בן 6 שיפור

taliavi1

New member
בן 6 שיפור

בני המתוק בן 6 ילד מאומץ סבל מבעיות תנהגות רבות בשנים הראשונות ולכן היה דגש רב על התנהגות בבית בהרבה שיחות פעלויות טיפולים שונים (דרמה סוסים אמנות ספורט אתרגי וכו' ריפו בעיסוק פגישות עם יועצת חינוכית של הגן וכו) תודה לאל ישנו שיפור רב מאד בשנה האחרונה -תוצאות של עבודה מרובה גגנת נהדרת - וצהרון מבין הביאו ושינוי ברור וטוב בילד. עד היום כששאלנו איך היה בגן צהרון או קייטנה הוא עונה תשובות שקשורות להתנב\הגותו או התנהגות חבריו ולא לפעיליות שנעשו (האם נהנה מהם, האם היהמבקש לחזור ולעשות אותם ,האם היו הפעיליות קשות לו או קלות ) אם מי שיחק אני רוצה לשנות את התגובות/תשובות להסביר לו שאנוחנו יותר מתעניינים במה עניין אותו היום ואיך הרגיש ולא רק איך הוא התנהג אני שואלת את הגננת ובחוגים מה עשו ומנסה לשאול אותו שאלות יותר ספ]צפיות ועדיין תשובותיו קשורות לאיך התנהג (לא הרבצתי לא צעקתי לא זרקתי וכו) ולא עשיתי ציירתי כתבתי כל עצה תתקבל באהבה

קווים מנחים לשיחות עשירות עם ילדים...

שלום רב, קווים מנחים לשיחות עשירות עם ילדים: א. לא לחקור, לא לחלוב, ולא לנסות לסחוט. ב. לקבל בברכה, ולפרגן על המידע שהוא בוחר לשתף. ג. נדמה לי ששאלותייך חוקרות ותשובותיו מתגוננות( עקב ההסטוריה שתארת ואולי ביקורת שקיבל בעבר או כתגובה לציפיות שהוא מרגיש שיש לכם ממנו) ד. לכן מומלץ במקום לדובב, להרפות לחץ ולשתף אותו במה עבר עלייך היום. ספרי לו מה עניין אותך היום בעבודה. בקיצור, כל מה שאת רוצה לדעת על עולמו התחילי לשתף בעולמך. אני מאמינה ויודעת מתאוריות, מחקרים ומהתנסות אישית שהתמדה בדרך זו בלי ציפייה תניב שיחות מגוונות ועשירות. ועוד משפט לסיום, הילדים זכאים לפרטיות, לבחור מה שהם רוצים לספר, אנחנו ההורים נדרשים להרפות שליטה ולאפשר להם לקיים את חייהם בנפרד מאיתנו. מה דעתך? בברכת שיחות מהנות ומרתקות עינת גבע.

taliavi1

New member
תגובה

אין בכוונתי לתחקר את בני אלא לתת לו את ההרגשה כי לא התנהגותו היא שחשובה אלא הוא הוא עונה באותה צורה לכולם גננות משפחה חברים (איךהיה בפארק ? - לא הרבצתי לאף אחד, אפילו שראיתי שכן והייתי נןכחת והפרדתי אני לא מתחקרת אותו אלא בדרך כלל מוסיפה הערה משלי לי היה כיך להתנדנד אתךבנדנדות או דומה ) אני אסתפק במילה לגבי היום ולא פירוט מלא.

קבלה ללא תנאי

שלום רב, לא הבנתי את המשפט האחרון. על כל פנים הבנתי ושמחתי לשמוע שאת מתעניינת בבנך ורוצה לשדר לו מסר של קבלה ללא תנאי . גישה מבקרת מציגה תנאים . ומבליעה משפטי תנאי. משמעותה רק אם תתנהג כך וכך( כמצופה) אז אקבל אותך. גישה מעודדת מציגה מרחב פעולה. ומשמעותה אני אוהבת ומקבלת אותך ללא כחל ושרק. שאלות נוספות יתקבלו בברכה להשתמע עינת גבע.

למעלה