בן 6 חצוף- מה עושים

nulinka

New member
בן 6 חצוף- מה עושים

יש לנו 3 ילדים. תאומים בני 6 וילדה בת 3.5 אחד הבנים כל הזמן מתחצף. מדבר לא יפה אליי (הבעל בחו"ל מזה כשבוע)- עושה פרצופים. רוב העצבונים מצידו הן מילולים והוא יודע שזה מדליק אותי.(אתמול אמר לאחיו "תתעלם ממנה" ואמר משפט שלא הבנתי מאיפה הביא את זה "אבא הגבר בבית") חשוב לציין ששנינו בבית דומיננטים ואיני נחשבת כאישה הקטנה בבית אך בכ"ז המשפט הזה הטריף אותי. אני משתדלת לשמור על קור רוח- אך אני לא יודעת מה הכי טוב ומומלץ לעשות? לכעוס? להתעלם? לצעוק עליו? כשאני מענישה אותו (כגון- לא לשחק במחשב ) הוא מבקש סליחה ומיד לאחר מכן שוכח וחוזר לסורו. מה לעשות?הוא עקשן מאד ואני מוצאת עצמי אובדת עצות. תודה מראש נולי

boni100

New member
ילד חצוף - עצה לפעולה

ילד כזה, אם היה פונה אלי ומבקש משהו ממני - הייתי מודיעה לו שכל זמן שהוא מזלזל בי, מדבר אלי לא יפה ולא מכבד את בקשותי - גם אני לא עושה מה שהוא מבקש ממני - כי בחיים הכל זה "תן וקח" ואם הוא לא נותן כבוד לאחרים - הוא לא מקבל כבוד בחזרה.... נראה לי שכמה "סירובים" שלך לעשות מה שהוא מבקש - יישרו אותו ויתנו לו להבין שאת משמעותית והוא צריך לכבד אותך מתוקף היותך אמא שלו (ואת לא איזה ג'וק בפינה של החדר) וגם את מסוגלת להיות "אבא, הגבר בבית" בדיוק כמו בעלך. מעבר לכך, לא נראה לי שאם יש לך בעיה (לא חשוב איזו) עם ילד - הבעל צריך להתערב ביניכם.... כי אם את סמכותית ומבינה עניין - את תתעקשי להיות זאת שתפתור את הבעיה עם הילד ולא תעזרי בבעלך (את יכולה להתייעץ עם בעלך בלילה, כשהילדים לא מסביב) כך הילד יבין שאם יש לו בעיה עם אדם מסויים בחיים שלו - הוא פותר אותה בדיבור מול אותו אדם ולא "משתנקר" ו"מתבכיין" למישהו שלא קשור לקונפליקט.

nulinka

New member
בוני, תודה- תארתי לעצמי שזו התושבה

מידי פעם אני מיישמת את זה. פשוט צריכה להיות עקבית... תודה!! נוחי

למעלה