריאה...

שלום רב, אמש עניתי לשאלה בנושא"חסימה רגשית" התשובה תחת הכותרת : ‫"עבודה בשני מישורים מקבילים ‬ " מזמינה אותך לקרוא . ולהגיב... עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

ros007

New member
תודה וחידוד ההמלצה

שלום עינת, ראשית תודה על התגובה המהירה. בכוונתי ליישם את שתי ההמלצות. באשר להעברת האחריות לבני אני מבקשת לחדד, מהק קורה כשהוא מפספס? האם לנקות אותו בלי לומר מילה (שתיקה רועמת)?, או לנקות תוך התיחסות קונקרטית (בוא אני אנגב לך ונלך להתקלח, -זה מה שאנו נוהגים היום) שוב תודה

ros007

New member
עינת שלום אודה לתגובתך

במסר שלמעלה ביקשתי שתחדדי את ההמלצה שלך תודה

עקרונות להעברת אחריות...

שלום רב, להעברת אחריות יש משמעות רחבה. עקרונות של גישה כזו כוללים: א. הבנה ותחושת ביטחון שזו הדרך. ב. עקביות מלאה. ג. לא להציע פרסים. ד. לא להעליב, לא לכעוס, לא להקטין (כפי שסיפרת שאביו עושה לפעמים) ה. הרעיון הוא לסמוךעל הילד שהוא יכול ולעזור לו להאמין שהוא יכול. ו. לשמור על קור רוח, להיות אמפאטיים לפספוסים. ז. לספר לו בשיחה החד פעמית שהצעתי שיכול להיות שיהיה לו קשה ויהיו לו פספוסים בדרך. לאמן אותו ללכת ולהחליף לבד ולפנות לו את הזירה. להעביר אחריות!! ח. בנוגע לשאלתך שתיקה יכולה להיות טובה אבל למה שתיקה רועמת? אפשר לעשות מה שצריך להמעיט בדיבורים ולהתרכז במעשים. מה שחשוב הילד צריך לחוות יחס של כבוד, סבלנות וסובלנות. נדמה לי שהילד שלכם מצא דרך לקבל הרבה התיחסות דרך היציאות. מטרת המעשים שלכם היא להוציא את העוקץ מהמטרה המוטעית. ולהעביר את המסר שאצלכם בבית כל אחד מקבל יחס אדיב ונדיב ולא רק התינוק. בברכה, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה