בן 5 וחצי חודשים יונק בלילה

ssanders

New member
בן 5 וחצי חודשים יונק בלילה

בני בן 5 וחצי חודשים יונק בלבד, בלילה הוא מתעורר לפחות פעמיים (לפעמים 5) ונרדם חזרה רק עם ציצי. אני מעוניינת להפסיק להניק בלילה אך ליבי נשבר בכול פעם שניסיתי לא להניק בלילה הוא בכה עד שנהיה צרוד וברור שבסוף הנקתי אותו ואפילו בלב אמרתי לו "סליחה סליחה". רק לציין שהוא שוקל 9.200 זאת אומרת שהוא לא סובל מרעב.הוא גם לא ממש יונק בלילה הוא יותר נכון מנשנש כמו מוצץ (הוא לא לוקח מוצץ). למשהו יש עצה לתת לי?

תשובה

השאלה היא כמה את רוצה להפסיק הנקה בלילה ? והאם את רוצה לתת לו בקבוק בלילה במקום ? רוב ההתעוררויות שלו הן טבעיות אבל היות והוא רגיל להרדם עם ציצי הוא צריך אותך ויתכן שהתעוררות אחת או שתיים נגרמות מרעב. אם את מאוד רוצה להפסיק להניק בלילה את חייבת להחליט שאם את מתחילה את התהליך אסור לך להישבר כי זה יוצר אצל בנך התנייה ברורה שכל פעם שהוא ילחם את תשברי ואז בפעם הבאה יהיה לך קשה יותר וחוץ מזה זה מאוד מבלבל אותו. ולכן את יכולה להחליט שבחלק מהתעוררויות שלו שלא נגרמות מרעב את תנסי להרדים אותו בדרך אחרת: מוצץ, מוזיקה מרגיעה, ליטוף כשהוא במיטה ואת מחוצה לה. ישנם שיטות רבות ואני ממליצה לך לקרוא את הספר "לוחש לתינוקות". ברור שהוא ילחם בך ויצעק ויבכה ויעורר בך רגשות קשים, יש תינוקות שמרוב זעם ויאוש גם מכחילים וכשהם גדולים יותר הם יכולים לדפוק את ראשם בקיר וכן הלאה עד שאמם תזדעזע כ"כ שתוותר ומיד. ולכן את חייבת להיות שלמה עם עצמך במידה ואת מתחילה את התהליך הזה. מנסיון אני יכולה להגיד לך שאני הפסקתי להניק בלילה בגיל שנה וחודשיים והפתרון שלי היה לשלוח אותו לשבוע עם אביו לחדר הסמוך. כך הם בילו להם שבוע בלילות בלי הנקה וזה עבד.

ssanders

New member
שאלה

תודה על תגובתך שאלה: האים לדעתך מה עשית בגיל שנה וחודשיים מוקדם מדי לגיל 5 וחצי חודשים?

תשובה

לדעתי זה לא מוקדם מדי לעשות את זה בגיל חמישה וחצי חודשים בתנאי שתמצאי לו תחליפים טובים אחרים

למעלה