בן 6 שרוצה דברים של בנות

בן 6 שרוצה דברים של בנות

שלום רב!
בני כיום בן 6 ומגיל קטן מאוד היה לו משיכה לדברים של בנות שמלות שרצה ללבוש ( יש לאחותי 3 בנות שגודל איתן המון אנחנו שכנות ) לשחק בובות לסרק אותן ולעשות להם תסרוקות לראות תוכניות בטלויזה של בראץ ומשחקי מחשב של ברץ בגן לא איכפת לו שצוחקים עליו שרוצה כל הזמן את הצבע הורוד והסגול
בגיל קטן לא מנעתי ממנו יותר מידי כי חשבתי שיתבגר זה יעבור לו או יבין שזה דברים של בנות והוא בן
אני אמא ליברלית ואין לי בעיה אם זה מה שעושה אותו מאושר או שהוא הומו אז שיהיה בריא ומאושר
אבל אין לי מושג מה לעשות איתו כיום שעוד ילד וכבר בוגר יחסית שעולה לכיתה א שאולי לא מבין את הזהות המינית שלו ? הוא בת שכלואה בגוף של בן ? מה עדיף מבחינה פסיכולוגית למנוע ממנו ולהסביר לו שזה לא תקין כי הוא בן ( אבל הבנתי שזה יכול עוד יותר להחמיר אם אמנע ממנו ) ? או פשוט להיתעלם ולתת לו לסבול מהחברה ומהילדים בגן ?
תודה מקרב לב

ladybug4NLP

Active member
למרות שאולי תקבלי כל מיני תשובות כאן

אני הייתי מתייעצת עם פסיכולוג ילדים המומחה בנושא כדי (ובעיקר) להרגיע אותך) ולהנחות איך להתייחס לנושא

בהצלחה

ladybug4NLP

Active member
ואיך זה מתקשר עם הפוסט הקודם שלך

בו שאלת על בנך ששרט ילד אחר בטוסיק יותר מפעם אחת?

גרא.

New member
מירב שוהם כהו,המשיכה של הילד לדברים של בנות,

אינה מעידה על הנטייה המינית שלו בגיל בוגר.הוא אוהב לשחק עם 3 בנות אחותך,ומחקה את משחקן.
ככל שהוא יגדל,עוד מעט יכנס לבי"ס,ועד מהרה תיווכחי לדעת,כיא הוא גם משחק עם בנים כשווה בין שווים.
בכל מקרה לא כדאי להתערב במשחקים שלו,אלא לתת לו להתפתח באופן טבעי.

smile li

New member
עוד מוקדם לקפוץ למסקנות

ובטח שלא כדאי "להסביר לו שזה לא תקין כי הוא בן".
יתכן ומדובר בסקרנות, בהזדהות עם הדברים האהובים על הבנות שמתראה איתן לעיתים קרובות, בחשיפה גבוהה יותר לתחומים ה"נשיים". יתכן שזה יעבור או ידעך, יתכן ויקצין. אין דרך לנבא מעכשיו ועדיף לתת לבנך את המרחב להתנסות וליהנות מדברים שמסבים לו הנאה.
האם הוא טוען שהוא למעשה בת? טרנסג'נדרים מגיל צעיר מאד מרגישים ומשדרים לסביבה שהם כלואים בגוף שסותר את הזהות והמהות שלהם. האם אי פעם נאמרו דברים שיכולים לרמוז על כך? (למשל: "אל תקראו לי "דניאל" תקראו לי "דניאלה", "הייתי רוצה להיות ילדה ולא ילד" וכו'). ילדים אלה גם משדרים לרוב מצוקה קשה עם מצבם הנתון.
באשר להקטנות של ילדים אחרים - מזה לא הייתי חוששת. ילד שאוהב צבע סגול ממש לא נחשב לחריג ויתכן שחשיפה לחברת בנים בבי"ס תגרום לו להתאהב בתחומים ה"גבריים יותר" ולזנוח את התחומים ה"נשיים".
כך או כך, חשוב שלא תשדרי לחץ וחוסר נוחות עם הבחירות שלו. אני יכולה לספר לך שהכרתי ילדות "טום-בוי" שאהבו לשחק כדורגל להכות ילדים אחרים וממש סלדו מריקוד, צבע ורוד ושאר דברים המזוהים עם המין הנשי והיום הן התגלמות הנשיות. מנגד מכירה גם בנים ששיחקו בקבוצת כדורגל ואפילו היו במערכות יחסים רציניות עם נשים, עד שיצאו מהארון.

למעלה